ελληνική μουσική
    638 online   ·  210.826 μέλη

    Κυκλοφόρησε ο καινούριος δίσκος του Νότη Μαυρουδή!

    Tropaiatissa
    20.05.2009, 02:45

    {#emotions_dlg.happycrazy}{#emotions_dlg.happycrazy}{#emotions_dlg.happycrazy}{#emotions_dlg.clap}{#emotions_dlg.thumbup}


    Μεταφέρω εδώ τις πληροφορίες που αναγράφονται στο ένθετο του δίσκου:


    "Κλόουν"

    Μουσική: Νότης Μαυρουδής
    Στίχοι: Δημήτρης Μανθόπουλος
    Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας
    Συμμετέχουν: Μανώλης Μητσιάς, Αναστασία Μουτσάτσου, Μαριώ


    Τραγούδια:

    Αιγαιοπελαγίτικο
    Χάρτινο μπρατσέρα
    Γέροι ναυτικοί (Μανώλης Μητσιάς, Χορωδία)
    Καινούριες λέξεις
    Η μηλιά της χαράς
    Το τσίρκο
    Ιστορική θύμηση (Αναστασία Μουτσάτσου, Χορωδία)
    Καλοκαιριάτικη νύχτα
    Το σκιάχτρο
    Νανούρισμα (Μαριώ, Χορωδία)
    Μη και Πρέπει (Χαρά Κορομπίλη, Αντιγόνη Κουγιουμτζόγλου, Κατερίνα Χαλδούμπη, Βιβή Συκιώτη, Ιωάννα Λαδοπούλου)
    Ένα σκιάχτρο μα τι σκιάχτρο
    Το κακό παιδί (Τάσος Αρβανιτίδης, Χορωδία)
    Ο βοριάς (Διαβάζει ο Νότης Μαυρουδής)


    Καλλιτεχνική παραγωγή και οργάνωση: Νότης Μαυρουδής
    Μουσική, ενορχήστρωση: Νότης Μαυρουδής
    Στίχοι: Δημήτρης Μανθόπουλος

    Έπαιξαν οι μουσικοί:
    Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης: κιθάρα
    Θανάσης Θάνος: πιάνο, ακορντεόν, synths, ντέφι
    Μάνος Αβαράκης: φυσαρμόνικα
    Σταύρος Καβαλιεράτος: κοντραμπάσο
    Στέλλα Τσάνη: βιολί
    Φώφη Καρούντζου: μαντολίνο

    Διδασκαλία, διεύθυνση, εναρμόνιση Χορωδίας: Θανάσης Μιχαλόπουλος

    Την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας αποτελούν:
    Αγγελική Αρβανιτίδου, Τάσος Αρβανιτίδης, Νίκος Γαζής, Δήμητρα Ευαγγέλου, Ελένη Θεοδωροπούλου, Ελισάβετ Θεοδωροπούλου, Μαρίνα Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Καραβόπουλος, Κλειώ Καραμπάση, Βασιλική Κρητικού, Άντα Κοντοδήμου, Χαρά Κορομπλή, Αντιγόνη Κουγιουμτζόγλου, Ιωάννα Λαδοπούλου, Ροζάνα Λάτση, Μαργαρίτα Μαλό, Μαριάννα Μαλό, Ναταλία Μέλνικ, Ειρήνη Μεταλίδου, Ηλιάνα Μούκα, Στέλλα Μούκα, Αλεξάνδρα Μπάμπουλη, Σωτήρης Νιάρχος, Δήμητρα Παπαδημητρίου, Δήμητρα Πολιά, Ιοκάστη Σταγάκη, Βιβή Συκιώτη, Νίκος Φωλίδης, Κατερίνα Χαλδούπη, Μυρτώ Χρηστάκη

    Σολίστες στα τραγούδια
    «Το κακό παιδί»: Τάσος Αρβανιτίδης, Χορωδία
    «Μη και Πρέπει»: Χαρά Κορομπίλη, Αντιγόνη Κουγιουμτζόγλου, Κατερίνα Χαλδούμπη, Βιβή Συκιώτη, Ιωάννα Λαδοπούλου

    Όλα τα ποιήματα των τραγουδιών είναι από το βιβλίο του Δημήτρη Μανθόπουλου «Με των στίχων τα φτερά» (εκδ. Διάπλαση, 2007)

    Στο τραγούδι «Καινούριες λέξεις» υπάρχουν λέξεις που "ξεπήδησαν" από το παγκόσμιο σοκ του ατυχήματος στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ, το 1986.

    Ηχογράφηση: Βαγγέλης Σαπουνάς, Studio Subways
    Remix: Βαγγέλης Σαπουνάς, Νότης Μαυρουδής
    Digital Mastering: Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, Fabelsound

    Φωτογράφηση: Μανώλης Χιώτης

    Παραγωγός: LYRA - ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Α.Ε.


    Μάλλον θα με απασχολήσουν και στο μέλλον τα τραγούδια με τις παιδικές χορωδίες. Από το 1995, που ξεκίνησα μια τέτοια δισκογραφική σκέψη (Χάρτινο καράβι), δε σταμάτησα να επανέρχομαι κατά διαστήματα και να «γεφυρώνω» την ενηλικίωσή μου με την ανάγκη παιδικής αθωότητας, που όσο περνάει ο χρόνος ολοένα και μεγαλώνει.
    Αυτή τη φορά, η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της Νίκαιας, του επίμονου μαέστρου της Θανάση Μιχαλόπουλου, είναι το όχημα, και τα καινούρια τραγούδια για τον «Κλόουν», γι’ αυτή τη χορωδία τα έγραψα. Από το βιβλίο του εξαιρετικού λογοτέχνη και συγγραφέα Δημήτρη Μανθόπουλου επέλεξα ό,τι προκαλεί την προσωπική μου «παιδική αθωότητα», παίζοντας κι εγώ με λέξεις, συνειρμούς, συμβολισμούς, μελωδίες και νοήματα, που δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα παιδιά της μικρής ηλικίας. Στο μέτρο και της δικής μου «παιδικότητας» έφτιαξα ξανά το δικό μου ιδεατό κόσμο ενός διαφορετικού χρόνου (όχι κατ’ ανάγκη παλαιότερου) και συνδέθηκα με τα παιδιά της Νίκαιας για να πορευτούμε δισκογραφικά.
    Μαζί με την παιδική χορωδία φιλοξενήθηκαν γνωστοί και σεβαστοί τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού, η Μαριώ, ο Μανώλης Μητσιάς και η Αναστασία Μουτσάτσου, για να ζεστάνουν ακόμη περισσότερο το δικό μας τοπίο…
    Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς γιατί και αυτοί, με τον τρόπο τους, έδωσαν στα τραγούδια ουσία και προσωπική σφραγίδα, στοιχεία που από χρόνια έχουν καταθέσει στο… μετερίζι του ελληνικού τραγουδιού και έχουν «βραβευτεί» από τη συλλογική αποδοχή.
    Τέλος, μαζί με το μαέστρο-δημιουργό της χορωδίας Θανάση Μιχαλόπουλο, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για το κέφι και την προσπάθεια που κατέβαλαν, καθώς και τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νίκαιας Σταύρο Κορομπίλη, που παραχώρησε τη χορωδία, αλλά και τον αεικίνητο δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.
    Ο Κλόουν, αυτό το συμπαθέστατο σύμβολο της χαρμολύπης, θα αναζητά ακατάπαυστα τα συναισθήματα των ανθρώπων, μικρών ή μεγάλων, σε όλες τις εποχές και τους χρόνους, είτε σε δύσκολες, είτε σε εύκολες συνθήκες, μέσα από τα τραγούδια μας…

    Νότης Μαυρουδής
    Αθήνα, Μάρτιος 2009

    Νιώθω την ανάγκη τα τραγούδια του δίσκου να τα αφιερώσω στα πλασματάκια Ιάσονα, Αριάδνη, Έλλη και Οδυσσέα.
    Στα «εγγονάκια μου»!
    Ν.Μ.

    {#emotions_dlg.biggrin}{#emotions_dlg.biggrin}{#emotions_dlg.biggrin}

    --------------------------------
    Υ.Γ.: Μετά από την πρώτη ακρόαση, έχω να πω πως ο δίσκος είναι ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Dalarofili στις 20-05-2009 04:24 ]


    Tropaiatissa
    30.05.2009, 12:08

    Τη Δευτέρα θα γίνει η παρουσίαση του δίσκου! {#emotions_dlg.biggrin}

    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Πολιτισμού που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νίκαιας, την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009 & ώρα 9 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245 - Νίκαια).

    Ο μουσικοσυνθέτης Νότης Μαυρουδής θα παρουσιάσει την χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας, η οποία συμμετέχει στον νέο του δίσκου με τίτλο «Κλόουν». Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Αναστασίας Μουτσάτσου.

    Ο Πρόεδρος του Π.Κ.Δ.Ν., Σταύρος Κορομπίλης
    Ο Δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος

    * * *

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΙΣΚΟ ΤΗΣ «ΚΛΟΟΥΝ» ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΟΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ

    Tο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας και το Πνευματικό Κέντρο στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245) το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη, όπου θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις πολιτισμού για τα παιδιά, με άξονα την έκθεση ζωγραφικής του τμήματος Παιδικής Τέχνης του Π.Κ.Δ.Ν.

    Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει με τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και ώρα 9.00 μ.μ. που θα την παρουσιάσει ο μουσικοσυνθέτης Νότης Μαυρουδής και παράλληλα θα ακουστούν τραγούδια από τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Κλόουν» σε στίχους Δ. Μανθόπουλου με τον μαέστρο Θανάση Μιχαλόπουλο. Η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας μέσα από τα τραγούδια του Νότη Μαυρουδή θα στείλει μηνύματα πανανθρώπινης αγάπης και ειρήνης στα παιδιά όλου του κόσμου!. Γι’αυτή τη βραδιά συμμετέχει φιλικά η Αναστασία Μουτσάτου.

    Ο Δήμαρχος Νίκαιας κ. Στέλιος Μπενετάτος επισημαίνει: «Έχει σημειολογική σημασία ότι η Κοκκινιά των αγώνων και των θυσιών αφιερώνει αυτές τις γιορτές στα παιδιά του Παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται και ματώνει, χρόνια τώρα και γίνονται αγώνας για τη ζωή, την ειρήνη και τη χαρά». Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νίκαιας τονίζει μεταξύ άλλων: « Στόχος αυτού του πρώτου παιδικού φεστιβάλ είναι οι εκδηλώσεις πολιτισμού να ενθαρρύνουν παράλληλα και τη συμμετοχή των παιδιών. Μουσικοκινητικά δρώμενα, κατασκευές, παιδικές παραστάσεις, συζητήσεις με σκηνοθέτες, εκθέσεις παιδικού βιβλίου σκοπεύουν στην ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας των παιδιών».

    Η Παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της Νίκαιας είναι το όχημα και τα καινούργια τραγούδια για τον Κλόουν, γι’ αυτή τη χορωδία τα έγραψε ο Νότης Μαυρουδής. Από το βιβλίο του λογοτέχνη και συγγραφέα Δημήτρη Μανθόπουλου, επέλεξε ό,τι προκαλεί την προσωπική του «παιδική αθωότητα» παίζοντας και εκείνος με λέξεις, συνειρμούς, συμβολισμούς, μελωδίες και νοήματα, που δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα παιδιά της μικρής ηλικίας. Στο μέτρο και της δικής του «παιδικότητας» έφτιαξε ξανά το δικό του ιδεατό κόσμο ενός διαφορετικού χρόνου (όχι κατ’ ανάγκη παλαιότερου) και συνδέθηκε με τα παιδιά της Νίκαιας για να πορευτεί μαζί τους δισκογραφικά. Ο Νότης Μαυρουδής αναφέρει: «Μάλλον θα με απασχολήσουν και στο μέλλον τα τραγούδια με τις παιδικές χορωδίες. Από το 1995 που ξεκίνησα μια τέτοια δισκογραφική σκέψη (Χάρτινο καράβι), δε σταμάτησα να επανέρχομαι κατά διαστήματα και να «γεφυρώνω» την ενηλικίωσή μου, με την ανάγκη παιδικής αθωότητας, που όσο περνάει ο χρόνος ολοένα και μεγαλώνει. Μαζί με τον μαέστρο– δημιουργό της χορωδίας Θανάση Μιχαλόπουλο. θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για το κέφι και την προσπάθεια που κατέβαλαν, καθώς και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νίκαιας Σταύρο Κορομπίλη, που παραχώρησε τη χορωδία, αλλά και τον αεικίνητο δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο, για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τους τραγουδιστές που συμμετείχαν στον δίσκο και έδωσαν στα τραγούδια ουσία και προσωπική σφραγίδα, στοιχεία που από χρόνια έχουν καταθέσει στο… μετερίζι του ελληνικού τραγουδιού και έχουν «βραβευτεί» από την συλλογική αποδοχή». Πιο συγκεκριμένα στο δίσκο «Κλόουν» συμμετέχουν οι σεβαστοί τραγουδιστές: η Μαριώ, ο Μανώλης Μητσιάς και η Αναστασία Μουτσάτσου.


    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΠΕΡ. ΠΕΙΡΑΙΑ

    ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

    http://notismavroudis.gr/nea.php?subaction=showfull&id=1243359560&archive&start_from&ucat=34&