ελληνική μουσική
    810 online   ·  210.833 μέλη
    jorge
    29.12.2008, 12:17

    Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Δήμο Ταύρου συνδιοργανώνουν φέτος το πρώτο φεστιβάλ πιάνου “Piano Plus Festival - 2009”, σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου από 10 Ιανουαρίου έως και 10 Φεβρουαρίου. Το Piano Plus Festival έχει μορφωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Φέτος, θα παρουσιάσει καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα που προέρχονται κυρίως από το χώρο του πανεπιστημίου αλλά και την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή. Βασική θεματική του είναι το πιάνο και οι δυνατότητές του ως όργανο σολιστικό ή μέρους μουσικών συνόλων. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει διάφορα είδη μουσικής που ξεκινούν από την κλασική, Jazz, έντεχνη και φτάνουν ακόμη και την παραδοσιακή μουσική. Εκτός από τις συναυλίες, θα διεξάγονται master classes και σεμινάρια των καλλιτεχνών που παρουσιάζονται στο φεστιβάλ. Τέλος το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μια εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ι.Π.

     

    Πρόκειται για το Δεύτερο «Πανεπιστημιακό Φεστιβάλ» το οποίο ξεκινά για ακόμη μια φορά από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αλλά τώρα στην Αθήνα και όχι την Κέρκυρα. Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου, γνωστό από το Corfu Festival και τα Ionian Concerts – Κονσέρτα του Ιονίου, ξεκινά μια ακόμη σημαντική προσπάθεια για δημιουργία πολιτισμού μέσα από το χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και ειδικότερα τους φοιτητές ή αλλιώς «εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες» του, και μας βεβαιώνει για την ετήσια διεξαγωγή αυτού του νέου θεσμού που θα χαρίζει συναυλίες υψηλού επιπέδου μετά το τέλος των Χριστουγεννιάτικών διακοπών μας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ενός τέτοιου «μεγάλου» φεστιβάλ ξεκίνησε από τη φοιτητική κοινότητα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου και στηρίζεται στην εργατικότητα και τον ενθουσιασμό της.

     

    Φέτος τιμούν με την παρουσία τους το φεστιβάλ σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο πιανίστας Λάμπης Βασιλειάδης, ο σαξοφωνίστας Θεόφιλος Σωτηριάδης, η πιανίστα και μαέστρος Ζωή Τσόκανου (Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης) και τα μουσικά σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με καλλιτεχνική συντονίστρια τη Μαρία Θωίδου.

     

     

     

     









    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 29-12-2008 12:18 ]


    επισυναπτόμενα: 1.jpg 4.jpg 3.jpg