ελληνική μουσική
    694 online   ·  210.832 μέλη

    Αντώνης Μαρτσάκης - Και του καιρού και πάντα...

    AERAKIS
    23.12.2007, 12:14
    Οι μουσικές εκδόσεις «Σείστρον» στηρίζοντας την ποιοτική κρητική μουσική παρουσιάζουν την πρώτη δισκογραφική δουλειά του νέου και αναγνωρισμένου βιολάτορα και τραγουδιστή Αντώνη Μαρτσάκη «και του καιρού και πάντα…». Μια δουλειά που δείχνει ότι η ομορφιά της μουσικής μας παράδοσης στηρίζεται και στην ποικιλία που την διακρίνει.
    Μια σειρά παραδοσιακοί Χανιώτικοι σκοποί εκτελεσμένοι και τραγουδισμένοι με την ιδιαίτερη ευαισθησία που χαρακτηρίζει τον Αντώνη Μαρτσάκη μα και καινούριοι δικοί του σκοποί που δείχνουν ότι ο ίδιος «πατά» και εμπνέεται από την μουσική παράδοση του τόπου του. Κανείς αντιλαμβάνεται το ύφος του παιξίματος του βλέποντάς τον. Παρόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα η Κρήτη ήταν πάντα ο προορισμός της καρδιάς και των φιλοδοξιών του. Μόλις στα εννέα του πιάνει το βιολί στα χέρια του και αρχίζουν τα παιδικά όνειρα που αποδείχτηκαν όνειρα ζωής. Πάντα μαζί του ο αδελφός του Γιάννης στο λαούτο. Επισκέπτεται τόσο συχνά τα Χανιά ώστε γνωρίζει εκ των έσω την μουσική και την παράδοση του τόπου βήμα-βήμα.
    Από μικρά παιδιά φίλοι με το Νίκο Μαρεντάκη παίζουν για το χατίρι κάποιας παρέας κάθε τόσο μαζί διαπιστώνοντας ότι η καταγωγή και τα βιώματα τόσο του Αντώνη και του Γιάννη όσο και του Νίκου είναι αρκετά για να σμίξουν επαγγελματικά. Μετά από εφτά χρόνια συνεργασίας ωρίμασε η σκέψη της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς.
    «Και του καιρού και πάντα» λέγαν οι παλιοί μας… «και του καιρού και πάντα» λέει και η πρώτη δισκογραφική δουλειά…


    ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
    Αντώνης Μαρτσάκης: Βιολί, μαντολίνο, τραγούδι
    Μαρεντάκης Νικόλαος: Λαούτο, τραγούδι
    Μαρτσάκης Γιάννης : Λαούτο, θιαμπόλι, τραγούδι
    Κοκοτσάκης Βασίλης: Κιθάρες (Εξάχορδη, Δωδεκάχορδη)

    http://www.cretanmusic.com



    επισυναπτόμενα: martsakis-exofilo.jpg