ελληνική μουσική
    682 online   ·  210.832 μέλη
    Astron
    22.05.2007, 00:44
    Νίκη (Steppenwolf) πράγματι σε αυτό το topic έμαθα πάρα πολλά...
    Ακούω τελευταία το "ballad of a thin man" το οποίο δεν το ήξερα, και με ανατριχιάζει... Μάλιστα είχε γράψει σχετική ανάλυση ο Ορφέας κάπου μετά τα μέσα της 3ης σελίδας. Ξαναδιαβάζοντας λοιπόν το topic και τις αναλύσεις των στίχων, θέλησα να ακούσω το τραγούδι. Τώρα το ακούω και το απολαμβάνω και το οφείλω σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το topic.

    Η μαγεία του Dylan είναι ότι η ακρόαση των τραγουδιών είναι μόνο το πρώτα βήμα ενός μεγάλου ταξιδιού. Χρειάζεται να μπει κανείς βαθιά στο στίχο και στην θάλασσα των νοημάτων του Dylan για να νιώσει τα τραγούδια του σε βάθος.
    Αλλού μοιάζουν σαν λόγια προφήτη, σαν μυστικιστής που αποκαλύπτει κάποιο μεγάλο μυστικό, αλλού είναι απλός μα συγκινητικός, σε άλλα τραγούδια πάλι είναι όλο γρίφους και αινίγματα, παρομοιώσεις μεταφορές που βάζουν την φαντασία σου να ταξιδεύει.
    Είναι σίγουρα ο σπουδαιότερος τραγουδοποιός που έχει υπάρξει τους τελευταίους αιώνες.

    Το συγκεκριμένο topic είναι νομίζω απ' τα πιο ουσιαστικά topics του Musicheaven... Ειδικά στις πρώτες σελίδες με τις αναλύσεις επιστρέφω πολύ συχνά.
    Orfeus
    22.05.2007, 01:46
    Το Σάββατο 26 του Μάη θα κάνουμε….



    …στο Blue Note τα 66α γενέθλιά του!


    Astron
    22.05.2007, 02:16
    Παράθεση:

    Το μέλος Orfeus στις 22-05-2007 στις 01:46 έγραψε...

    Το Σάββατο 26 του Μάη θα κάνουμε….



    …στο Blue Note τα 66α γενέθλιά του!





    Θα 'μαι εκεί να τον τιμήσουμε :)
    Orfeus
    28.05.2007, 17:24
    Να και η αφίσα μας για το αφιέρωμα που του κάναμε.





    επισυναπτόμενα: Dylan_1.jpg 
    vouliakis
    13.06.2007, 17:12
    Mε το βραβείο Πρίγκιπας των Αστούριας για τις τέχνες τιμήθηκε ο Μπομπ Ντίλαν, ανακοίνωσε η κριτική επιτροπή του Οβιέδο, στη βόρεια Ισπανία. Η τελετή απονομής του βραβείου θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.



    Η επιτροπή επέλεξε τον 66χρονο Αμερικανό μουσικό ανάμεσα σε πολλούς άλλους, μεταξύ των οποίων ο κινηματογραφιστής Μίλος Φόρμαν, ο αστέρας του Χόλιγουντ Κλιντ Ίστγουντ και ο συνθέτης Ένιο Μορικόνε, με το σκεπτικό ότι ο Ντίλαν εκπροσωπεί το πνεύμα μιας ολόκληρης γενιάς.

    Ο Ντίλαν είναι ένας πρωτοπόρος που εισήγαγε τη λογοτεχνία στη λαϊκή μουσική, είναι ένας ζωντανός μύθος και εκπροσωπεί μια γενιά που ονειρευόταν να αλλάξει τον κόσμο, ανακοίνωσε η επιτροπή.

    «Ο Ντίλαν πάντρεψε το τραγούδι με την ποίηση σε ένα έργο που δημιούργησε σχολή και επηρέασε την αισθηματική αγωγή εκατομμυρίων ανθρώπων» σημείωσε η επιτροπή.

    Το πρώτο άλμπουμ του Ντίλαν κυκλοφόρησε το 1961 και πώλησε περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Ο Αμερικανός τραγουδιστήε έγινε είδωλο των φιλειρηνικών κινημάτων και των υπέρμαχων των δικαιωμάτων του πολίτη με το δεύτερο άλμπουμ του και το διάσημο τραγούδι Blowin' in the wind.

    Τα βραβεία Πρίγκιπας των Αστούριας, τα οποία θεωρούνται τα ισπανικά Νόμπελ, χωρίζονται σε οκτώ κατηγορίες και συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ και το αντίγραφο γλυπτού του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου και γλύπτη Χοάν Μιρό.

    Το αντίστοιχο περσινό βραβείο Πρίγκιπας των Αστούριας για τις Τέχνες είχε απονεμηθεί στον Ισπανό κινηματογραφιστή Πέδρο Αλμοδόβαρ.

    Την περασμένη εβδομάδα τιμήθηκε εξάλλου με το φετεινό βραβείο Πρίγκιπας των Αστούριας για τη Διεθνή Συνεργασία ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο οποίος αγωνίζεται κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

    Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

    revekka
    13.06.2007, 20:49
    Παράθεση:

    Το μέλος Orfeus στις 28-05-2007 στις 17:24 έγραψε...

    Να και η αφίσα μας για το αφιέρωμα που του κάναμε.








    πω πω.....σας έχασα
    Orfeus
    10.08.2007, 17:17


    Coming this October are two must-haves for Bob Dylan fans:


    DYLAN, a career-spanning retrospective of the iconic artist's music, and the brand new DVD The Other Side of The Mirror, the first ever release of Bob Dylan at The Newport Folk Festival 1963-1965 featuring over 80 minutes of unreleased performances!



    DYLAN is the definitive Bob Dylan collection and chronicles the artist's four decades of groundbreaking studio recordings and serves as both a comprehensive introduction for new fans and an expansive, cherished overview for long-time Dylan devotees. Available in three versions on 10/2, DYLAN will come in a Single Disc 18-song career retrospective at a special low price, a 3-CD set featuring over 50 Dylan's best loved songs, and a Deluxe LIMITED EDITION Boxset.

    Fans will truly appreciate the attention to detail in the Limited Edition Boxset which comes housed in a red cloth covered box and featuring all the songs from the 3-CD set but on CDs designed to look like replica vinyls in their own sleevecases.

    The Limited Edition Boxset also includes a 40 page booklet with extended liner notes and rare photos, as well 10 limited edition postcard prints.



    Pre-Order DYLAN together with the highly-anticipated The Other Side of the Mirror and we'll ship both to arrive on or around 10/2 -- weeks before the DVD's 10/30 release date! This exclusive offer won't last long, so order your copies now!
    Pre-order
    Single CD | 3-CD Box Set | Deluxe Boxset
    The Other Side Of The Mirror


    This email was sent by: www.bobdylan.com to orfeus@hol.gr


    vouliakis
    04.09.2007, 20:06
    I'M NOT THERE



    Με τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Γκιρ, πρωταγωνιστή σε δύο ταινίες και ένθερμο υποστηρικτή της αυτονομίας του Θιβέτ, να δηλώνει, σε συνέντευξη Τύπου, πως δεν θα μποϊκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, τονίζοντας όμως ότι η Κίνα «πρέπει να παραδεχτεί την αλήθεια για το Θιβέτ, αλλά και για τους πολιτικούς κρατουμένους και την κοινωνική καταπίεση και τα ανθρώπινα δικαιώματα» πέρασε η έκτη ημέρα του 64ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας.

    Σε μια άλλη συνέντευξη, ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γουές Αντερσον (Η οικογένεια Τένενμπαουμ), δημιουργός της ταινίας The Darjeeling Limited, μίλησε για τη δική του Ινδία, «αυτή των Μπιτλς, αλλά και κινηματογραφικών αριστουργημάτων, όπως Το ποτάμι του Ζαν Ρενουάρ και τις ταινίες του Ινδού σκηνοθέτη Σατιαζίτ Ρέι», που επηρέασαν τη νέα του αυτή ταινία, που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα της Μόστρας.

    Στην ταινία Δεν είμαι εκεί, ο Τοντ Χέινς (Velvet Goldmine) παρουσιάζει ένα ασυνήθιστο ταξίδι στη ζωή και την εποχή του Μπομπ Ντίλαν.

    Ταξίδι, που παρακολουθούμε μέσα από εφτά διαφορετικά πρόσωπα, με το καθένα να μας δίνει και μια ξεχωριστή πλευρά της προσωπικότητας του Ντίλαν. Έξι διαφορετικοί ηθοποιοί, ανάμεσά τους οι Κρίστιαν Μπέιλ, Χιθ Λέτζερ, Ρίτσαρντ Γκιρ και... Κέιτ Μπλάνσετ, υποδύονται τον σπουδαίο τραγουδοποιό σε διάφορες φάσεις της ζωής του.

    Μέσα από ένα στιλ δοσμένο σαν δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, με αναφορές σε πρόσωπα που γνώρισαν τον Ντίλαν, αλλά και γεγονότα και ταινίες της εποχής, ο Χέινς φτιάχνει ένα συναρπαστικό «παζλ», που αποκαλύπτει τις διαφορετικές πτυχές στη ζωή του μεγάλου αυτού, μοναδικού επαναστάτη ποιητή-τραγουδιστή.

    Πηγή: in.gr
    revekka
    04.09.2007, 22:02
    Πειστικότατος Dylan η Kate Blanchet!
    vouliakis
    06.11.2007, 13:51
    O Μπομπ Ντίλαν εκθέτει για πρώτη φορά στον κόσμο έργα ζωγραφικής του.



    Ο 66χρονος καλλιτέχνης παρουσιάζει 170 από τις ακουαρέλες του που απεικονίζουν τοπία, αυτοκίνητα, καράβια, προσωπογραφίες, νεκρά φύση, γυμνά, στη γκαλερί Kunstsammlungen στο Τσέμνιτς (άλλοτε πόλη Καρλ Μαρξ) της ανατολικής Γερμανίας.

    Η έκθεση του αγαπημένου καλλιτέχνη θα διαρκέσει έως τις 3 Φεβρουαρίου 2008.

    Πηγή: news.pathfinder.gr με πληροφορίες από Α.Π.Ε.


    mike-railse
    10.12.2007, 17:56
    den tha pw tpt akoma gia ayton ton
    TERASTIO kallitexni..
    polloi mousikoi exoun empneustoi apo
    ayton, einai san mia oloklhrh genia
    sto rock..
    akoma enas poihths tou rock
    opws kai merika apo ta kommatia tou
    exoun parei nobel poihmatos!!

    there must be some kind of way out of here....
    Jet
    12.12.2007, 01:14
    nai ti allo na peis gia ton mr bob
    xristos_rock
    12.12.2007, 01:23
    Όλα τα λεφτά όμως... Με όλη τη σημασία της φράσης...
    Κορυφαίος...
    beatlus
    22.01.2008, 21:56
    Ενεργοποιώ το τόπικ για να ενημερώσω για μια άκρως ενδιαφέρουσα προσφορά. Η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" δίνουν το Σάββατο 26 Ιανουαρίου με 2 ευρώ επιπλέον ένα λεύκωμα και ένα cd με τον Bob Dylan. Προσωπικά, τη βρίσκω ιδιαίτερα δελεαστική προσφορά και έχω βάλει ήδη... 2 ευρώ στην άκρη