ελληνική μουσική
    483 online   ·  210.830 μέλη

    Εχω παράπονο με την ξένη μουσική!!!

    earinos
    25.04.2009, 18:21

    Ρε παιδιά όταν γίνεται ένα συγκρότημα διάσημο , στο εξωτερικό , μετα από 40 χρόνια πρέπει να το φιλοξενίσει η Ελλάδα?Γιατί πρέπει να είμαστε η τελεταία τρύπα του ζουρνά?

    Τόσα παιδιά ασχολούντε με το ροκ , ερμηνέυουν άψογα τα αγγλικά , έχουν ωραίες φωνές , βγάζουν ωραία τραγούδια και αυτά τα παιδιά είναι Ελληνες .Ελληνικό συγκρότημα.Αλλά κάτι λείπει.Η Δισκογραφικές φοβούνται να επενδύσουν πάνω τους και έτσι η Ελλάδα δεν ακούγεται πουθενά.Παρά μόνο γύρο γύρο με την ίδια κουλτούρα. Βουλγαρία , Αλβανία , Τουρκία .Τα τσιφτετελέ δηλαδή.  Μήπως πρέπει να κάνουμε το ροκ - τσιφτετέλι? μπας και πάμε λίγο ποιό μακριά?

    Ελληνικό ροκ συκρότημα , δυνατό πότε θα ακουστεί παγκοσμίος???


    Oraclas
    25.04.2009, 21:51

    Εχεις εν μέρει δίκιο.. Αλλά μην ξεχνάς και τα παιδιά της Αφροδίτης που ξεκίνησαν για το Λονδίνο και λόγω απεργίας ξέμειναν στο Παρίσι και τελικά ενέπνευσαν την νεολαία της εποχής (Μάιος του 68). Η Ελλάδα δεν φροντίζει τα παιδιά της. Τα ρεύματα έρχονται πάντα από το εξωτερικό (συνήθως Αγγλία) τουλάχιστον της Ροκ σκηνής. Παρόλα αυτά αν κάποιος αξίζει πραγματικά προχωράει. Δυστυχώς είμαι σίγουρος πως κάποια συγκροτήματα Ελληνικά ξενόφωνα ή ελληνόφωνα έχουν ξεμείνει στα ράφια δισκογραφικών εταιρειών.


    NikosRoman
    26.04.2009, 00:03

    Μηπως τα παραλετε λιγο??

    Μπορω να ονομασω καμμια εικοσαρια μπαντες η καλλιτεχνες που ηρθαν στην Ελλαδα στα ντουζενια τους τα τελευταια 15 χρονια.

    Αλλα και οι πιο κλασικοι περιλαμβανουν την Ελλαδα στις παγκοσμιες περιοδειες τους.

    Απο το 1990 και μετα δεν μας εχουν για τελευταιους.Γνωμη μου.


    earinos
    27.04.2009, 11:55

    Παράθεση:

    Το μέλος NikosRoman στις 26-04-2009 στις 00:03 έγραψε...

    Μηπως τα παραλετε λιγο??

    Μπορω να ονομασω καμμια εικοσαρια μπαντες η καλλιτεχνες που ηρθαν στην Ελλαδα στα ντουζενια τους τα τελευταια 15 χρονια.



    ονόματα παρακαλώ!!!

    κι αν είμαστε οι τελευταίοι? ναι ναι ναι!!!! που θα πάει η Μαντόνα ας πούμε ?στην Γερμανία που είναι 80 εκατομύρια και θα πάει 5 φορές η εδω που είμαστε μια χούφτα μόνο μια φορά στην ζωή της και αυτό με το ζόρι γιατί υπάρχει και ο ανταγωνισμός της πρώτης θέσης  απο την Λόπερς.Και ένας θρύλος δεν πρέπει να είναι δεύτερος.Και έτσι παγκόσμια περιοδία .Που δεν έχουμε πάει ??? Ελλάδα είπαν .ΑΑΑΑ!! καλά θα δούμε και την ακρόπολη.


    VOICETEACHER
    27.04.2009, 16:44

    Eιμαστε μικρη χωρα και αγορα,και ετσι δεν μαs προτιμουν.Η κουλτουρα μαs επισηs ειναι αλλη(βλεπε,τσιφτετελομπουζουκα),και δεν πουλανε οι δισκοι,με ξενο στιχο,οσο πουλανε αλλου....δυστυχωs.....oσο γιαυτουs τουs καλλιτεχνεs,που κανουν αυτο που τουs αρεσει,(οπωs κιεγω)να εχουν συγκροτηματα με ξενο στιχο,και ροκ,κλπ...αλλοιμονο μαs.......sτη πεινα.......{#emotions_dlg.rockon}


    NikosRoman
    27.04.2009, 20:34

    Καταρχην τι εννοειται ροκ?Το ροκ του 70?του 80?του 90?

    Alice Cooper  Metallica  Guns n Roses   Pink Floyd   Mairyllin Manson  Evanesence  Radiohead  Iron Maiden   U2  ειναι λιγοι απο αυτους που οταν ηρθαν για πρωτη φορα Ελλαδα ηταν στα καλυτερα τους.

    Ακομα και οι παλαιοι αλλα παντα κλασσικοι Rolling Stones  Madonna και συντομα AC/DC μας εβαλαν στις παγκοσμιες περιοδειες τους.Γεγονος που μας βαζει σαν χωρα συναυλιων σε περιοπτη θεση γιατι υπηρξε ενδιαφερον για τις απαιτησεις τους.

    Δηλαδη τι νομιζεται οτι βλεπουν οι αλλοι στο εξωτερικο?Τους U2 να παιζουν σε κλαμπ της γειτονιας τους?

    Εκτος αν μιλαμε για καποιο αλλο ροκ και δεν το εχω καταλαβει::::

    Τι σχεση εχει η μικρη χωρα οταν ο διοργανωτης εχει να γεμισει ενα Ολυμπιακο σταδιο 70.000 θεσεις?Μηπως θα ερθουν 10 εκατομμυρια Ελληνες??

    Στην Γερμανια των 80 εκατομμυριων αντι να κανεις μια συναυλια απλα θα κανεις τρεις.Αυτη ειναι η διαφορα.

    Αυτα τα πιστευαμε οταν ειμασταν πιτσιρικια(μικρη χωρα) και δεν καταλαβαιναμε τι σημαινει η λεξη μανατζερ.Αυτος δηλαδη που θα εκδηλωσει ενδιαφερον(λεφτα και υποδομη) για να ερθει ενας καλλιτεχνης η μπαντα στην Ελλαδα.Επαγγελμα που δεν υπηρχε εδω πριν εικοσι χρονια ενω τωρα υπαρχει και ειμαστε μεσα σε ολα.(Εκτος αν τους θελετε τσαμπα.Αλλο αυτο)

    Τι σχεση εχει το σκυλαδικο με το Rockwave Festival?(Εκει και αν ερχονται ολα τα νεα ονοματα της ροκ)

    Επισης ολοι οι πιο πανω πουλανε στην Ελλαδα πιο πολυ απο το σκυλαδικο εως τον Ρουβα.

    (Μαντοννα 23 χιλ.-Βισση 8 χιλ)

    Αν αμφιβαλετε απλα δεν γνωριζετε.(Υπαρχει και το ιντερνετ στην παγκοσμια βαση δεδομενων για τις πωλησεις)

    Μην αφηνετε την εποχη να σας προσπερναει.Αν το κανετε συνειδητα τοτε μην λετε για πραγματα που δεν ξερετε.Ερχομαι και εγω απο πολυ παλια εποχη και μπορω να αναγνωριζω τουλαχιστον την διαφορα.

    Καντε το ιδιο.(Αν σας φταιει το σκυλαδικο ανοιξτε αλλο τοπικ)

     

     

     


    -----------------
    Αν εισαι ερωτευμενος με το χαμογελο της, μην κανεις το λαθος να την παντρευτεις ολοκληρη.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : NikosRoman στις 27-04-2009 20:39 ]


    pa___
    09.05.2009, 21:24

    Και να μην ξεχνάμε ότι πριν από μερικά χρόνια χωρίς terra vibe, χωρίς ΟΑΚΑ, χωρίς Καραϊσκάκι, που θέλατε να έρθουν μεγάλα ονόματα;; Να παίξουν στα κοτέτσια;; Οι rolling stones που ήρθαν στην Ελλάδα το 1967 που ήρθαν οι rolling stones στην Ελλάδα παίξανε στην Λεωφόρο (αν δεν κάνω λάθος) και μάλιστα το γεγονός αμαυρώθηκε από την συμπεριφορά της αστυνομίας και η συναυλία διεκόπη. Βγαίνοντας προς τα έξω τέτοια γεγονότα και χωρίς υποδομές με ποιο δικαίωμα ζητάμε μεγάλα ονόματα της ξένης μουσικής;


    NikosRoman
    10.05.2009, 09:58

    το ιδιο και με τον Rory Gallaher στην Νεα Φιλαδελφεια.Ξυλο απο την αστυνομια.

    Ολα αυτα ομως ηταν μια αλλη εποχη για να τα συγκρινουμε με το τωρα.

    Αυτο ειπα και λεω στα παιδια  πιο πανω.


    pa___
    10.05.2009, 16:11

    Ναι φίλε μου, σίγουρα μιλάμε για μια άλλη εποχή αλλά αυτά τα γεγονότα σε στιγματίζουν σαν χώρα. Πας εσύ για μια συναυλία σε ένα Χ μέρος γίνεται ό,τι γίνεται, μετά δε θα το ξανασκεφτείς να πας; Και πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχουν υποδομές και δεν υπάρχει και ιδιαίτερο κοινό. Γιατί κακά τα ψέματα η Pop κουλτούρα στην Ελλάδα δεν είναι και #1. Γι' αυτό και καλλιτέχνες όμως η Madonna ή ο George Michael ήρθαν στη χώρα μας τόσο αργά. Η Rock και η Metal σκηνή είναι πράγματι πιο ανεβασμένη αλλά και πάλι, αν είσαι συγκροτηματάρα δε θα έρθεις στην Ελλάδα (πριν 10 χρόνια μιλάμε) να παίξεις σε κοτέτσι. Βασικά πιστεύω ότι οι υποδομές των τελευταίων χρόνων είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος που η χώρα μας ανέβασε συναυλιακή δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια. Αν οργανωθεί λίγο καλύτερα το πράγμα και φτιάξουν και λίγο τις τιμές στα εισιτήρια θα κερδίσουν ακόμα περισσότερο κοινό και θα έρχονται ακόμα περισσότεροι καλλιτέχνες από το εξωτερικό πιστεύω.