ελληνική μουσική
    508 online   ·  210.845 μέλη

    Διαφορα ακουστικης-κλασσικης κιθαρας!

    emmanouelairakleio
    28.07.2009, 10:52

    περα απο την διαφορα που υπαρχει στον ηχο υπαρχει και καποια αλλη λειτουργικη διαφορα????


    guitarteacher
    28.07.2009, 14:19

    Καλησπερίζω όλα τα καλά παιδιά του forum{#emotions_dlg.smartass}

    Φίλτατη  emmanouelairakleio,

    Η ακουστική κιθάρα είναι ένα καθαρά συνοδευτικού χαρακτήρα όργανο, το οποίο "κρατάει" κυρίως στην ρυθμική βάση των κομματιών (εξού και το ότι την χαρακτηρίζουν ώς Rythum Guitar, ενώ την ηλεκτρική ώς Lead Guitar).

    Η ακουστική κιθάρα παίζεται με πένα, εν συγκρίση της κλασικής, οπου παίζεται με δάκτυλα.

    Βέβαια, κανείς δεν σου απαγορεύει να κάνεις το αντίστροφο, ή συνδιασμό δακτύλων - πένας.

    Απλώς, οι συρματινες χορδές της Ακουστικής δεν ενδείκνονται για δάχτυλα...ενώ οι νάύλον χορδές της κλασικής φθείρονται γρήγορα με την πένα (και φυσικά κλασικό ρεπερτόριο δεν δίνατε να ερμηνεύσεις παρα μόνο χρησιμοποιόντας κλασική κιθάρα & παίζοντας με Δάκτυλα!)

    Γενικά, η ακουστική κιθάρα είναι ποιό "σκληρή" εν συγκίσει της κλασικής, λόγο της κατασκευής της...

    It's your choice{#emotions_dlg.smartass}

    Ό,τι άλλο χρειασθείς, στη διάθεσή σου{#emotions_dlg.yes}

    Φιλικά,


    emmanouelairakleio
    30.07.2009, 10:24

    Σε ευχαριστω πολυ!!!! Οι πληροφορίες σου ειναι πολυ χρησιμες και ενδιαφερουσες!!!! Εγω ασχολουμε ηδη 4 χρονια με κλασικη κιθαρα ομως εκτος της κλασικης μουσικης προσπαθω να αναζητω κι αλλους μουσικους δρομους ισως και λιγο πιο ''παρειστικους'' αν θες....  {#emotions_dlg.clap} Γι'αυτο και συχνα παιζω συγχορδιες με πενα για να εχω πιο δυνατο ηχο!!!

     

    Ειμαι σιγουρη οτι θα ξαναχρειαστω τη βοηθεια σου μιας και εχεις πολλες γνωσεις στο θεμα της μουσικης η οποια ειναι τοσο σημαντικη και σε ταξιδευει......

     

    και παλι ευχαριστω!!


    guitarteacher
    30.07.2009, 11:27

    Καλημερίζω όλα τα καλά παιδιά του forum{#emotions_dlg.smartass}

    Αγαπητή emmanouelairakleio,

    Χαίρομαι που σε βοήθεισα{#emotions_dlg.yes}

    Εφόσον ήδη ασχολείσαι με την κλασική κιθάρα, θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις τους "παρεϊστικους"δρόμους(όπως πολύ εύστοχα είπες), με αυτή.

    Εννοείται οτι δεν υπάρχει πρόβλημα στο να χρησιμοποιήσεις πένα για τις συγχορδίες, απλά όπως σου εξήγησα, οι χορδές θα φθείρονται ποιό γρήγορα.

    Ό,τι άλλο χρειασθείς μπορείς να με ρωτήσεις{#emotions_dlg.smartass}

    Φιλικά,

     


    optimus222
    03.08.2009, 12:52

    Ακουστική κιθάρα με nylon χορδές λέει για απλά και παρεΐστικα πράματα ή είναι για πιο ψαγμένους. Και μπορώ να βάλω nylon χορδές σε οποιαδήποτε ακουστική ή ηλεκτροακουστική ή υπάρχουν μοντέλα που είναι φτιαγμένα για να εκμεταλεύονται καλύτερα αυτόν τον τύπο χορδών;


    Titii
    17.03.2013, 12:58

    Εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσω τώρα μόνη μου..είναι καλύτερο να πάρω ακουστική ή κλασσική κιθάρα


    deathminor88
    17.03.2013, 20:06

    Η ακουστική χρησημοποιείται και ως lead όργανο (δεν ξέρω από που προκύπτει ο κανόνας του ρυθμικού) σε πάρα πολλά είδη μουσικής (για παράδειγμα manouche jazz). Kαι φυσικά μπορεί ο καθένας να κάνει ότι γουστάρει με τις κιθάρες. Κλασσική με συρμάτινες χορδές, πένα, και πεταλάκι για sustain η ότι άλλο μπορεί να σκεφθεί ο νους. Τα αυτιά ανοιχτά και το μυαλό ανοιχτότερο!

    [ τροποποιήθηκε από τον/την deathminor88, 17-03-2013 20:06 ]


    Xenaki100
    19.03.2013, 19:27
    Titii Θα σου πρότεινα να βρεις κάποιον δάσκαλο διότι είναι πολύ πιο περίπλοκο και δύσκολο από ότι νομίζεις! Επίσης είναι καλύτερο διότι έτσι θα αποφύγεις λάθος χειρισμούς γιατί η μουσική εκτός από ψυχή χρειάζεται και τεχνική και για να μπορέσεις να παίξεις καλύτερα και ευχάριστα αλλά και για να αποφύγεις προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσεις εάν δεν ξέρεις στα χέρια! Όσο για την κιθάρα , η γνώμη μου κλασσική , την κάνεις ότι θέλεις και ο ήχος της δεν συγκρίνεται! Αυτά ότι άλλο θες εδώ είμαι ;)
    deathminor88
    19.03.2013, 22:35

    Παράθεση:

    Το μέλος Titii στις 17.03.2013, 12:58 έγραψε...

    Εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσω τώρα μόνη μου..είναι καλύτερο να πάρω ακουστική ή κλασσική κιθάρα



    Εάν μπορείς είναι καλύτερο να κάνεις μαθήματα με δάσκαλο. Με την ακουστική θα μάθεις να παίζεις τραγούδια, με την κλασσική θα μάθεις να παίζεις μουσική. Χωρίς να σημαίνει ότι δε μπορείς να μάθεις να παίζεις μουσική αν ξεκινήσεις με ακουστική. Ότι και να διαλέξεις θα σου πάρει κάμποσο χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο.


    JULIOS
    20.03.2013, 12:27

    Συμφωνώ κ εγω οτι αν ξεκινα κάποιος καλο ειναι να το κανει με καποιο δασκαλο.

    (καλο κ για τον μαθητη αλλα να βρει και κανενας συναδελφος καμια δουλεια :P )

    Εκτος απο τις διαφορες που αναφέρθηκαν παραπανω οι δυο κιθάρες εχουν συνήθως διαφορα κ στο πλατος/παχος του μπρατσου,την αποσταση των χορδών απο το μπράτσο,πολλες φορες στην κλιμακα (αν κ οχι απαραιτητα).Τα παραπάνω φυσικά επηρεάζουν τον ήχο.

    Η ουσία ομως ειναι (που ειναι κ το κυριο για μενα κ παντα θα το λεω)

    Ενας μουσικός με μια κλασσική μπορει να παιξει τα παντα (κ το εννοώ αυτο) ενώ δεν μπορει να κανει το ιδιο με μια ακουστική.Καλό θα ηταν να το εχετε στο μυαλο σας αυτό,όλοι οσοι θελουν να ξεκινήσουν να μαθαινουν κιθάρα.

    Μια κλασσική λοιπον,μαζι με εναν καλό δασκαλο ειναι η καλυτερη κ σωστότερη αρχη για καποιον που θελει να ξεκινήσει να μαθαίνει,ακόμα κ αν το κάνει απλά απο μερακι,χωρίς να θελει να προχωρήσει παραπέρα.