ελληνική μουσική
    400 online   ·  210.819 μέλη

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εκκαθάριση ανενεργών μελών

    jorge
    09.06.2004, 16:09
    Όχι, μη φοβάστε, δε θα εκτελέσουμε κανέναν!

    Απλά πρέπει να τακτοποιήσουμε λιγάκι τη λίστα με τα μέλη του MusicHeaven. Αρκετά από τα μέλη μας είναι ανενεργά και θα πρέπει να ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ.

    Όσοι έχετε κάνει πρόσφατα login ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΤΕ. Το θέμα αφορά μόνο όσους έχουν να συνδεθούν για πάνω από 3 μήνες. οκ;


    - Τι σημαίνει οτι κάποια μέλη είναι ανενεργά;

    Α) Έχουν να κάνουν login πάνω από 3 μήνες ΚΑΙ...
    Β) Δεν έχουν στείλει ποτέ: post στο Forum, δημοσίευση, παρτιτούρα, σχόλιο οπουδήποτε, δεν έχουν καταχωρήσει γενέθλια, δεν έχουν στείλει προσωπικό μήνυμα, δεν έχουν παίξει στα Quiz, δεν έχουν επιλέξει αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

    Αν ανήκετε στις παραπάνω κατηγορίες (επομένως τώρα μας διαβάζετε χωρίς να έχετε κάνει login) και δεν θέλετε να διαγράψουμε το λογαριασμό σας, συνεχίστε να διαβάζετε. Αν δεν ξέρετε αν ανήκετε στους ανενεργούς χρήστες, κάντε login (σύνδεση) και θα μπείτε στους ενεργούς.


    Γιατί υπάρχουν τόσοι ανενεργοί χρήστες λοιπόν; Να τι μπορεί να συνέβη:

    1. Μας βαρέθηκαν
    2. Έδωσαν λάθος email κατά την εγγραφή, οπότε ο κωδικός τους εστάλη αλλού και φυσικά χωρίς κωδικό πως να κάνουν login... (Η ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)
    3. Έδωσαν σωστό email, αλλά το mailbox τους ήταν γεμάτο και απέτυχε η αποστολή του κωδικού.
    4. Έδωσαν σωστό email, αλλά ο mail server τους απέρριψε το email με τον κωδικό, γιατί το θεώρησε spam.
    5. Ξέχασαν τον κωδικό τους και δεν μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν αυτόματη υπενθύμιση από το σύστημα. (επίσης συνηθισμένη περίπτωση)
    6. Έγραψαν λάθος τον κωδικό που τους έστειλε το σύστημα (πχ με κεφαλαία)


    Αυτοί οι χρήστες καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στο server, ενώ έχουν δεσμεύσει κάποια μικρά και κομψά nicknames (π.χ. το Maria ανήκει σε μη-ενεργό χρήστη) που δεν μπορεί να τα πάρει άλλος. Επίσης, είναι καλό να έχουμε μια πλήρη εικόνα για το ποιά μέλη είναι ενεργά και ποιά όχι. Τέλος, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όταν στέλνουμε newsletter. Όταν κάποιο μέλος έχει δώσει λάθος email, το ενημερωτικό email που του στέλνουμε, μας γυρίζει πίσω και έτσι έχουμε βομβαρδισμό με εκατοντάδες άχρηστα emails από τους διάφορους servers, οι οποίοι μας ενημερώνουν πως δεν βρίσκουν τον αναφερθέντα παραλήπτη.


    Προκειμένου να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα, θα πρέπει να σβηστούν οι ανενεργοί χρήστες. Η διαγραφή θα γίνει καταρχήν για όσους έχουν να κάνουν login πάνω από 1 χρόνο και ισχύει για αυτούς το Β) (βλέπε αρχή μηνύματος)


    Στη Λίστα Μελών υπάρχει αυτή τη στιγμή ποσοστό ενεργών μελών που αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 3500 περίπου. Αυτά τα 3500 μέλη έχουν κάνει login έστω και μια φορά τους τελευταίους 3 μήνες. Αν προστεθούν τα μέλη που, παρόλο που δεν μπήκαν το τελευταίο 3μηνο, είχαν στείλει παλαιότερα μηνύματα, σχόλια, παρτιτούρες, δημοσιεύσεις κλπ, τότε μιλάμε για περίπου 4000 ενεργά μέλη. Το ποσοστό ενεργών μελών στα συνολικά είναι περίπου 40%. Στόχος είναι να το κάνουμε με τον καιρό 100%. Δηλαδή να μην υπάρχει μέλος, χωρίς να έχει κάνει login έστω και μια φορά.


    Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν αν είστε ανενεργός χρήστης και δεν θέλετε να σβήσουμε το λογαριασμό σας;

    - Κάνετε απλά login (ΑΠΟ ΕΔΩ, την αρχική σελίδα ή από αλλού) και μπαίνετε στη λίστα με τους ενεργούς χρήστες.

    Αν έχετε ξεχάσει κωδικό ή username, πηγαίνετε στο σχετικό link που υπάρχει κάτω από τη φόρμα σύνδεσης.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν επιλέξετε υπενθύμιση και δεν λάβετε κωδικό ή όνομα χρήστη, τότε πιθανότατα έχετε δώσει λάθος email κατά την εγγραφή και το email που σας στέλνουμε πάει στο γάμο του Καραγκιόζη.
    Σε αυτή την περίπτωση ξαναγράφεστε με το σωστό σας email και δε σας νοιάζει τίποτε άλλο.


    Ειδοποιήστε τους φίλους σας αν νομίζετε πως είναι ανενεργοί πολύ καιρό. Η διαδικασία διαγραφής ανενεργών μελών ξεκινά από ΑΥΡΙΟ και θα ολοκληρωθεί σε 1 μήνα περίπου.


    Μην πανικοβάλεστε, το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε.