ελληνική μουσική
    852 online   ·  210.833 μέλη

    Ψάχνω ένα τραγουδι από το ΄60

    justlike
    17.10.2008, 12:55

    Υπάρχει ένα τραγούδι με χαρακτηριστικό ήχο γρήγορου Blues ή ροκ του 60 και περιέχει τις φράσεις American woman και νομίζω American man χωρίς να είναι το γνωστό των guess who. Υπόψιν είναι άλλο τραγούδι και όχι διασκευή.... Βοήθεια Παρακαλώ!!!


    djmetronomos
    17.10.2008, 17:55

    Γι' αυτό είναι μαγική η μουσική, διότι δεν είναι κάτι χειροπιαστό - πλανάται στον αέρα και σε μαγεύει δίχως να το καταλάβεις και μετά τρέχεις να βρεις τι ήταν αυτό που άκουσες... Στο θέμα μας τώρα, δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλά επειδή λατρεύω τα 60'ς και μου έχεις κινήσει την περιέργεια: 1) είσαι βέβαιος ότι είναι κομμάτι των 60'ς?  2) τραγουδάει άντρας ή γυναίκα?  3) Μήπως ξέρεις αν είναι συγκρότημα?  4) αμερικάνικος ήχος, βρετανικός, τι?  5) Ποπ, σόουλ, φολκ?  6) Η φράση εμφανίζεται στο ρεφραίν κι επαναλαμβάνεται, ή απλά κάπου στο κουπλέ την άκουσες? Για να σου έχει αποτυπωθεί όμως, μάλλον στο ρεφραίν θα είναι... Ξέρω, ρωτάω πολλά, αλλά όπως και στο google, βοηθάει το search engine του μυαλού.


    justlike
    19.10.2008, 14:56

    Σωστός ο μετρονόμος! Λοιπόν .... αντρική φωνή... δυνατή όπως και το τραγούδι και σε ό,τι αφορά το  στυλ... θα σου πω οτι το εχω ακούσει και μια φορα στο bar "Blues".... τώρα γιατι δεν ρώτησα τον  dj...άστο!   το θέμα είναι ότι δεν έχω φαει κόλλημα αλλά θα ήθελα να ξέρω ποιό είναι αυτό το κομμάτι  διότι το είχα ακούσει σε ενα παρτυ το 90 και το ξαναάκουσα στο Blues το 2008!. επίσης ο ήχος είναι κλασσικός 60 αμερικάνικος(πόσα groups όμως αγγλικά είχαν και αυτά τέτοιο ήχο?) με το τριο ήλεκ. κιθάρα μπασο ντραμς. δεν μπορώ να θυμηθώ  κάτι άλλο!


    djmetronomos
    19.10.2008, 18:27

    Δεν μπορώ να σκεφτώ τραγούδι που να περιέχει τη φράση "American Woman / American Man", από τα σίξτις, αν και είμαι σίγουρος ότι κρύβεται κάπου εκεί έξω και μας βγάζει τη γλώσσα... Και για να το περιγράφεις με ήχο σίξτις, δεν μπορεί να είναι το "American Man" των Velvet Revolver, ή το "American Woman" του Lenny Kravitz. Πού θα παέι? Θα το βρούμε.