ελληνική μουσική
    736 online   ·  210.833 μέλη

    Πληροφορίες για εξετάσεις στο πιάνο

    mariaarmy
    11.02.2009, 19:46

    Καλησπέρα σε όλους. Ο γιος μου πηγαίνει για δεύτερη χρονιά σε ωδείο μαθαίνοντας πιάνο. Καναδυο φορές που ρώτησα την ιδιοκτήτρια της σχολής για την πιστοποίηση των όσων μαθαίνει, απέφυγε να μου απαντήσει. Ρωτώντας λοιπόν έμαθα τα τμήματα (2 χρόνια προκαταρκτική, 3 χρόνια κατωτέρα, 3 χρόνια μέση και 3 χρόνια ανωτέρα. Μετά ετοιμάζεις πτυχιακή κλπ) και μου είπανε ότι κάθε Ιούνιο το παιδί πρέπει να δίνει εξαιτάσεις (σε εκπρόσωπο του Υπ. Πολιτισμού) και έχει ένα "βιβλιάριο σπουδών"? το οποίο ενημερώνετε εφόσον δώσει εξαιτάσεις. Αρχικά θα ήθελα εάν γνωρίζει κάποιος να μου επιβεβαιώσει οτι είναι σωστά αυτά που μου είπανε. Αφετέρου ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να μάθω αν το συγκεκριμένο ωδείο έχει έγκριση απο το κράτος. Μπορώ κάπου να το βρώ? Τέλος, να αναφέρω ότι ούτε ο δικός μου γιος αλλά ούτε και ο γιος μιας φίλης μου που πάει στο ίδιο ωδείο έδωσε εξαιτάσεις πέρσι τον Ιούνιο. Πως με συμβουλεύετε να το χειριστώ. Σκέφτομαι μετά το Πάσχα να ρωτήσω την Διευθύντρια πότε θα χρειαστεί τη φωτογραφία του παιδιού για το βιβλιάριο.

    Συγνώμη αν σας κούρασα!!!

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 12-02-2009 10:03 ]


    marilloumajore
    11.02.2009, 22:35

    Ειναι λιγο χυμα η κατασταση. Παντως τα πραγματα δεν ειναι και πολυ ενθαρυντικα οπως τα περιγραφετε.

    Κατ'αρχας τα χρονια που αναφερατε ειναι το ελαχιστο απαιτουμενο απο το νομο, με περιθωριο μεχρι και διπλασιασμου. Το οτι δεν εδωσε εξετασεις εναν Ιουνιο δεν ειναι τοσο τρομερο. Ομως γενικοτερα πρεπει να δινει για να επιβεβαιωνει το επιπεδο του. Το συνηθεστερο ειναι στο τελος  του σχολικου ετους. Κατ'αλλα εχω την αισθηση οτι δε χρειαζεται παρουσια ατομου απο το υπουργειο, παρα μονο για τη παροχη πτυχιου-διπλωματος (αλλα δε παιρνω και ορκο). Το θεμα με το βιβλιαριο ισχυει οπως σας πληροφορησανε.  Τωρα το αν ειναι αναγνωρισμενο ενα ωδειο δε ξερω πως το μαθαινει κανεις, αλλα συνηθως τα μικρα ωδεια το διατυμπανιζουν.....

    Παντως μη διστασετε να μιλησετε με τη διευθυντρια ευθεως. Δεν υπαρχει κανενας λογος να χανετε χρονο.....


    FORTE
    12.02.2009, 00:49

    Καλησπερα και απο μενα,καταρχην γλυκεια μου mariaarmy

    θα συμφωνησω με την προλαλησαντα.Πραγματι τα χρονια σε ωδειο δλδ μεχρι να παρεις το πτυχιο δεν ειναι στανταρ γιατι αν κρινει ο καθηγητης επαναληπτικη χρονια,το παιδι θα επαναλαβει την ταξη,για το δικο σου το παιδακι εχω να πω οτι στην ταξη την προκαταρκτικη -αν και δεν το ξερω το παιδι- θεωρω οτι δε χρειαζεται να κανει 2 χρονιες στην α΄προκαταρκτικη,θαρω πως θα μπορουσαν να το αφησουν να παει στην β' χρονια!Αυτες οι 2 χρονιες ειναι απο τις πιο σημαντικες στην πορεια του παιδιου,του καθε παιδιου,γιατι ουσιαστικα ειναι σα να μαθαινει την ΑΒ (νοτες) και τη γραμματικη(στησιμο χεριων-αξιες-ρυθμο κλπ) ειναι σαν τα νηπια και λιγο απο πρωτη δημοτικου.Ταξεις που βοηθανε στην πορεια της μαθησης,ειναι τα θεμελια!

    Το βιβλιαριο μη σε τρομαζει,πραγματι ισχυει και ειναι κατι σαν ''ελεγχος'',γραφει την προοδο του μαθητη και τον τελικο βαθμο του στο οργανο και τη θεωρια.Με προβληματισε βεβαια γιατι μια ολοκληρη χρονια δε σας το δωσανε και σ αυτο το σημειο -χωρις παρεξηγηση παρακαλω- θα πω οτι δυστυχως παιζονται πολλα παιχνιδια με την αλλαγη ταξης στα ιδιωτικα,εννοω οτι μια ''εξτρα'' χρονια=εξτρα εισοδημα για το ωδειο!

    Για το θεμα της πιστοποιησης του ωδειου,αν δεν κανω λαθος εχει πανω απο 5ετια που αναγνωριστηκαν ολα τα ωδεια απο το κρατος.Και κατι τελευταιο,μονο στο πτυχιο του παιδιου ερχεται καποιος εκπροσωπος το κρατους,ΜΟΝΟ τοτε!!!Μεχρι τοτε σε καθε εξεταση για αλλαγη ταξης του μαθητη,ειναι παροντες μονο οι καθηγητες του ωδειου οπου ανηκει!!Αν απο το συγκεκριμενο ωδειο σου το ξαναπουνε αυτο,ρωτησε σε παρακαλω αν αυτος που θα ερθει θα σου στοιχησει δλδ θα εχει καποια οικονομικη επιβαρυνση ,οπως το λενε,νομιζω οτι θα παρεις την απαντηση σου!

    Οτι χρειαστεις μη διστασεις στιγμη να ρωτησεις και εμενα προσωπικα {#emotions_dlg.beer}

    ευχομαι εστω και λιγο να βοηθησα.Ευχαριστω!


    mariaarmy
    12.02.2009, 09:21

    Καλημέρα, και ευχαριστώ πολύ για την άμμεση απάντησή σας. Όσον αφορά τον διπλασιασμό των ετών, το γνωρίζω απλά παρέληψα να το γράψω. Τις πληροφορίες αυτές μου τις έδωσε η ίδια η δασκάλα του γιου μου. Σε ένα τηλεφώνημα προκειμένου να μου αλλάξει ένα μάθημα, την ρώτησα, και η ίδια μου είπε οτι πρέπει να δίνει κάθε χρόνο εξαιτάσεις, και όχι στη δασκάλα του ή σε κάποια άλλη δασκάλα του ωδείου, αλλά σε εκπρόσωπο του υπουργείου, για να μήν υπάρχουν παρεξηγήσεις (τύπου τον κόβω για να πάρω άλλη μια χρονιά τα χρήματα). Το βιβλιάριο δεν με έχει ανησυχήσει. Με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν το φτιάξαμε απο πέρυσι, κι ότι ακόμα και σήμερα ουσιαστικά η ίδια η διευθύντρια δεν με ενημερώνει. Μέσες άκρες κατάλαβα ότι το συγκεκριμένο ωδείο το κάνει σύστημα αυτό. Το να μην δίνουν τα παιδιά εξαιτάσεις. Και για να μην εκτεθεί η δασκάλα του, εννοείτε οτι θα ρωτήσω ευθέως την διευθύντρια, λέγοντας οτι ενημερώθηκα από κάποιον άλλο γνωστό. Τέλος πάντων είμαι λίγο μπερδεμένη για τον τρόπο που πρέπει να το χειριστώ.

    Το ίδιο το ωδείο σαφώς λέει οτι έχει έγκριση απο το κράτος κι ότι το πτυχίο είναι "αναγνωρισμένο". Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει!!!

     


    Bosey
    13.02.2009, 09:33

    Παράθεση:

    Το μέλος mariaarmy στις 12-02-2009 στις 09:21 έγραψε...

    ...

    Το ίδιο το ωδείο σαφώς λέει οτι έχει έγκριση απο το κράτος κι ότι το πτυχίο είναι "αναγνωρισμένο". Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει!!!

    Το Υπουργείο Πολιτισμού είναι υπεύθυνο για την "αναγνώριση" και τηρεί μητρώο με τα αναγνωρισμένα ωδεία. Μπορείς να καλέσεις στη Διεύθυνση Μουσικής του Υπουργείου και να ενημερωθείς άμεσα και υπεύθυνα. Τηλ. 210 8201753

     Smile 


    samg
    13.02.2009, 13:30

    Να αναφερω οτι ειμαι πτυχιουχος πιανιστας και γνωριζω σχετικα τα εξης:

    Οντως χρειαζονται τοσα χρονια σπουδων.

    Περα απο αυτο οσον αφορα την αναγνωριση του ωδειου, συνηθως τα μη αναγνωρισμενα εκπαιδευτικα ιδρυματα ονομαζονται «μουσικες σχολες» διοτι δεν μπορουν να χρησιμοποιησουν τον ορο ωδειο, αλλα αξιζει περισσοτερη ερευνα.

    Οσον αφορα το βιβλιαριο σπουδων δεν ειναι απολυτως απαραιτητο γιατι τα αποτελεσματα των εξετασεων καταχωρουνται στο Υπουργειο (δεν θυμαμαι αν ειναι το πολιτισμου η το παιδειας) οποτε η υπαρξη βιβλιαριου ειναι τυπικη.

    Σε περιπτωση μετεγγραφης το ωδειο υποχρεουται να σου χορηγησει βεβαιωση με την αναλυτικη βαθμολογια για να μεταβεις σε αλλο ωδειο.

    Οσον αφορα την επιτροπη συνηθως επιτροπη απο το Υπουργειο παρισταται στις προαγωγικες απο προλαταρκτικη για μεση, απο μεση για ανωτερα κ.ο.κ. και βεβαια στις πτυχιακες και διπλωματικες εξετασεις.

    Στα ενδιαμεσα επιπεδα οι εξετασεις ειναι συχνα εσωωδειακες, υποπτευομαι οτι ο Καλλιτεχνικος διευθυντης του ωδειου μπορει να θεωρηθει υπο συνθηκες εκπροσωπος του Υπουργειου.

    Τελος σε αυτο το πλαισιο μπορει να συμβαινουν τα εξης τινα, και το παιδι σου δεν εξεταζεται:

    Μπορει να καταχωρειται πλασματικη βαθμολογια και να φαινεται οτι εξεταστηκε...

    Μπορει να ειναι δηλωμενος «υπο καταταξη» αντι για 1η προκαταρκτικη και να δωσει κατατακτηριες για να μπει σε καποιο συγκεκεριμενο επιπεδο.

    Σε αυτην την περιπτωση αν τον καταταξουν στην Α κατωτερα μετα απο 2 χρονια σπουδων και ειναι δηλωμενος υπο καταταξη (δηλ. αν καταταχθει στην ταξη που ουτως η αλλως θα πηγαινε, ενω η καταταξη εχει τοι νοημα του ταχυρυθμου εντος εισαγωγικων) θα υποπτευτω οτι το ωδειο το εκανε για να σου παρει παραπανω διδακτρα... δυστυχως συμβαινει...

    Και τελος υπαρχει η περιπτωση να μην ειναι καν δηλωμενος στα μαθητολογια του Υπουργειου.

    Για ποιον λογο ακριβως δεν μπορω να ξερω αλλα αν αυτο συμβαινει υπαρχει καποια οικονομικη απατη απο πισω κατα πασα πιθανοτητα


    mariaarmy
    17.02.2009, 11:24

    Καλή σας ημέρα,

    επιστρέφω με νεότερα! Κάλεσα στην Δ/νση Μουσικής στο Υπουργείο Πολιτισμού και με ενημερώσανε για τα εξής:

    Εξαιτάσεις δίνουν υποχρεωτικά κάθε χρόνο οι μαθητές τον Ιούνιο, και αν δεν είναι έτοιμοι, δίνουν τον Φεβρουάριο (πράγμα που στη δική μου περίπτωση δεν έγινε).

    Το κάθε ωδείο υποχρεούται κάθε Οκτώβριο να στείλει στο Υπουργείο λίστα με τους μαθητές, προκειμένου να θεωρηθεί, ώστε να είναι ενγεγραμμένοι στο μαθητολόγιο.

    Ενώ αρχικά μου είπανε οτι για οποιαδήποτε ερώτηση πρέπει να απευθύνομαι στο ίδιο το Ωδείο, τελικά με συνδέσανε με την προισταμένη, η οποία μου είπε οτι μπορώ κι εγώ να δω αν το παιδί μου είναι καταχωρημένο στο μαθητολόγιο, πηγαίνοντας απο εκεί με την ταυτότητά μου.

    Η συμβουλή τους ήταν να πάω να βρω την διευθύντρια και να την ρωτήσω πότε δίνει το παιδί εξαιτάσεις. Έτσι απλά. Προσπαθώ να το αποφύγω γιατί φοβάμαι οτι θα μου πει οτι δεν θα δώσει και δεν ξέρω πως θα αντιδράσω.

    Πάντως μου τονίσανε και οι δύο που μιλησα οτι σίγουρα θα το ήξερα αν είχε βιβλιάριο, καθώς εκτός απο τη φωτογραφία του παιδιού που θα μου ζητούσανε, θα έπρεπε να βάλω και την υπογραφή μου.

     

    Αυτά τα λίγα!!!!!


    fibonazzi
    25.02.2009, 02:27

    Καλησπέρα και από εμένα.

    Η κατασταση που περιγράφετε με κάνει να σκέφτομαι πως πράγματι υπάρχει κάτι "ύποπτο" στην όλη ιστορία. Όχι τίποτα φοβερό, π.χ. απλά θα μπορούσε να είναι κάποια μικροσκοπημότητα του τύπου να μην είναι γραμμένο το παιδί στα μαθητολόγια για φορολογικούς λόγους του ωδείου, ή η δασκάλα του δεν έχει πτυχίο και δεν δικαιούται να έχει μαθητές στο όνομά της, πρακτικές συνηθισμένες δυστυχως σε αρκετά ωδεία. Όλα αυτά βέβαια συνεπάγονται κάποια αδιαφάνεια αλλά και καθυστέρηση στις σπουδές του παιδιού.

    Χαίρομαι που είστε γονέας που το ψάχνει, σημαίνει πως ενδιαφέρεστε για την πρόοδο του παιδιού σας.

    Θα σας συνιστούσα αυτό που είπαν και οι παραπάνω, δηλαδή να εγείρετε το θέμα στη διεύθυνση. Ρωτήστε σταθερά αλλά καλοπροαίρετα πότε θα δώσει εξετάσεις ο γιος σας. Δεν μας είπατε και την ηλικία του, πάντως το να μην δίνει εξετάσεις ένα παιδί έχει νόημα μόνον σε πολύ μικρή ηλικία, ας πούμε κάτω των 6 ετών. Ακόμα και στην α δημοτικού μπορεί να δώσει εξετάσεις με πολύ απλά κομματάκια έτσι για να πάρει το βάπτισμα του πυρός και να περάσει στην επόμενη τάξη. Γενικά δεν είναι καλό και δεν έχει νόημα ο μαθητής να "κολλάει" στην προκαταρκτική.

    Μην σας φοβίζει η απάντηση του ωδείου πως ΔΕΝ θα δώσει το παιδί ακόμα εξετάσεις.Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να επιμείνετε, θέτοντας τα εξής ερωτήματα:

    Τι φταίει γι αυτό? Δεν είναι το παιδί έτοιμο? ΔΕν προχωρά σωστά στην ύλη του? Αν ναι, ποιος ευθύνεται γι αυτό? Το παιδί, ή η δασκάλα?

    Αν ευθύνεται το παιδί, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει αν αυτό δεν μελετά, ή αν έχει κάποια μαθησιακά προβλήματα ή πρόβλημα συγκέντρωσης. Αυτό όμως είστε σε θέση να το γνωρίζετε, οπότε μπορείτε να απαντήσετε και ανάλογα.

    Αν ευθύνεται η καθηγήτρια, τότε μπορείτε να ζητήσετε να αλλάξει. Έτσι θα τους στριμώξετε και λίγο, μήπως και κανονιστεί το θέμα. Αν βέβαια υπάρχει τέτοια βάση στη συνεργασία σας, το ερώτημα είναι αν έχει νόημα να συνεχίζεται.

    Τελειώνοντας θα σας πω πως πρέπει να δίνετε μεγαλύτερη βάση στην επιλογή του καθηγητή παρά του ωδείου. Προσέξτε δηλαδή πρώτα από όλα αν η δασκάλα κάνει καλά τη δουλειά της. ΑΝ την κάνει, τότε το ωδείο μικρό πρόβλημα μπορεί να σας δημιουργήσει.

     

    Καλό σας βράδυ

     

     

     

     


    mariaarmy
    25.02.2009, 09:33

    Καλημέρα σε όλους, και ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.

    Η δασκάλα του παιδιού, τουλάχιστον σε μένα, δείχνει πολύ καλή, φαίνεται οτι κάνει καλή δουλειά. Και έχει πτυχία. Υπάρχουν μέσα στο δωμάτιο που διδάσκει το παιδί.

    Ο Γιώργος είναι 6 ετών, και διαρκώς τόσο η δασκάλα του όσο και η διευθύντρια του ωδείου μου λένε για το πόσο καλός είναι, την αντίληψη που έχει, κι ότι δεν το περιμένανε ούτε οι ίδιες, λόγω του ότι πέρυσι που ξεκίνησε ήταν 5 ετών. Γι αυτό και δεν δικαιολογούσα την υποτιθέμενη απάντηση ότι είναι ακόμα νωρίς. Οι γνώσεις οι δικές μου στη μουσική είναι μηδέν. Παρόλα αυτά έχω "αυτί" και νομίζω οτι μπορώ να καταλάβω πότε το παιδί παίζει σωστά, και πότε απλά θέλει να τελειώσει το μάθημα (την επανάληψη στο σπίτι) για να παίξει ότι θέλει αυτός. Σημειώνω οτι έχει δυο φορές την εβδομάδα μάθημα, αλλά απο μόνος του κάθε απόγευμα παίζει στο πιάνο του τουλάχιστον 20 λεπτά. Δείχνει οτι του αρέσει, και είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.

    Ρωτώντας τη δασκάλα του αν του λέω σωστά κάποια πράγματα (να μην βιάζεται, να προσέχει τους χρόνους ή να μετράει σωστά, γιατί τα πιάνω λάθος με το αυτί  μου το μη εξασκημένο) μου εξήγησε οτι αυτό τον βοηθάει πάρα πολύ.

    Επί του θέματος όμως. Στην προηγούμενη επίσκεψη στο ωδείο ρώτησα την δασκάλα του πότε θα δώσει εξαιτάσεις (γιατί έλειπε η διευθύντρια) και μου είπε Ιούνιο αλλά θα πει στην διευθύντρια να με ενημερώσει. Εχθές το βράδυ που είχε πάλι μάθημα ο μικρός, με κάλεσε η διευθύντρια και μου εξήγησε τι γίνεται. Μου είπε λοιπόν οτι γύρω στις 16 Μαίου θα ξέρει ποια ακριβώς μέρα στα μέσα του Ιούνη θα δώσει εξαιτάσεις. Και δεν το ξέρει ακομα, γιατί εξαρτάται από την Επιτροπή που θα τον εξαιτάσει. Πρέπει να της πούνε ποτε θα έρθουνε. Μου έδειξε την άδεια που έχει απο το Υπουργείο, καθώς και το βιβλιάριο σπουδών για να δω πως είναι. Μου εξήγησε οτι πέρυσι δεν έδωσε ο Γιώργος γιατί ξεκίνησε Ιανουάριο. Φυσικά δεν μου ανέφερε οτιδήποτε για τις εξαιτάσεις του Φεβρουαρίου (στο Υπουργείο μου είπανε οτι όποιος δεν προλάβει τον Ιούνιο, δίνει τον Φεβρουάριο).

    Αυτό που δεν μου εξήγησε (το οποίο φυσικά δεν με αφορά) είναι γιατί ένας φίλος του γιου μου που πέρυσι είχε ολοκληρωμένη χρονιά, δεν έδωσε πέρυσι. Αυτό θα το ρωτήσει η ίδια η μητέρα του.

    Όλα καλά λοιπόν,

    Σας ευχαριστώ όλους


    fibonazzi
    26.02.2009, 00:33

    Όλα αυτά που σας απάντησαν και μάλιστα σε συνδυασμό με τη μικρή ηλικία του γιου σας ακούγονται όντως απολύτως λογικά. Δεν καταλαβαίνω βέβαια το λόγο που πρέπει να συσταθεί εξωωδειακή επιτροπή για τέτοιες εξετάσεις (είναι αναγκαία μόνο για κατατακτήριες και πτυχιακές-διπλωματικές) αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία. Ίσως είναι πολιτική του ωδείου για δικούς του λόγους. Πάντως, ακόμα και στην περίπτωση εσωωδειακών εξετάσεων είναι απολύτως λογικό να μην έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία.

     

    Να είστε καλά και καλή πρόοδο στο Γιώργο!

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : fibonazzi στις 26-02-2009 00:34 ]


    MirsiniManou
    22.03.2009, 16:24

    Η προσωπικη μου αισθηση γυρω απο το θεμα που σας απασχολει ειναι οτι η ηλικια του παιδιου ειναι δεσμευτικη για τη συμμετοχη του σε εξετασεις.Λογικα δεν μπορω  να σκεφτω καποια αλλου τυπου σκοπιμοτητα για να μην προσελθει ενας εξαχρονος μαθητης στις ετησιες εξετασεις

    Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να ανησυχειτε δεδομενου του οτι ο γιος σας προεκπαιδευεται ουτως ωστε μολις συμπληρωσει τα 7 του χρονια και μπαινοντας στο σταδιο των λογικων ενεργειων να ειναι ωριμος ν'ακολουθησει ενα κανονικο προγραμμα σπουδων και να εχει  ετσι νοημα η συμμετοχη του στις εξετασεις

    Η στρατηγικη της διδασκαλιας σε παιδια κατω των 7 ετων ειναι εντελως διαφορετικη ,κατα τη γνωμη δεν νομιζω οτι η κυρια της στοχευση πρεπει να ειναι η προετοιμασια για μια δεδομενη εξεταση,ισως μαλιστα να επιφερει και αρνητικο αποτελεσμα

    Θα σας προτεινα να συζητησετε με τη δασκαλα γυρω απο το σκεπτικο και την πορεια της διδασκαλιας.Αν ωστοσο την επομενη χρονια παρατηρησετε ασαφειες και υπεκφυγες τοτε να προβληματιστειτε σοβαρα


    pumatos
    15.04.2009, 16:55

    γεια σας και απο μενα..η δικια μ ιστορια ειναι λιγο αδικη ,λοιπον εκανα ιδιαιτερα πιανου με ενα καθηγητη ο οποιος οταν ειμουν μικροσ δν μ ειχε εξηγηση τ θα κανω οπωσ καταλαβενεται εκανα classica τραγουδια στην αρχη αλλα δεν μου αρεσαν και του ειπα να κανω τραγουδια εντεχνα ελληνικα και διαφορα αλλα..να φανταστειτε εχω παρει χαρτια μονο θεωριας και αρμονιας ,πιανου δεν εχω παρει ακομα βεβαια εφυγα απο αυτον τον καθηγητη και πειγα για πιανο στο εθνικο ωδειο και τα πηγενω παρα πολυ καλα...και τον οκτωβρη θα παω να δωσω εξετασεις 2κατωτερας βεβαια εχω και 10χρονια εμπειριας πανω στο πιανο οποτε δν δυσκολευομαι ..παντως ολα τ ωδεια π υπαρχουν εχουν εγρισει απο το υπουργειο γτ εκεινη τν ωρα σ ετοιμαζουν τα χαρτια αν περασεισ βεβαια!!.ευχαριστω πολυ π μακουσατε..