ελληνική μουσική
    761 online   ·  210.832 μέλη

    JAMMING '08 Festival_sat 17 May @Thessaloniki (Principal)

    1STEPFORWARD
    09.05.2008, 18:14

    JAMMING ’08 Festival

    Over 50 artists in 3 stages…ready for JAMMING?

    Sat. 17 MAY @ Principal club (Thessaloniki)

     

    JAMMING ’08 Festival

    Η ομάδα 1 STEP FORWARD παρουσιάζει το JAMMING ’08 Festival με πάνω από 50 καλλιτέχνες να εμφανίζονται σε μια νύχτα, το Σάββατο 17 Μαΐου στο Principal club (Θεσσαλονίκη). Το JAMMING ’08 Festival θα φιλοξενήσει συγκροτήματα, dj’s και soundsystems που θα γεμίσουν τις τρεις σκηνές του festival  με Reggae, Ska, Funk, Dub, samba Reggae ρυθμούς. Το JAMMING ’08 Festival ξεκινάει την πορεία του στις 17 Μαΐου και με τη δικιά σας υποστήριξη θα γίνει το μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς . Θα εμφανιστούν πάνω από 50 καλλιτέχνες σε τρεις σκηνές και παράλληλα με το μουσικό μέρος θα υπάρχουν juggling shows, visual projections και πολλά άλλα…Ετοιμαστείτε για το JAMMING ’08!

     

     

    INFO

    Σάββατο  17 ΜΑΙΟΥ – Principal club

    (17ο χλμ. Οδού Θες/νίκης-Ν. Μουδανιών-Χαλκιδική)

    Εισιτήριο 20 ευρώ

    Info: www.myspace.com/1stepfwd - www.myspace.com/principalclub

    Email – κράτηση εισιτηρίων: onestepfwd@yahoo.gr>

     

     

    JAMMING ’08 - LINE UP

    JAMMING stage

    21.00 Rastayouth (dj set)

    22.00 JAHCOUSTIX Trio (live, Germany)…roots, Reggae

    23.30 ONE DROP Fwd (live)…Reggae

    01.00 PATCHANKA (live, Denmark)…Ska, Punk, Reggae

    02.30 Professor Skank (live act)…Dub

     

    OPEN stage

    21.00 Basement Freaks (live soundsystem) + Tourbis &Edie…Funk, breakbeat, Dub

    23.30 The Shooz (live soundsystem)…breakbeat jam

    01.30 Marcus Scientist & Jacob Fyah (live act)…Dub

    02.30 4est (dj set)

    +guest appearance-both stages: PARANAUE (live samba Reggae percussion show)

     

    1 Thought Forward zone:

    *International African Day art tribute

    *Visual projections

    *Live percussion show

    Decoration-projections by 1sf crew

     

     

     

    BANDS – ARTISTS of JAMMING ‘08

    PATCHANKA (Denmark)

    Bastard-Ska-fiesta-Punk χαρακτηρίζουν οι ίδιοι τη μουσική τους. Έρχονται από την Κοπεγχάγη αλλά τα πέντε μέλη των Patchanka έχουν τις ρίζες τους σε Δανία, Ισπανία, Ινδία και Ιταλία. Με εμφανείς μουσικές επιρροές από Λατινική Αμερική, Τζαμάικα αλλά και τη Βαλκανική μουσική σκηνή οι Patchanka στήνουν μια πραγματική φιέστα γεμάτη καθαρή ενέργεια σε κάθε τους live εμφάνιση…Ήδη πολύ γνωστοί στην underground σκηνή της Δανίας η κορυφαία στιγμή για την μπάντα ήρθε όταν ο Manu Chao τους διάλεξε ο ίδιος για να παίξουν σαν support σε συναυλίες του και πλέον τον θεωρούν εκτός από τη μεγαλύτερη μουσική επιρροή τους και φίλο…Το album ‘Set things in motion’ που έχουν κυκλοφορήσει έχει λάβει ενθουσιαστικές κριτικές και η ιστορία των Patchanka ως τώρα υπόσχεται πολλά γα το μέλλον.

    Info: www.myspace.com/patchankadk 

     

    JAHCOUSTIX (Germany)

    Για τον Jahcoustix όλα ξεκίνησαν στο Ναϊρόμπι, Κένυα το 1992 όταν ήρθε σε επαφή με τη μουσική που θα σημάδευε την καριέρα του: roots Reggae. Μετά από 15 χρονιά σε Μεξικό, Λιβερία, Κένυα, Αίγυπτο και Νέα Υόρκη γύρισε στη Γερμανία  το 1998 και αφιέρωσε τη μουσική του σε μία γενιά που δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους από το χρώμα του δέρματός τους, τη γενιά τους ή τις ιδεολογικές διαφορές τους. Τότε γνώρισε και την μπάντα που θα τον συνόδευε στα μουσικά του ταξίδια, τους Dubios Neιghbourhood. Το πρώτο album ‘Souljahstice’ (2003) έδωσε κάτι καινούριο στην πολύ δυνατή roots Reggae σκηνή της Γερμανίας, το ίδιο και τα ‘Colourblind’ (2004) και ‘ Grounded’ (2006). Από την περσινή χρονιά ο Jahcoustix συνεργάστηκε σαν support band με τον Γερμανό Reggae star, Gentleman, στην ευρωπαϊκή του περιοδεία. Έχει  παίξει support στους Black Uhuru, Culture, Israel Vibration, Lee Perry, UB 40, Capleton, India Arie και έχει εμφανιστεί στα πιο σημαντικά Reggae, Jazz festivals όπως το διάσημο Montreaux Jazz Festival, Summerjam, Chimsee, Rototom, Montreal International Reggae Festival και πολλά άλλα…έχει επίσης ενεργή συμμετοχή σε σημαντικές φιλανθρωπικές προσπάθειες στη Γερμανία όπως το Baobab Family project.

    Info: www.myspace.com/jahcoustix

     

    ONE DROP FWD

    Δημιουργήθηκαν το 1991 από μια παρέα φίλων μουσικών στη Θεσσαλονίκη και μετά από μία περίοδο αλλαγών μελών και ονομάτων (όπως Rock Dready Beat, Irie, Ragga Mafia) οι One Drop δίκαια θεωρούνται μια από τις πιο καταξιωμένες και αγαπημένες μπάντες στη χώρα μας. Έχουν παίξει σε κάθε είδους και μεγέθους σκηνές σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό μαζί με καλλιτέχνες όπως οι Max Romeo, Dennis Alcapone, Mad Professor και πολλοί άλλοι. Έχουν εμφανιστεί και στα δύο Rastavibe Festival, σε όλα τα Legalize Protestival στην Αθήνα και σε πάρα πολλά ανεξάρτητα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Μετά από αρκετό καιρό οι One Drop εμφανίζονται ξανά στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά στον καλύτερο συναυλιακό χώρο της πόλης, το Principal club, με καινούριο υλικό και ενώ δουλεύουν το καινούριο τους  album…

    Info: www.myspace.com/onedropforward

     

    PARANAUE

    Οι Paranaue είναι μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες της πόλης και σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά live set που έχετε δει. Αποτελούνται από 15 μέλη και παίζουν όλοι κρουστά σε ρυθμούς samba-Reggae. Έχουν εντάξει στο live τους και φωνητικά και τα σετ τους ξεσηκώνουν όπου και αν έχουν παρουσιαστεί. Όσοι δεν τους έχετε δει live ετοιμαστείτε για πολύ χορό και εικόνες και ρυθμούς που παραπέμπουν σε Βραζιλία και Λατινική Αμερική…

    Info: www.myspace.com/paranauebanda

     

    BASEMENT FREAKS feat. Tourbis & Edie

    Το project Basement Freaks ξεκίνησε το 2005 από τον Γιώργο Φωτιάδη, αυτοδίδακτο μουσικό, στη Θεσσαλονίκη. Στη εγχώρια μουσική σκηνή ήταν γνωστός από τα 90’s όταν συμμετείχε σε μια indie-Rock μπάντα, γράφοντας τραγούδια και παίζοντας κιθάρα, και επίσης έπαιζε και με άλλες μπάντες της πόλης. Μετά από χρόνια άρχισε να συνθέτει και να παράγει τον ήχο των Basement Freaks, το 2005. Το πρώτο album ‘Urban Jungle’ κυκλοφόρησε το 2006 και πήρε πολύ θετικά σχόλια από σημαντικούς παραγωγούς, όπως οι Stereo Mc’s. Κάνοντας remix για καλλιτέχνες όπως οι Chris Joss/Rephrase/Ed Royal/Kbonus για πολύ γνωστές εταιρίες όπως οι ESL music (USA), Knowfool Records (Australia), Invision Records (Austria), ο ήχος των Basement Freaks έγινε γνωστός στην διεθνή Funky Breakbeat σκηνή. Θετικα σχόλια άρχισαν να έρχονται από παραγωγούς όπως Flow Dynamics, Fort Knox Five κ.α. Το πρώτο E.P. vinyl κυκλοφόρησε από την ‘South City Recordings’ (USA). Το 2007 η συνεργασία Basement Freaks – Quasamodo έφερε το κομμάτι ‘Move Sucka’ για την Goodgroove Records (UK). Στο JAMMING ’08 θα εμφανιστούν μαζί οι Basement Freaks, Ν. Τουρμπής (Nasa Funk) και Edie (Paranaue) ένα live soundsystem act ειδικά δουλεμένο για το JAMMING ’08.

    Info: www.myspace.com/basementfreaks

     

    THE SHOOZ

    Οι The Shooz είναι ένα από τα πιο αξιόλογα νέα σχήματα της εγχώριας breakbeat μουσικής σκηνής. Έχουν συνεργαστεί με μουσικούς προερχόμενους από τα πιο γνωστά συγκροτήματα στην Ελλάδα και έχουν εμφανιστεί σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους, από beach bars μέχρι bar-clubs που χωρούσαν τη μουσική τους. Δικές τους παραγωγές  και περισσότερες πληροφορίες για αυτούς θα βρείτε στο site.

    Info: www.myspace.com/theshoozsoundsystem

     

    PROFESSOR SkaNK

    O πιο γνωστός sound engineer και Dub producer στην Ελλάδα με πολλές συνεργασίες με Reggae groups και φυσικά με τις δικές του παραγωγές. Άρχισε να ασχολείται με το Dub στα 14, με αναλογικά μέσα (τετρακάναλο κασετόφωνο!), και έφτασε να δουλεύει με τον Μad Professor, τον οποίο ο ίδιος θεωρεί δάσκαλό του. Συνηθίζει να κάνει live Dub shows και να συνεργάζεται με Dub producers και τραγουδιστές από όλο τον κόσμο. Έχει κυκλοφορήσει το ‘Industrial Democracy’, το πρώτο καθαρό Dub cd στη χώρα μας. Από το Reggae Jam δεν θα μπορούσε να λείπει, παρουσιάζοντας το δικό του live Dub mixing show.

    Info: www.myspace.com/professorSkank

     

    MARCUS SCIENTIST & JACOB FYAH

    O Marcus Scientist είναι ένας από τους πιο ανερχόμενους Dub producers, mc’s της εγχώριας σκηνής. Οι δικές του παραγωγές έχουν λάβει πολύ θετικά σχόλια και έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και events σε όλη την Ελλάδα. Μαζί με τον mc Jacob Fyah είναι μέλη της ομάδας Μocca Juniors και για στο JAMMING ’08 θα συνεργαστούν σε ένα live Dub mixing set στο open stage.

    Info: www.myspace.com/marcusscientist, www.myspace.com/jacobfyah

     

    4EST

    Ιδρυτής και μέλος της κολεκτίβας DanceWithoutComplex ο dj. 4est βρίσκεται πίσω από πολλά project που έχουν εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια παίζοντας σε φεστιβάλ, events και χώρους της πόλης που μπορούσαν να χωρέσουν τις μουσικές του. Τα σετ του έχουν σκοπό αυτό που δηλώνει το όνομα της ομάδας του, Dance Without Complex, οπότε ξέρετε τι να περιμένετε…

    Info: www.myspace.com/4estDancewithoutcomplex

     

    RASTAYOUTH

    Διοργανωτής και dj. της πιο γνωστής Reggae βραδιάς της πόλης, ο Rastayouth έχει συμμετοχές σε όλα τα φεστιβάλ και μεγάλες συναυλίες που έχουν γίνει στην πόλη. Έχει παίξει σε πολλά μέρη της Ελλάδας και τα σετ του είναι πάντα ενημερωμένα με ότι συμβαίνει στη διεθνή Reggae μουσική σκηνή. Στο JAMMING ’08 θα ανοίξει μουσικά το Jamming stage.

    Info: www.myspace.com/selectorrastayouth