ελληνική μουσική
    777 online   ·  210.833 μέλη

    Λεωνίδας Μαριδάκης & Λάμια Μπεντιούι στο φεστιβάλ Υμηττού

    Muchachito
    05.06.2008, 23:10

    Τετάρτη 9 Ιουλίου "Γιορτές στους δρόμους"

    στον Υμηττό (είσοδος δωρεάν)

    Μια έθνικ μουσική παράσταση με τίτλο

    “Η σκόνη του κόσμου”

     

    Ο χανιώτης τραγουδοποιός Λεωνίδας Μαριδάκης με την Τυνήσια τραγουδίστρια Λάμια Μπεντιούι και τρεις δεξιοτέχνες μουσικούς, μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Αθήνα (στον πολυχώρο “Ιανός”), ξεχύνονται για συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας τραγουδώντας μαγικές ιστορίες από τις “Χίλιες και μια νύχτες”. Τυνησία, Γαλλία μέχρι τα βάθη της Ανατολής, με μουσικές ονείρων,  χορούς περιστρεφόμενων Δερβίσηδων... Φέιρουζ, Χατζιδάκι, Νίκο Ξυδάκη, Ρουμί και Ουμ Καλσούμ, φτάνοντας μέχρι και τον... Τσιτσάνη. Η τραγουδίστρια με τον τραγουδοποιό αφηγούνται ένα μουσικό παραμύθι, μέσα από ρυθμούς, λόγια και εικόνες ενός κόσμου γεμάτου αντικατοπτρισμούς.

    Παίζουν και τραγουδούν: Λάμια Μπεντιούι (φωνή), Λεωνίδας Μαριδάκης (φωνή, κιθάρα), Γιώργος Βουρνάς (ούτι - καβάλ - κλαρίνο), Σεραφείμ Μπέλλος (ντραμς), Μαχμούτ Χασάν (ηλεκτρικό μπάσο).

    Βιογραφικά συντελεστών

     ΛΑΜΙΑ ΜΠΕΝΤΙΟΥΙ φωνή

     Η Λάμια Μπεντιούι γεννήθηκε στην Τυνησία, όπου σπούδασε οικονομικά και παράλληλα ασχολήθηκε με το τραγούδι. Συμμετείχε σε χορωδία κλασικού τυνησιακού τραγουδιού. Ζει στην Ελλάδα από το 1992. Συνεργάστηκε με αξιόλογους Έλληνες καλλιτέχνες στο χώρο της έθνικ και παραδοσιακής μουσικής (Σαββίνα Γιαννάτου, Νίκος Γράψας, Σόλης Μπαρκή κ.ά.). Συνεργάζεται με τη Σαββίνα Γιαννάτου από το 1997 με εμφανίσεις και περιοδείες σ' όλη την Ελλάδα.

 Ερμηνεύει τραγούδια από διάφορες παραδόσεις της Μεσογείου, αναζητώντας την κοινή ρίζα ανάμεσα στις μουσικές αυτές. Επίσης, ασχολείται με το γαλλικό τραγούδι της περιόδου 1930-1970. Συμμετείχε σε διάφορους δίσκους (Τραγούδια της Μεσογείου, Terra Nostra, In Gedeonis Area, Κρόταλα, Συγκρότημα Λαμπράκη: Basse Classe και Ρηχά Νερά). Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική της δουλειά: Fin’ Amor σε συνεργασία με τον Σόλη Μπαρκή στα κρουστά.

     

    ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ φωνή, κιθάρα  

    Ο Λεωνίδας Μαριδάκης γεννήθηκε στα Χανιά και σπούδασε κιθάρα και θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, σύνθεση) σε ωδεία της Αθήνας με καθηγητή τον Μπάμπη Κανά. Κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο «ΑΒΑΔΙΣΤΑ», το 2006 με λάτιν και τζαζ επιρροές. Την παραγωγή υπογράφει ο Νίκος Ξυδάκης, συμμετέχει ο Φοίβος Δεληβοριάς και αποσπά από τον Τύπο εξαιρετικές κριτικές. Σχηματίζει το ομώνυμο μουσικό σχήμα, το οποίο αριθμεί δεκάδες λάιβ σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα σε χώρους και φεστιβάλ καθώς και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως η Μάρθα Φριντζήλα, η Λάμια Μπεντίουι, η Μάρτα Μορελεόν, ο Κωστής Μαραβέγιας κ.ά.

     

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΡΝΑΣ ούτι, καβάλ, νέι, κλαρίνο

     

    Ο Γιώργος Βουρνάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε Φυσική στο πανεπιστήμιο Αθηνών, κλασική κιθάρα στο εθνικό ωδείο, ούτι με το Ρος Ντέιλι και νέι με τον Γιώργο Συμεωνίδη. Ακόμη, έκανε θεατρικές σπουδές στο εργαστήρι εκφραστικών τεχνών της Μαρίας Πανούτσου. Εχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς και περφόρμερ, όπως η Λάμια Μπεντιούι, η Ειρήνη Δασκαλάκη, ο Σόλης Μπαρκί, ο Άλκης Κόλλιας κ.ά.

     

    ΜΑΧΜΟΥΤ ΧΑΣΑΝ ηλ. μπάσο

    O Μαχμούτ Χασάν σπούδασε μουσική στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου με κύριο όργανο το κοντραμπάσο. Στη συνέχεια σπούδασε ηλεκτρικό μπάσο με δάσκαλο τον Hassan Khalil, έναν από τους καλύτερους μουσικούς του Καΐρου και συνθέτη, βασικό συνεργάτη του Fathy Salama, επίσης σημαντικού πιανίστα και συνθέτη του αραβικού κόσμου. Από το 1998 εργάζεται με διάφορους μουσικούς και συγκροτήματα του Καΐρου. Το 2002 συνεργάστηκε με τον Yehia Ghannam. Το 2006 δημιούργησε το δικό του σχήμα με μουσική της βόρειας Αφρικής. Kατά τη διάρκεια του 2007 συμμετείχε σε δύο σεμινάρια του Fathy Salama. Το 2007 έρχεται στην Ελλάδα καλεσμένος από το Θέατρο Τομή με σκοπό τη συμμετοχή του ως μουσικός σε έργο του Αιγύπτιου συγγραφέα Yusuuf Idris. Συνεργάζεται με το μουσικό σχήμα «Ανδρική Μελαγχολία» του Γιώργου Βουρνά, τις «Εναερίτες» του Χάρη Αρώνη με τη Λάμια Μπεντίουι και με τους Smooth Sound.

     

     





    επισυναπτόμενα: leo +lamia.jpg