ελληνική μουσική
    793 online   ·  210.850 μέλη

    Πρόγραμμα Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης 2007

    swkraths
    11.09.2007, 16:10
    Με ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2007 το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται τη νέα καλλιτεχνική σεζόν.

    Την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής περιόδου σηματοδοτεί η συναυλία την 1 Οκτωβρίου ενός από τους πιο ολοκληρωμένους Έλληνες τζαζίστες, του Δήμου Δημητριάδη (σαξόφωνο), ο οποίος συνδιαλέγεται μουσικά με τον τακτικό συνεργάτη του κουαρτέτου του, το διεθνή οργανίστα, Γιώργο Κοντραφούρη.

    Στις 12, 14, 17 και 20 Οκτωβρίου το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την όπερα Σαλώμη του Στράους, ένα από τα προκλητικότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. H όπερα αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με το Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των 42ων Δημητρίων.

    Στις 15 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο Φουαγιέ, ο Σωτήρης Λουΐζος Τραγουδώντας στο πιάνο... θα παρουσιάσει στο κοινό τρεις συνθέτες, τρεις εποχές, τρία όργανα (το κλαβεσέν, το φόρτε-πιάνο και το πιάνο) που έχουν ένα κοινό στοιχείο: την αποθέωση της μελωδίας στο πιάνο. Τρείς μεγαλοφυίες -Σκαρλάτι, Μότσαρτ και Σοπέν- που χρησιμοποίησαν το πιάνο για να αναδημιουργήσουν την ομορφιά και τη χάρη της ανθρώπινης φωνής, μας ταξιδεύουν με τη μουσική τους πίσω στο χρόνο.

    Συνεχίζοντας στον ίδιο κύκλο εκδηλώσεων στις 22 Οκτωβρίου πραγματοποιείται αφιέρωμα στη μουσική του συνθέτη και πιανίστα Claude Bolling.

    Στις 5 Νοεμβρίου η Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε (βιολί) και ο Ούβε Μάτσκε (πιάνο) θα δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μια μοναδική βραδιά Μουσικής Δωματίου, ερμηνεύοντας έργα των Μότσαρτ, Μπετόβεν, Υζαΐ και Μπραμς.

    Στη σειρά Μεγάλες Ορχήστρες εντάσσονται οι δύο συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Μονάχου υπό τη διεύθυνση του Georg Schm&246;he που θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Νοεμβρίου. Στις 14 Νοεμβρίου η Ορχήστρα θα παρουσιάσει έργα Μπραμς και Μπετόβεν με σολίστα το Σίμο Παπάνα (βιολί), ενώ στις 15 Νοεμβρίου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει έργα Μπετόβεν με σολίστα το Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη (πιάνο).

    Στις 19 Νοεμβρίου ο Μάνος Χατζιδάκις συναντάει στη Θεσσαλονίκη τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, ο Μανώλης Αναγνωστάκης υποδέχεται το φίλο του Μίκη Θεοδωράκη, ο Θάνος Μικρούτσικος περπατά στην παραλία της Θεσσαλονίκης παρέα με το Νίκο Καββαδία. Τραγούδια όχι μόνο αυτών αλλά και άλλων ποιητών, όπως ο Ελύτης, αλλά και άλλων συνθετών όπως ο Δ.Παπαδημητρίου και ο Γ.Μαρκόπουλος θα παρουσιαστούν σε μια συναυλία με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Ποίηση και Μουσική».

    Έργα των Σούμαν, Τσαϊκόφσκι, Σούμπερτ, Μάλερ, Μπαμς, Ντεμπισί και Λιστ θα παρουσιάσουν στις 10 Δεκεμβρίου η Μαρίνα Βουλογιάννη (φωνή) και ο Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο).

    Οι μικροί φίλοι του Μεγάρου Μουσικής θα μπορούν τα Χριστούγεννα να παρακολουθήσουν τον Γαργαληστή του Δημήτρη Μπασλάμ, σε σκηνοθεσία Αντώνη Καφετζόπουλου.

    Το 2007 θα κλείσει στις 23 Δεκεμβρίου με το καθιερωμένο εορταστικό Χριστουγεννιάτικο Γκαλά για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. Φέτος, ο Μάριος Φραγκούλης θα ερμηνεύσει Τζ.Γκέρσουιν, Ν.Ρότα, αλλά και Μάνο Χατζιδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο, σε μια βραδιά από τραγούδια που άφησαν εποχή. Μαζί με το Μάριο Φραγκούλη θα ερμηνεύσει η γνωστή σοπράνο Ντέμπορα Μάγιερς.

    Newsroom ΔΟΛ


    Μοιάζεις σύννεφο και μπόρα
    στης ζωής την ανηφόρα
    Σαν το χώμα διψασμένος
    σε ζητάω, σα μεθυσμένος

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : swkraths στις 11-09-2007 22:21 ]