ελληνική μουσική
    613 online   ·  210.851 μέλη

    Πώς να διαλέξω μια καλή ηλεκτρική κιθάρα

    kostis13
    01.07.2009, 17:23

    Χαίρετε!! Κάνω 1 χρόνο κιθάρα κλασσική και ακουστική, αλλά έχω καημό με την ηλεκτρική κιθάρα και σκέφτομαι να αγοράσω μια. Διαθέτω αρκετά χρήματα πάνω από χίλια ευρώ μόνο για κιθάρα και ξεχωριστά για ενισχητή γι΄αυτό και θα ήθελα να είναι καλή. Μιας και το στυλ που ακούω είναι ροκ, περισσότερο ξένο έχω καταλήξει σε Washburn ή Les Paul Gibson που πιστεύω ότι ταιριάζουν. Θα ήθελα κάποια βοήθεια.

    Ευχαριστώ

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 06-07-2009 11:15 ]


    Atsallica
    03.07.2009, 00:52

    Καλησπέρα! Δεν ειμαι ο πλεον ειδικός για να σε βοηθήσω πάνω σε αυτό το θέμα αλλά αν είσαι όντως 15 όπως λες στο profile σου θα σου έλεγα μήπως να το ξανασκεφτείς για το αν θα διαθέσεις τόσα πολλα χρήματα στην παρουσα φάση μιας και είσαι σε μια ηλικία που ίσως να μην έχεις κατασταλάξει πλήρως για το είδος-είδη μουσικής που θελεις να παιζεις.Δηλαδη μπορεις και με 600 ευρω πχ να πάρεις πολυ αξιόλογα όργανα. Καλα και εγω μη φανταστεις 17 είμαι αλλα θυμάμαι χαρακτηριστικα πως πριν από 2 χρόνια ήθελα να πάρω μια Washburn απο τον Νακα και τωρα εχω μια Jackson και ευχαριστω τον Θεο που δεν έκανα την αγορα 2 χρόνια πριν.Βέβαια εσυ θα αποφασήσεις.{#emotions_dlg.biggrin}{#emotions_dlg.rockon}


    kostis13
    03.07.2009, 18:40

     

    Βασικά ο δάσκαλος μου, μου πρότεινε να αγοράσω καλή κιθάρα γιατί λεεί ότι τώρα πια όλες φτιάχονται στην Ασία όπου είναι φτηνά και έχει πέσει πολύ η ποιότητα!! Γι'αυτό λέει να αγοράσω μια κοντά στα 1000, δηλαδή να είναι custom ώστε να κρατήσει αρκετό καιρό και να μη χρειαστεί να αγοράσω άλλη.


    pa___
    05.07.2009, 05:30

    Μan, γενικά στον  χώρο του ήχου παίρνεις ότι πληρώσεις. Δλδ δεν είναι συχνό το φαινόμενο να αγοράσεις ένα ακριβό μηχάνημα και να σου βγεί μούφα. Δεδομένου αυτό λοιπόν αγοράζεις ό,τι εσένα σου κάθεται στο αφτί και στο μάτι. Δλδ αν πάρεις ένα όργανο 1000€ δεν παίζει να σου βγει πατάτα, το θέμα είναι αν αυτό που θα βγάζει θα είναι αυτό που έχεις εσύ στο μυαλό σου. Και αρκετά βασικό είναι να σου αρέσει. Δλδ να την βλέπεις την κιθάρα και να γουστάρεις να την πιάσεις να παίξεις.


    kostis13
    05.07.2009, 14:31

    Δηλαδή θα με αποθάρρυνες να αγοράσω κάτι από Ίντερνετ?


    pa___
    05.07.2009, 17:01

    Όχι βέβαια! Μπορείς πολύ απλά να βρεις ποια κιθάρα σ' αρέσει σε ένα on-line κατάστημα και να κατέβεις να την ψάξεις κάπου στην Αθήνα για να την δείς. Τώρα αν διαλέξεις κάτι τόσο super που δε θα το βρεις στην Αθήνα, τι να σου πω; Προφανώς και θα είναι πολύ καλό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν πετάς τα λεφτά σου αλλά και πάλι δεν το έχεις ακούσει. Είναι λίγο ρίσκο. Αν και σε μια κιθάρα πλέον, μπορείς να διαμορφώσεις τον ήχο σου αν δεν σε ικανοποιεί με πετάλια, άλλους μαγνήτες κτλ..


    kostis13
    05.07.2009, 18:19


    Οκ παιδιά ευχαριστώ πολύ!!!! Θα ανέβω Αθήνα μάλλον σε 2-3 βδομάδες και επί τη ευκαιρία θα ψάξω και από κοντά.


    Atsallica
    06.07.2009, 01:47

    ~ Nice!Αντε και καλες αγορές! ~ {#emotions_dlg.rockon}


    kostis13
    06.07.2009, 10:42

    Ευχαριστώ! Α, επειδή δεν είμαι από Αθήνα ξέρετε κανένα καλό κατάστημα με μουσικά είδη?


    odis13
    08.07.2009, 12:51

    Καταρχας φιλε μου ανοιξε ενα παρομοιο θεμα στην κατηγορια για τα εγχορδα, πολλοι που μπορουν να σε βοηθησουν δεν θα δουν το θεμα σου εδω.

     

    Κατα δευτερον, δε ξερω ποσα γνωριζεις σχετικα με την "ανατομια" της ηλεκτρικης κιθαρας. Δηλαδη οι λεξεις set neck, bolt on, singlecoil, humbucker κλπ σου λενε κατι? Αν οχι, καλο θα ηταν να μαθεις τι σημαινουν για να μπορεις να καταλαβεις τι διαφορες εχουν οι διαφορες κιθαρες μεταξυ τους.

    Μετα θα πας σε καποιο καταστημα και θα δοκιμασεις αβερτα κιθαρες ασχετως price range για να δεις τι σε βολευει παιχτικαι και ηχητικα. Les paul style, stratocaster? Ισως καμια Tele? Υπαρχουν τρομερες διαφοροποιησεις απο κιθαρα σε κιθαρα.

    Μη βιαστεις να κανεις αγορα, ειδικα αν σκοπευεις να δωσεις τοσα λευτα. Δες το παρακατω θεμα.

     

    http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=16932&start=0

     

    Ο δασκαλος σου καλα κανει και σου λεει να παρεις καλο οργανο, ΑΛΛΑ υπαρχουν παρα πολλα οργανα που φτιαχνονται σε διαφορες χωρες της ασιας και ειναι εξαιρετικα. Μην πας με κριτηριο να παρεις οπωσδηποτε κατι made in usa, θα "χασεις" πολλες εξαιρετικες κιθαρες.

     

     

    Επισης, αν σκοπευεις να δωσεις περιπου 1000 για κιθαρα και κανα 200αρι για τον ενισχυτη, ξανασκεψου το, καλυτερα να δωσεις 800 και 400. Ο ενισχυτης παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στον ηχο και ειναι προτιμοτερο να κοψεις 1-2 κατοσταρικα απο την κιθαρα για να παρεις ενα αξιοπρεπη ενισχυτη.

     

     

     


    dimitriskapilidis
    14.07.2009, 13:10

    Παράθεση:

    Το μέλος kostis13 στις 01-07-2009 στις 17:23 έγραψε...

    Χαίρετε!! Κάνω 1 χρόνο κιθάρα κλασσική και ακουστική, αλλά έχω καημό με την ηλεκτρική κιθάρα και σκέφτομαι να αγοράσω μια. Διαθέτω αρκετά χρήματα πάνω από χίλια ευρώ μόνο για κιθάρα και ξεχωριστά για ενισχητή γι΄αυτό και θα ήθελα να είναι καλή. Μιας και το στυλ που ακούω είναι ροκ, περισσότερο ξένο έχω καταλήξει σε Washburn ή Les Paul Gibson που πιστεύω ότι ταιριάζουν. Θα ήθελα κάποια βοήθεια.

    Ευχαριστώ

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 06-07-2009 11:15 ]

    Γεια σου ετυχε σημερα να δω τις ανυσιχιες σου. Λοιπον αν θελεις για μεταλ ηχο εχω να σου πω για μια πολυ καλη κιθαρα μπες εδω schecter κοιταξε τα μοντελα και στειλε μου mail στο kapilidisd@gmail.com

    δεν πιστευεις τι καλα οργανα θα δεις !


    Okocha
    21.07.2009, 22:56

    Εγω πηρα μια Fender Stratocaster (Made in Mexico) με 700 ευρω οι οποιες ειναι οι δευτερες καλυτερες μετα τις Made in USA αλλα αρκετα φθηνοτερες γιατι δεν πληρωνεις τοσο το ονομα.

    Η συμβουλη μου ειναι να παρεις την κιθαρα που γουσταρεις. Αυτη που θα ερωτευτεις μολις τη δεις. Καλυτερα να δωσεις οσα μπορεις για κιθαρα κ παρε εναν ενισχυτη με 50-100 ευρω στην αρχη για να μαθεις. Υπαρχουν πολυ καλοι γυρω στα 15-20 watt. Για αρχη δεν χρειαζεσαι περισσοτερο. Ο ενισχυτης αλλαζεται πιο ευκολα απο την κιθαρα.

    Και παντα απο internet. Τσεκαρε αυτο το site: http://www.Thomann.de/

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Okocha στις 01-02-2011 10:23 ]


    rhcpgreece
    10.05.2013, 17:55

    φιλε απο οτι καταλαβα αγαπας το οργανο και θελεις μια καλη ηλεκτρικη η καλυτερη επιλογη ειναι χηροποιητη αλλα μιας και διαθετεις τοσα χρηματα μπορεις να παρεις μια με 500 ευρω για αρχη και να δωσεις τα αλλα 500 σε μενα γιατι το αγαπω πιο πολυ απο οτιδηποτε αλλο αλλα δεν εχω μια....


    MixalisP
    23.10.2013, 19:20
    εγώ αυτο που ξερω ειναι οτι οταν διαλεγεις κιθαρα και εχεις καταληξει σε καποια/ες , κοιτα με πολυ προσοχη ολη την εξωτερικη λεπτομερια, η gibson λεει, αν δεν ειναι η κιθαρα τελεια απ'εξω φαντασου πως θα ναι απο μεσα!
    JULIOS
    23.10.2013, 22:14

    Ρε παιδια χαλαρωστε λιγο.

    Το παιδι ειναι 15 χρονων.Αμα φτασει στα 20 τι κιθαρα θα ζηταει?10.000 ευρω?

    Δε μπαινω στην διαδικασια να απανταω σε διαφορα που διαβασα (κ με τα οποια δεν συμφωνω) γι αυτο θα γραψω μονο γι αυτα που λεει ο ιδιος.

    1ον.Custom απο Ελλαδα στο χιλιαρικο ή κατω απο αυτο (και μιλαμε για κανονικό custom οργανο οχι απο parts) δεν παιζει.Φυσικά ουτε να το συζηταμε για τις εταιριες οπως Fender,Gibson κτλ.Εκει παμε σε τιμες πανω απο 2500 για κιθαρες απο το custom shop.

    2ον.Για να κανεις σωστα μια αγορα,περα απο το τι σου καθεται καλα πρεπει να εκτιμησεις κ καλα την αξια της κιθαρας.Με λιγα λογια αν η κιθαρα αξιζει τα χρημματα που δινεις.Ειμαι 99% βεβαιος οτι οσο κ καλος να εισαι δεν μπορεις να το κανεις αυτο μονος σου.

    3ον.Επειδη ειμαι σιγουρος (κ λογω της ηλικιας σου) πως σε 2-3 χρονια το πολυ θα θες αλλη κιθαρα δεν αξιζει να δωσεις τοσα πολλα χρηματα τωρα μετα απο 1 χρονο μολις επαφη με το οργανο.(εγω εκανα 4 χρονια κλασσικη με την ιδια κ παλι πολυτελεια ηταν να παρω 2ρη καλυτερη.Δεν με εκανε καλυτερο κιθαριστα.) 

    4ον.Επαγγελματιες κ πολλες φορες εχουν οργανα για την δουλεια τους φτηνοτερα απο οσα δινεις εσυ.Μπορεις να δεις την υπερβολη του να θες τοσο ακριβη κιθαρα?

    5ον.Καλο ειναι να παρεις ενα οργανο που να μπορεις να παιζεις κ να μαθεις πχ για τα επομενα 5 χρονια αλλα ΔΕΝ χρειαζεται να ΔΩΣΕΙΣ 1000 ΕΥΡΩ για τετοιο.

    6ον.Τα Ασιατικα οργανα ειναι σχετικο αν ειναι καλα ή οχι.Πχ οι φτηνες PRS ειναι κορεατικες,καλα οργανα και κοστιζουν κ πανω απο χιλιαρικο καποια μοντελα.Επισης οι Ιαπωνες κανουν παρα πολυ καλα οργανα,πολλες φορες καλυτερα απο τα αμερικανικα που εχουν διπλη-τριπλη τιμη.

    Μπορω να σου γραφω για ωρες για το θεμα.Και μαλιστα να σου αποδειξω πρακτικά οτι οργανα των 450-500 με μια αναβαθμιση πατανε απο ολες τις πλευρες οργανα 2000 +.

    Θα ελεγα να παρεις προσεκτικα κ με την βοηθεια καποιου ανθρωπου που ξερει μια καλη κιθαρα στο 500ρικο και αργοτερα οταν θα εισαι καλυτερος κ θα ξερεις τι θες ακριβως κ τι σου ταιριαζει κοιτας για κατι πιο ακριβο.

    (Gibson στο χιλιαρικο ειναι κιθαρες που για μενα ειναι πεταμενα λεφτα,για τις Washburn δεν θελω καν να ανοιξω το στομα μου...)

    Και για να μην νομιζεις πως ειμαι κακος ή κακοπροαίρετος απλα βαλε το ιδιο ποστ στο noiz.gr (που ειναι μακραν το καλυτερο site γι αυτην την δουλειά μιας κ μελη εκει ειναι ανθρωποι με παρα πολλα χρονια εμπειρια απο επαγγελματιες μεχρι συλλεκτες) κ δες τι θα σου πουν κ εκει.

    Αυτα απο μενα.

    Υ.γ:Προς τα μελη του φορουμ.Εχω να σας πω το εξης,μην το παρετε στραβα αλλα ειναι η γνωμη μου.Το να ενθαρρύνετε ενα παιδι 15 χρονων,που μολις ξεκινησε να μαθαινει κιθαρα,να δωσει τοσα πολλα λεφτα για πρωτη ηλεκτρική κιθαρα ειναι (με επιείκεια το λεω αυτο) η χειροτερη συμβουλη που μπορειτε να δωσετε.Οσο κ να εχει οικονομική ανεση η οικογένεια του,τετοιου ειδους κουβεντες μπορω να τις καταλαβω αν ειστε στην ιδια ηλικία με τον ενδιαφερομενο.Αλλιως τις κανετε εκ του πονηρου ή απλα κ εσεις  οι ιδιοι εχετε συγχυση πανω στο θεμα.

    Υ.γ2:Πολυ θα ηθελα στην κουβεντα αυτη να παρεμβει κ ο ιδιος κ δασκαλος του κ να κανουμε εναν διαλογο για το αν ειναι σωστο ο μαθητης του να κανει μια τετοια αγορα.(κ το γραφω με καλη διαθεση αυτο αλλα πραγματικα το εχω απορία γιατι του προτεινει να παρει τοσο ακριβο οργανο)

     Υ.γ3:Ξερω οτι ειδα πολυ αργα το θεμα αλλα νιωθω οτι καποιος επρεπε να βαλει στην σωστη σειρα τα πραγματα.Αν κ προφανως ειναι αργα πλεον,τουλαχιστον να το δουν αλλα παιδια κ να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.(Η απαντηση μου ειναι η ιδια που θα εδινα ειτε το ποστ ηταν πριν 5 χρονια ειτε σε 2 χρονια απο τωρα)


    -----------------

    "The eagle flies on Friday now, Saturday I'll go out to play 
     Oh, the eagle, the eagle flies on Friday Saturday I'll go out and play 
     Sunday I'll go to church, and I fall on my knees and pray.." B.B King 

    [ τροποποιήθηκε από τον/την JULIOS, 23-10-2013 22:31 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την JULIOS, 23-10-2013 22:39 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την JULIOS, 23-10-2013 22:40 ]