ελληνική μουσική
    485 online   ·  210.821 μέλη

    Workshop Contact Improvisation για μουσικούς (Μάρω Γαλάνη)

    mayros_skylos
    20.05.2009, 17:10

    Παράθλαση, Σάββατο 23/5
    Workshop “Contact improvisation” για μουσικούς (3.00-6.00 μ.μ.)
    Πρόκειται για 3ωρο βιωματικό εργαστήριο στο θέμα «Τεχνικές σωματικής συναίσθησης και χαλάρωσης μέσα από τον κινητικό αυτοσχεδιασμό και contact improvisation, για μουσικούς» και στόχο την γνωριμία και  κατανόηση  του σώματος για την βελτίωση της σχέσης με το όργανο. Στο εργαστήρι συμμετέχουν οκτώ χορεύτριες με εμπειρία στον αυτοσχεδιασμό και μουσικοί χωρίς αντίστοιχη εμπειρία.
    Η αναγκαιότητα του προγράμματος προκύπτει από την  παραδοχή ότι υπάρχει πάντα μια άμεση και ολοκληρωμένη σύνδεση ανάμεσα στο σώμα και το παραγόμενο προϊόν. Οι νότες ζουν την ίδια στιγμή που μετακινείται  το σώμα μας. Και η ποιότητά τους, η συγκινησιακή τους ικανότητα εξαρτάται πολύ από το πόσο ικανό, ζωντανό, παρόν και άξιο να επικοινωνήσει είναι αυτό το σώμα. Για να είναι πλήρες και αληθινό, χωρίς ακούσιες αντιφάσεις, ότι αποκαλύπτεται στο κοινό, το σώμα θα πρέπει να βρεθεί σε κατάσταση καθαρής συνείδησης «ΆΔΕΙΟ»  χαλαρό, χωρίς μπλοκαρίσματα, έτσι μόνον οι ερμηνευτές μπορούν ίσως, να ελέγχουν την διαδικασία της ρευστής ανταλλαγής και επικοινωνίας που συντελείται, έτσι η σωματική τους δράση μπορεί να αντανακλά και να ενισχύει αυτό που επιθυμούν να μεταδώσουν.
    Το κόστος της συμμετοχής στο workshop είναι 20€ και
    ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
    Για να δηλώσατε συμμετοχή
    επικοινωνήστε ηλεκρονικά ή τηλεφωνικά
    με τα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ή το STUDIO ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ

    www.monopatia.gr
    Τηλ 2310232008, 6977238941
    Fax 2311262582
    www.myspace.com/monopatia
    info@monopatia.gr

    STUDIO ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ, Κασσάνδρου 132, 2310216567


    mayros_skylos
    21.05.2009, 15:05

    Η Μάρω Γαλάνη έκανε χορό στη σχολή Καραγεωργιάδη στην Πάτρα από μικρή ηλικία.

    Ξεκίνησε της σπουδές της στο Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ειδικότητα στο χορό. Εκπαιδεύτηκε στη μιμική και παντομίμα στο Εργαστήρι Μιμικής και Έκφρασης(Αθήνα). Έκανε σπουδές στην Εκφραστική Κίνηση και την Ουδέτερη Μάσκα σε Βρυξέλλες Βέλγιο και συμμετείχε σε εργαστήρια έρευνας του χορού, υπό την διεύθυνση του Maurice Bejar. Σπούδασε Χοροθεραπεία - Expression Primitive, με τη Dr. France Schott. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο χορό και το θέατρο στην Εθνική ακαδημία θεατρικής τέχνης και κινηματογράφου σε συνεργασία με Εθνική αθλητική ακαδημία στη Σόφια Βουλγαρίας. Διδάσκει στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών κίνηση, χορό και θεατρικό παιχνίδι.. Έχει διευθύνει εργαστήρια χορού και θεατρικής τέχνης στην Αυστρία, Αγγλία, Βουλγαρία και Ελλάδα.

    Συμμετείχε ως χορεύτρια – ηθοποιός και έχει συνθέσει – χορογραφήσει σε περισσότερες από 30 παραστάσεις σε Πάτρα, Αθήνα, Τήνο, Αρχαίο θέατρο Ολυμπίας, Χανιά, Ζάκυνθο, Bruges και Brussels Belgium (μέλος για 2 χρόνια της Sing International Dance Company με την εποπτεία του Maurice Bejart), Theatre of Metropolitan University, Manchester, Great Britain και για περισσότερο από 5 χρόνια συνεργάζεται κυρίως με NBU και dreams theatre στη Sofia, Bulgaria. Το 2004 χορογράφησε για το ντοκιμαντέρ «The champions of Olympia», του Γαλλογερμανικού καναλιού για τον πολιτισμό ARTE και ανέλαβε ως Δημιουργός performance & living pictures και καλλιτεχνικός υπεύθυνος για την τελετή έναρξη και λήξεις της 5ης Αθλητικής Πανεπιστημιάδας.

    Από το 2003 χορογραφεί επίσης, για την δική της ομάδα Studio Ekfrasis Dance theatre Ensemble.