ελληνική μουσική
    793 online   ·  210.850 μέλη

    Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Στόκας, Μακαβού στη Θεσσαλονίκη

    jorge
    21.07.2009, 18:33



    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    &
    ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ

    ΔΕΥΤΕΡΑ 31 AΥΓΟΥΣΤΟΥ
    ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ

    35 χρόνια μουσικές ανάσες


    Η τελευταία μέρα του φετινού καλοκαιριού θα  μας μείνει αξέχαστη!
    Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους στην σκηνή του Θεάτρου Γης και μας περιμένουν για μία ανεπανάληπτη βραδιά!





    Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου!

    Αναμφισβήτητα, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει την φωνή του με μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ!
    Ο καλλιτέχνης που συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού (Μάνος Λοϊζος, Θάνος Μικρούτσικος, Άλκης Αλκαίος κ.α. )
    Ο «δικός μας» Βασίλης, που φέτος γιορτάζει τα 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική δισκογραφία και τα γιορτάζει μαζί μας, με τους πιστούς, φανατικούς του φίλους!
    Κάθε ζωντανή του εμφάνιση είναι ένα μοναδικό μουσικό γεγονός, ένα θέαμα που απογειώνει κάθε είδους συναισθήματα! Η συμμετοχή του κόσμου είναι καθολική!
    Στα 35 χρόνια αυτής της ουσιαστικής επαφής με τον κόσμο, ο Βασίλης κατάφερε πράγματα που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα στον χώρο αυτόν: Να τον φωνάζουν όλοι με το μικρό του όνομα, να δημιουργηθούν για χάρη του συνθήματα – αποδείξεις των έντονων συναισθημάτων που προκαλεί στο κοινό, και τέλος, να έχει φίλους που καλύπτουν ηλικιακά τρεις γενιές (και αισίως πάνε για την τέταρτη!), που τον ακολουθούν με το  πάθος του εφήβου, ταυτίζονται μαζί του, θεωρώντας τον πολύτιμο κομμάτι των πιο όμορφων στιγμών τους. Φέτος μας επισκέπτεται με νέο cd στις αποσκευές του με τίτλο «Ουράνια τόξα κυνηγώ», με μουσικές που έχει γράψει ο ίδιος για όλα τα τραγούδια, και με στίχους που του «χάρισε» ο Άλκης Αλκαίος!

    ….Και ο Μπάμπης Στόκας!

    Ο τραγουδοποιός που έβαλε την υπογραφή του σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του δημοφιλέστερου ελληνικού συγκροτήματος (του οποίου και ήταν ιδρυτικό μέλος), των Πυξ Λαξ (Με στέλνεις, Φωτιά, Να ‘ρθεις όπως θα ‘ρουν τα χελιδόνια)!
    Το χειμώνα του 2000-01 εμφανίζεται στην σκηνή του Ζυγού με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Πάνο Κατσιμίχα. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί και ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Τα πουλιά της νύχτας». Ακολουθούν «Τα νησιά της Ειρήνης» το 2003, και ο δίσκος «Στην άκρη της γιορτής» το 2006.
    Στο τελευταίο του δισκογραφικό εγχείρημα με τίτλο «Τραγουδήστε μην ντρέπεστε» παρουσιάζει ένα ανθολόγιο αγαπημένων του τραγουδιών, που φέρνουν τον ακροατή σε επαφή με μερικές από τις ωραιότερες στιγμές του νεώτερου ελληνικού ρεπερτορίου(από τα λαϊκά κομμάτια «Τα πήρες όλα» και «Πάρε τα χνάρια» μέχρι τα έντεχνα «Δεν λες κουβέντα» και «Όμορφη πόλη»)
    Με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του, ο Μπάμπης Στόκας αποδεικνύει τα τελευταία χρόνια κάτι που στους μουσικούς κύκλους ήταν ήδη γνωστό: την ικανότητα του να κινείται με πρωτοφανή άνεση ανάμεσα στο λαϊκό και το έντεχνο, το ροκ και τις μπαλάντες!







    SUPPORT:  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΚΑΒΟΥ

    Η Κατερίνα Μακαβού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Η ενασχόληση της με την μουσική ξεκινάει στην ηλικία των δεκαεφτά, όπου τραγουδάει σε διάφορα ροκ σχήματα, κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις σε πολλές μουσικές σκηνές της πόλης. Στην συνέχεια τελειώνει το Jazz τμήμα του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν συνεργασίες με καταξιωμένους Ελληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς όπως ο Μάλαμας, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Καζαντζής, ο Τόκας, Χατζηνάσιος κ.α. Τον Νοέμβρη του 2008 κυκλοφορεί η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Μικρά Μυστικά" στην οποία υπογράφει τους στίχους και την μουσική σε 9 τραγούδια.
    Στις ζωντανές τις εμφανίσεις παρουσιάζει τραγούδια από την δισκογραφική της δουλειά καθώς και αγαπημένα της κομμάτια από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή κάνοντας την Αρλέτα να συναντιέται με τον Johny Cash, τον Παύλο Παυλίδη με τους Tuxedomoon και τους Radiohead  και τον Παύλο Σιδηρόπουλο με την P.J Harvey!


    ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ
    ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
    ΕΝΑΡΞΗ 21.30

    Τιμή εισιτηρίων: 20€

    Προπώληση εισιτηρίων:
    • Ταμείο του Δήμου στην Πλατεία Αριστοτέλους
    Τηλ: 2310 271116
    • Δισκοπωλείο METROPOLIS, Τσιμισκή 33
    Τηλ: 2310 250072
    • Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS, Αριστοτέλους 7
    Τηλ: 2310 276447
    • Βιβλιοπωλείο IANOS, MEDITERRANEAN COSMOS, ΠΥΛΑΙΑ,
    Τηλ: 2310 472308
    • Βιβλιοπωλείο IANOS, 25ης Μαρτίου 45, Θεσσαλονίκη,
    Τηλ: 2310 886 090
    • Βιβλιοπωλείο IANOS, Μεταμορφώσεως 24, Καλαμαριά
    Τηλ: 2310 426 780
    • Βιβλιοπωλείο IANOS, Φιλιππουπόλεως 57, Αμπελόκηποι
    Τηλ: 2310 727 075




    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:

    SPECTACLES: Κολοκοτρώνη 9, 10562 Αθήνα
    Τηλ. 210 3246888, Φαξ 210 3241181, e-mail: info@spectacles.gr


    Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ιωάννα Καραθανάση
    κιν. 6977 802214, e-mail: ioannakarathanasi@gmail.com