ελληνική μουσική
    839 online   ·  210.833 μέλη

    Θέλω να αλλάξω μαγνήτες στην κιθάρα μου αλλα δεν μπορώ να αποφασίσω ποιους

    gibsonlespaul
    15.04.2009, 16:45

    έχω μια gibson les paul studio και θέλω να της αλλάξω μαγνήτες για να έχω πιο metal ήχο.. Βασικά είμαι ανάμεσα σε emg και seymour duncan αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιους απο τους δύο για αυτό θέλω τις γνώμες σας...


    JULIOS
    15.04.2009, 17:06

    τσέκαρε αυτούς....

    είναι πάρα πολυ καλοί:

     

    http://www.bareknucklepickups.co.uk/

     

    (για τιμές ευρώπη:

    http://www.maxguitarstore.com/store/index.php?categoryID=148 )

     

    {#emotions_dlg.rockon}


    inkve
    16.04.2009, 02:32

    μεγαλη συζητηση φιλε μου...πολυ μεγαλη...και το τελικο αποτελεσμα ειναι το εξης:περι ορεξεως κολοκυθοπιτα!!

     

    μπορω να σου κανω καποιες προτασεις που ειναι δοκιμασμενες και πετυχημενες αλλα τα αυτια του καθενος και τι ηχο εχει ο καθενας μεσα στο κεφαλι ειναι μια ιστορια χωρις τελος...

     

    παντως επειδη το οργανο σου δεν ειναι <<μουγγο>> καλυτερα να ψαχτεις με passive μαγνητες...dimarzio...dunkan..tom anderson...suhr...και να μην πας σε EMG...Wink

     

     


    odis13
    16.04.2009, 10:47

    Λοιπον φιλε, κοιταξε να δεις:

     

    Η κιθαρα σου εχει ενα set μαγνητες το οποιο δεν ειναι για τα μπαζα, δεν ειναι ομως και τιποτα τρομερο οποτε με μια αλλαγη θα δεις μια αναβαθμιση. Το κυριοτερο ομως κριτηριο σχετικα με το ποιο μαγνητη θα επιλεξεις ειναι το τι ΔΕΝ σου αρεσει στην κιθαρα σου τωρα, τι θες δηλαδη να αλλαξεις.

    Σκεψου καλα αν θες καποιο μαγνητη με πολλα μεσαια ή οχι, αν θες κατι με μεγαλο output η κατι ποιο medium και ηρεμο. Θα πρεπει δηλαδη να σκεφτεις τα χαρακτηριστικα του ηχου που θες να πετυχεις ωστε να σου προτεινουμε κατι. Μπορουμε να σου πουμε ο ταδε μαγνητης ειναι πολυ καλος αλλα εσενα στην κιθαρα σου να μη σου αρεσει καθολου.

    EMG ειναι active μαγνητες και θα χρειαστουν μπαταρια, δηλαδη πιθανο σκαψιμο στην κιθαρα σου για να γινει χωρος (δε νομιζω να χωραει στο control cavity). Ασε που βολευουν μονο για πολυ βαρυ ηχο, δηλαδη να κινηθεις προς τα εκει μονο αν παιζεις σχεδον αποκλειστικα μεταλ.

    Οι Seymour Duncan ειναι κλασσικοι μαγνητες με καλες τιμες και σιγουρα θα βρεις καποιο μοντελο που να καληπτει τις αναγκες σου. Κατα τη γνωμη μου θα σε καλυψουν χωρις να αναγκαστεις να κινηθεις σε ποιο ακριβες butique λύσεις.

    Τom Anderson, Shur κλπ ειναι επισης πολυ καλοι αλλα τους πληρωνεις χρυσαφι και λογω του ονοματος που κουβαλανε εκαστος. Υπαρχουν butique υλοποιησεις (οπως bareknuckle καλη ωρα) που ειναι πιο φθηνες και τους εχουνε στα ισια, βεβαια γουστα ειναι αυτα.

    Οι Bareknuckle ειναι καταπληκτικοι μαγνητες, κοστιζουν βεβαια κατιτις παραπανω απο ενα σετακι duncan. Αν εχεις τα χρηματα αξιζουν μια ματια, τωρα μαλιστα που τους βρισκεις και σχετικα φτηνα. Υπαρχει το μαγαζι που σου παρεθεσε ο Julios υπαρχουν ομως και στο dv247 σε παρα πολυ καλες τιμες (ειναι και χαμηλα η λιρα).

     

    Αφου κινεισαι σε μεταλ θα κοιταξεις τα μεταλλαδικα μοντελα καθε εταιριας. Αν παιζεις και αλλα ειδη η δεν θες παρα πολυ καφριλα μεινε σε passive καλυτερα.

     

    Θα σου προτεινα, αφου βρεις τι ηχο/χαρακτηριστικα θελεις να κινηθεις σε κατι απο seymour duncan ή bareknuckle αν θες κατι πιο εξωτικο.


    -----------------
    And Leo turned and said: ''Let there be Strat..''.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : odis13 στις 16-04-2009 10:48 ]