ελληνική μουσική
    611 online   ·  210.851 μέλη

    «Χριστούγεννα στο Μέγαρο»

    vouliakis
    18.12.2007, 21:51
    Κινέζοι ακροβάτες που αψηφούν τα όρια της βαρύτητας, δυο παιδιά που ψάχνουν το χρυσό κλειδάκι των ονείρων και μοναδικές κλασσικές μελωδίες αποτελούν το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που ξεκινά την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας λίγο πριν εμφανιστεί στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, παρουσιάζει ένα υπερθέαμα με τίτλο «Spectacular Acrobatics» (παραστάσεις στις 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου).

    Κάθε τους εμφάνιση αποτελεί ένα μαγικό σόου λαμπερών χρωμάτων, ακραίων ισορροπιών και εξωτικών ήχων που διαρκεί σχεδόν δύο ώρες. Πριγκίπισσες, μάγισσες, πολεμιστές, δράκοντες, που υποδύονται περισσότεροι από πενήντα καλλιτέχνες ηλικίας είκοσι ετών κατά μέσο όρο, υπερβαίνουν τα όρια του ανθρώπινου σώματος, παίζοντας με ξίφη και σπαθιά, ακροβατώντας με ποδήλατα σε τεντωμένα σχοινιά και ισορροπώντας επάνω σε πιάτα και ποτήρια.

    Δύο παιδιά αναζητούν τα κλεμμένα όνειρα της ανθρωπότητας μέχρι την άκρη του ουράνιου τόξου. Αυτή είναι η ιστορία του μουσικού θεάτρου για παιδιά με τίτλο «Παράξενο δεν είναι;» που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής τις ημέρες των εορτών (20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου)..

    «Αποφασίσαμε κάνουμε ένα έργο χωρίς πιστώσεις και χωρίς λογοκρισία, πάντα μέσα στο πνεύμα των παιδιών. Θέλαμε να έχει απ' όλα: παραμύθι, μουσική, τσίρκο, πειρατές, ζώα και φυσικά μια κακιά μάγισσα και ένα γέροντα σοφών» λέει η Μαρία Παπαγιάννη που υπογράφει το κείμενο της παράστασης.

    Η μουσική της παράστασης είναι του Θάνου Μικρούτσικου, ενώ οι στίχοι ανήκουν στο Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Καββαδία, Αλκη Αλκαίου, Μελίνα Καρακώστα, Μαρίνα Παπαγιάννη. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Σεσίλ Μικρούτσικου και Παναγιώτης Λάρκου, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιώργος Βαφιάς, ενώ στο πιάνο και τη μουσική διεύθυνση ο Θάνος Μικρούτσικος.

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής δίνει στις 27 Δεκεμβρίου την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της σε έργα Μπαχ, Λιστ και Σούμπερτ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.

    Ξεχωρίζει η επιβλητική παρουσία του εκκλησιαστικού οργάνου, ενώ ερμηνευτές θα είναι η σοπράνο Μαρία Μητσοπούλου, ο τενόρος Μάριο Ζεφύρι και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης.

    Πηγή: Newsroom ΔΟΛ