ελληνική μουσική
    581 online   ·  210.830 μέλη

    Στην αγορα με πτυχιο αντιστιξης...

    marilloumajore
    31.10.2008, 17:59

    Καλησπερα

    Εχω να θεσω ενα ερωτημα σε οσους εχουν προσπαθησει να βρουν δουλεια σε ωδειο.

    Ειμαι φοιτητρια, φετος παιρνω πτυχιο αντιστιξης κ ειμαι ανωτερα στο πιανο. Τοσο στην αντιστιξη οσο κ στο πιανο, κανω μαθημα σε κεντρικο ωδειο με πολυ γνωστους καθηγητες, που συνεπαγεται ενα τελοσπαντων καλο επιπεδο σπουδων. Το θεμα ειναι οτι (οπως πολυ καλα γνωριζετε) συνεπαγεται κ πολυ υψηλα διδακτρα. Κ παροτι θα ηθελα να συνεχισω τα θεωρητικα πααααααάρα πολυ, ειναι μεγαλο προβλημα το οικονομικο. Κ εννοειται οτι δε θελω να ριξω το επιπεδο των σπουδων μου...

    Σκεφτομαι λοιπον να προσπαθησω να βρω δουλεια στο χωρο, προφανως διδασκοντας θεωρητικα σε ενα ωδειο. Κ αυτο γιατι θεωρω και την εμπειρια πολυτιμη, αλλα και οποιαδηποτε ευκαιρια να μεταδωσω την αγαπη μου για τη μουσικη.

    Ποσο δυσκολο ειναι ομως ο εγχειρημα αυτο? Ποια ειναι η προσωπικη σας εμπειρια??

     

    Ευχαριστω εκ των προτερων....


    CROSS
    31.10.2008, 20:05

    Kαλησπέρα.Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω,όμως.Το να βρείς δουλειά σε ωδείο είναι μία στο τρισεκατομμύριο..και αν.Μόνο αν τύχει και βρεθεί κάποια θέση σε ωδείο που έχει κάποιος φίλος/γνωστός του καθηγητή σου..αλλά και πάλι είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί..μία στις 999.000{#emotions_dlg.ohmy}....και αυτά μέχρι σήμερα..σκέψου ''αύριο''?συνέχεια ωδεία βάζουν λουκέτο...

    Απο προσωπική πείρα,καλύτερα κοίτα για άσχετη με τη μουσική δουλειά..ούτε τα ιδιαίτερα είναι λύση,γιατί άντε να τυχει να βρείς 2-3 μαθητές και ΑΝ....εγώ πάντως το έχω πάρει απόφαση..και ψάχνω για άσχετα πράγματα...{#emotions_dlg.sad}

    Καλή επιτυχία σ'ο,τι αποφασίσεις.


    noizreduction
    31.10.2008, 20:14

    Δυστυχως, ο Cross εχει δικιο σε ο,τι λεει. Η αγορα εργασιας ειναι αρκετα στενεμενη για το μουσικο κλαδο. Και το τελευταιο καιρο αναζητουν περισσοτερο το πτυχιο Φουγκας, παρα το πτυχιο Αντιστιξης. Ηδη στα ολοημερα σχολεια πρεπει να εχεις πτυχιο Φουγκας ( ενω πριν μια 10ετια και το πτυχιο Ειδικου Αρμονιας ηταν καλο :D )


    marilloumajore
    31.10.2008, 20:41

    Αααχ..........

     

    Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις...........


    MirsiniManou
    03.11.2008, 11:15

    Eτσι ειναι,δυστυχως.....οπως τα λενε οι προλαλησαντες,ωστοσω δεν χανεις τιποτα να στελνεις το βιογραφικο σου σε διαφορα ωδεια..δεν ξερεις ποτε!

    Καλο πα ηταν να παρεις και τη φουγκα και το πτυχιο του οργανου!Επισης το οτι πληρωνεις ακριβα διδακτρα δε σημαινει απαραιτητα και υψηλο επιπεδο σπουδων,χωρις να θελω να θιξω τους καθηγητες σου!


    marilloumajore
    03.11.2008, 11:31

    Αυτο σκοπευω να κανω.Ποτε δε ξερεις τι γινεται.

    Το πτυχιο εννοειται οτι θα το παρω, απλα η ολη συζητηση ειναι για το τι γινεται μεχρι τοτε...

    Κ τη κουβεντα για διδακτρα κ καθηγητες την εκανα με την εννοια τις αξιας του πτυχιου και του επιπεδου των γνωσεων. Καλος καθηγητης, υψηλου επιπεδου πτυχιο (συνηθως). Οχι επειδη τα διδακτρα αποδεικνυουν το επιπεδο...


    ticos
    03.11.2008, 15:00

    Μίλησε στο δάσκαλο (των θεωρητικών που θέλεις να συνεχίσεις)οτι  αν μπορεί να σε συστήσει για δουλειά, ωστε να βρεθεί και το κεφάλαιο που χρειάζεσαι για δίδακτρα!


    katte
    05.03.2009, 13:22

    Ηθελα να σου πω...οτι εγω τωρα παιρνω το πτυχιο  τησ αντιστιξης και εχω δουλεψει ηδη 3 χρονια σε ωδειο γιατι ακριβως τα διδακτρα ηταν μεγαλα κ δεν μπορουσα να ανταπεξελθω..ωστοσο ηθελα να σου πω οτι μπορει η δουλεια του μουσικου να ειναι κατι το ιδανικο τωρα για σενα αλλα ειναι πολυ κακοπληρωμενο επαγγελμα και δεν εχει το κυροσ που ειχε καποτε...υπαρχουν παρα πολλοι και συνηθωσ οι πιο "φθηνοι" ειναι κ οι πιο "καλοι". Γρηγορα θα χασεισ την επιθυμια σου γιατι θα σ'οδηγησει το συστημα εκει..οποτε μην αποθετεισ ολεσ τισ ελπιδεσ σου σ' αυτο που τοσο αγαπαμε..δημιουργησε κ δευτερεσ επιλογεσ στον εαυτο σου.Τα περασα κ απλα καταθετω την αποψη κ θεση μου για το θεμα.Καλη συνεχεια ευχομαι σε οτι κ αν κανεις.


    AIDONOGLOUNEKTARIA
    18.03.2009, 23:25
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ! ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΧΩ ΣΕ ΩΔΕΙΑ ΜΕ ΔΙΠΩΜΑ ΚΙΘΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2000 & ΠΤΥΧΙΟ ΦΟΥΓΚΑΣ; Κ Α Ν Ε Ν Α ! ! ! ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ ΟΜΩΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΓΙΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΩΣΗ & ΠΡΟΤΕΙΜΩ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΩΔΕΙΑ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΥΠΟΜΟΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ & ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΕΠ & ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΩΔΕΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΟΥΡΙ ΠΗΓΑΔΗΣΑΜΕ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ) ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΩ & ΣΕ ΕΣΕΝΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ & ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΜΑΘΗΤΡΙΑ, & ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!
    fertilityhollis
    19.03.2009, 01:18

    Marillou, de prepei na apogoitevesai gia to oti de vriskeis douleia se wdeio, isa - isa, sou lew me sigouria pws mporeis na vreis douleia se wdeio . Egw perisi me ptyxio antistixis, kitharas kai ligous mines fougas vrika :) alla de piga. Giati doulevontas ws garsona sti teleytaia kafeteria tha epairna pollaplasia xrimata. Eprepe na sevastw ton polytimo -sygrinomeno me aytes tis aney asfaleias amoives tou eleous - xrono mou, to kopo mou kai ta apeira xrimata pou exw dwsei i idia tosa xronia gia na spoudasw mousiki. Kai to kalitero, mi nomizeis pws me tin empeiria kai ta xronia douleias tha amoivesai kalitera...An rwtiseis kai tous kalous kathigites sou sta kala wdeia (oxi se ola, alla sti megali pleiopsifia) tha sou poun poso eyxaristimenoi einai (katholou dld). Anhtrwpoi poly talantouxoi, me diethneis karieres, syxna amoivontai me misthous epipedou part time kai taytoxrona prowthoun kai politikes tou typou "an den erthei o mathitis, de plirwnesai" - kai as eisai esy ekei stimenos na ton perimeneis. 

    Vres kati allo na kaneis, kane live, kane idiaitera, kane mousiki, alla mi stirizesai se mia tetoia kariera, kata ti gnwmi mou, kai entelws filika, den axizei to kopo...

    e.

     

     

     


    labyrinthos
    17.05.2010, 19:07

    Γειά σας παιδιά,

    Συγνώμη που διακόπτω την ροή της προηγούμενης συζήτησης.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να μου πει κανείς λίγα πράγματα για το πτυχίο Φούγκας-Αντίστιξης.Δε ξέρω περι τίνος πρόκειται και θα ήθελα να μάθω.

    Ευχαριστώ πολύ!!!


    pianoteacher
    17.05.2010, 21:34

    Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω θα σου πώ ένα πράγμα: Έχω Δίπλωμα Πιάνου, Δίπλωμα Σύνθεσης, με άριστα, από γνωστούς και πάρα πολύ καλούς καθηγητές και σε 1 μήνα θα έχω και Πτυχίο Πανεπιστημίου και είμαι άνεργη. Δεν απογοητεύομαι όμως. Κάτι θα γίνει και για 'μάς! Περιμένω Ασεπ και ελπίζω (ακόμα) σε κάποιο ωδείο. Το σίγουρο είναι οτι τα λεφτά στα ωδεία είναι ελάχιστα. Να σκεφτείς έχω φίλο που είχε κάποιες ώρες σε κάποιο ωδείο και παραιτήθηκε γιατί τον συνέφερε οικονομικά να μπεί στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ! Δύσκολες εποχές για καλλιτέχνες!!!!


    AIDONOGLOUNEKTARIA
    17.05.2010, 21:45

    Καλησπέρα,

    Όσον αφορά τα πτυχία που ρωτάς η σειρά τους είναι η εξής: Πτυχίο Αντίστοιξης, με 2ετής φοίτηση & Πτύχιο Φυγής (Fuge') με 2ετή φοίτηση επίισης.

    Μπορείς να τα πάρεις από οποιδήποτε ωδείο παρέχει αναγνωρισμένα πτυχία.

    Τα δύο αυτά πτυχία αφορούν το τρόπο γραφής μουσικής από τον 12ο αιώνα μέχρι τα μέσα του 16ου.

    Η μουσική μεταφέρεται από φωνή σε φωνή με οριζόντιο τρόπο που είναι γνωστός ως Αντιστοικτικός, σε αντίθεση με την Αρμονία που η μελωδία γράφεται κάθετα σε συγχορδίες, ο γνωστός Κάθετος τρόπος γραφής.

    Ότι άλλο χρειαστείς είμαι στη διάθεσή σου.


    labyrinthos
    17.05.2010, 23:23

    Νεκταρία σ'ευχαριστώ πολύ!

    Παίζω κι εγώ κιθάρα αλλά οι θεωρητικές μου γνώσεις δεν φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο...! Θα ήθελα όμως να ασχοληθώ στο μέλλον.Μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς αν αποφασίσω να ασχοληθώ με αυτά πόσο χρόνο θα μου πάρει αν όλα πάνε καλά, από πλευρά μάθησης?? Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι διαβάζω διάφορα πράγματα (θεωρητικά) και μετά δεν είμαι σίγουρος πως να τα χρησιμοποιήσω!!! Οποιαδήποτε συμβουλή σου θα με βοήθησει!Ευχαριστώ πάρα πολύ!

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : labyrinthos στις 17-05-2010 23:25 ]


    labyrinthos
    17.05.2010, 23:24

    Νεκταρία εννοούσα δεν είμαι σίγουρος πως να τα διαβάσω......