ελληνική μουσική
    577 online   ·  210.844 μέλη

    Κατσιμίχας - Ξυδούς στη Θεσσαλονίκη

    a-dark-era
    27.04.2009, 02:43

    Μικροί έζησαν την χαρά των κυριακάτικων πρωινών στα σινεμά, με τις μπάντες που έπαιζαν τα καλύτερα ροκ τραγούδια, τις λεγόμενες cover bands.. Μεγαλύτεροι άκουγαν στο ραδιόφωνο τα τραγούδια των ροκ γιγάντων της παγκόσμιας σκηνής και πήραν αφορμές να βγουν και να στείλουν τα δικά τους μουσικά μηνύματα.. Όταν είχαν πια δισκογραφία στο ενεργητικό τους, αποφάσισαν να την παντρέψουν με τις cover bands που ακόμα κι αν πέρασαν τα χρόνια, συνέχιζαν να ξεφυτρώνουν σε κάθε γειτονιά της πόλης.

    Έτσι αποφάσισαν κι αυτό το καλοκαίρι αφού πέρασαν από πολλές γειτονιές, ύστερα από μια πολύ πετυχημένη σεζόν στην καινούρια Αρχιτεκτονική να γυρίσουν ολόκληρη τη Ελλάδα.

    Ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς είναι δύο αγαπημένοι φίλοι και δύο σπουδαίοι τραγουδοποιοί. Μοιράζονται το ίδιο πάθος και την αγάπη για τη μουσική, για το καλό ελληνικό τραγούδι αλλά και για τα μεγάλα κοινωνικά αιτήματα του καιρού μας. Φυσικό αποτέλεσμα μία καλλιτεχνική συνεργασία και μία καλλιτεχνική γέννα. Ένας καταπληκτικός δίσκος με τίτλο «Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο Χειμώνας» τους ξανάφερε να τραγουδούν παρέα και τους δίνει την αφορμή να συνεργάζονται και φέτος παρέα στην σκηνή της νέας Αρχιτεκτονικής. Και έχουν να τραγουδήσουν πολλά.

    Όλα τα τραγούδια που έδωσαν νόημα στην λαχτάρα μας και την δίψα μας για ακρόαση με νόημα και ουσία. Όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε λιώνοντας τα βινύλια και τα cd που δισκογραφούσαν, από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας τους. Αυτά που έχουμε ακόμα στην δισκοθήκη μας και είναι σημερινά όσο ποτέ!

    Ένα μουσικό ταξίδι που από τις μεγάλες στιγμές του Πάνου Κατσιμίχα (από την συνεργασία του με τον αδερφό του Χάρη) και του Μάνου Ξυδούς (από τους Πυξ Λαξ), περνάει στα νέα τους τραγούδια. Και ακολουθούν το ένα μετά το άλλο οι μεγάλες στιγμές που έχουμε αγαπήσει. «Νύχτωσε νύχτα» ο Πάνος, «Για ένα κομμάτι ψωμί» ο Μάνος, «Παλιές αγάπες» ο Μάνος, «Ανόητες αγάπες» ο Πάνος, «Πούλα με» ο Μάνος, «Μη γυρίσεις» ο Πάνος, «Δεν θα δακρύσω» ο Μάνος, «Της αγάπης μαχαιριά» ο Πάνος και τόσα άλλα. Μαζί τους τραγουδούν οι Τόλης Φασόης και Μάνος Λυδάκης.

    ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
    Βάρδια: Σερρών 15 & Φ. Μένου γωνία, τέρμα Βοσπόρου - Κ.Τούμπα
    τηλ: 2310 942289

    Επίσης κάτι πήρε το αυτάκι μου για Λευκωσία...

    Είναι περιττό πιστέυω να πω, πως στην Πάτρα τους περιμένουμε πως και πως... :)