ελληνική μουσική
    768 online   ·  210.833 μέλη

    Η Γιούλη Τσίρου στο Μπαράκι του Βασίλη

    jorge
    06.11.2004, 15:58
    ΓΙΟΥΛΗ ΤΣΙΡΟΥ
    τα Τραγούδια του Κόσμου στο Μπαράκι του Βασίλη
    Δευτέρα 8/11, 22/11, 6/12

    Η Γιούλη Τσίρου με αφορμή την κυκλοφορία από την ΛΥΡΑ του νέου της δίσκου «Στα Παζάρια του Κόσμου» σε επιμέλεια παραγωγής Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, παρουσιάζει μια ξεχωριστή στη σύλληψη και εκτέλεση μουσική παράσταση. Το ταξίδι αυτής της παράστασης άρχισε τον περασμένο Μάιο από τον επιλεγμένο χώρο του Χαμάμ και συνεχίστηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού με μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα τις τέσσερις παραστάσεις στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Η παράσταση συνεχίζει και αυτόν το χειμώνα την πορεία της στο γνωστό στέκι στο κέντρο της Αθήνας, το Μπαράκι του Βασίλη τις Δευτέρες 8 και 22 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου.

    Η ιδέα αυτής της παράστασης βασίζεται στην πολυπολιτισμική διάσταση της μουσικής. Ο Κόσμος μέσα στην Ελλάδα και η Ελλάδα μέσα στον Κόσμο επικοινωνούν μελωδικά από μια σειρά τραγουδιών που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν ως και τις πιο απίθανες μεριές του πλανήτη μας.

    Σ’ αυτή τη μουσική πρόταση ακούγονται γνωστά τραγούδια των σημαντικότερων Ελλήνων συνθετών που ταξίδευσαν την Ελλάδα σ’ όλο τον κόσμο, σε διάφορες γλώσσες. Επίσης ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο που έχουν αποδοθεί στην γλώσσα μας από τον συγγραφέα Ξ. Μπρουντζάκη, συνοδευόμενα από ξεχωριστά ελληνικά τραγούδια.

    Ώρα έναρξης: 10:30μμ


    Το Μπαράκι του Βασίλη – Διδότου 3, Κολωνάκι τηλ. 210-3623625





    επισυναπτόμενα: TSIROU-photo-int.JPG