ελληνική μουσική
    720 online   ·  210.832 μέλη

    Δημήτρης Κατής & Εξόριστοι

    kwstasagas
    16.09.2009, 00:00

    Σε κάποιο τόπικ που ανοίχθηκε προσφάτως για τους Manowar έγιναν κάποιες νύξεις για τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΗ και το συγκρότημά του ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ !!! Για όσους δεν ξέρουν, πρόκειται για ελληνική χέβι μέταλ μπάντα - από τις πλέον "καλτ" - η οποία περί τα μέσα των 80ς τόλμησε να παίξει χέβι μέταλ εκείνης της δεκαετίας με ελληνικό στίχο !!!

    Λοιπόν, δεν μπόρεσα να κρατηθώ και ... άνοιξα τόπικ για τον κ. Κατή !!! Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη, για τον οποίο μπορείς να εκφράσεις .... από το χειρότερο σχόλιο μέχρι το πιο κολακευτικό και ... να είσαι "μέσα" !!! Τολμηρός ??? Αυθεντικός ??? Χαβαλετζής ??? Γραφικός ??? Εμπνευσμένος ??? Πρωτοποριακός ??? Χυμαδιό ???

    Εμένα προσωπικά .... μού είναι αρκετά συμπαθής !!! Κι επιπλέον θεωρώ το "ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΥΧΗ" ως μία από τις πιο όμορφες ελληνικές χαρντ ροκ μπαλάντες που γραφτήκανε ποτέ !!!!

    Θα είναι μεγάλη μου χαρά να ακούσω τις δικές σας απόψεις, όποιες κι αν είναι αυτές !!! Και φυσικά .... αν έχετε υπόψη σας ενδιαφέροντα βιντεάκια από τους ΕΞΟΡΙΣΤΟΥΣ [ιδίως από 80ς και αρχές 90ς] θα είναι καλοδεχούμενα !!! Αλλά .... πολύ περισσότερο καλοδεχούμενα θα είναι τα βιντεάκια από την εκπομπή ΜΕΤΑΛΜΑΝΙΑ, την οποία ο Κατής παρουσίαζε με τον δικό του "χεβιμεταλλάδικο" τρόπο περί τα έτη 1991 - 1993 !!! Αυτήν την εκπομπή τη θυμάμαι κάποια μεσημέρια [νομίζω Σαββάτου] στις αρχές των 90ς να τη βλέπω καλοκαιράκι από την τηλεόραση που έχω στο σπιτάκι του νησιού μου [κι επειδή την έπιανα με πολλά "παράσιτα" ... μού φαινόταν ακόμη πιο γοητευτική !!!]. Ο κ. Κατής παρουσίαζε χέβι μέταλ μπάντες [και φυσικά ... πρώτη και καλύτερη τη δική του] εμπλουτίζοντας την εκπομπή με .... ένα σωρό "κάφρικα" αστεία, ατάκες κλπ, κάνοντάς με να "ξεραίνομαι" στα γέλια [ω ναι, το παραδέχομαι, οι χοντριοκομμένες κρυάδες αρκετές φορές με κάνουν και γελάω {#emotions_dlg.oops}{#emotions_dlg.oops} {#emotions_dlg.oops}{#emotions_dlg.oops} ...... ] ........

      

     

     

     

     


    sea_like_eyes
    16.09.2009, 01:45

     

    σεβασμος κυριως για τις μελωδιες . . . και κυριως συνθετης ηταν ο Κατης!!!Μεγαλη μορφη . . . ισως ο απολυτος ελληνας power-epic-metal-ας!!!

    Υ.Γ η φωνη επιανε απιστευτες οκταβες . . . σιγουρα αξιοπρεπεις!!!!!

     

     


    -----------------
    ‘’. . . Komm Und Traum Mitmirden Mitternacht Straum . . . ‘’

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : sea_like_eyes στις 16-09-2009 01:46 ]


    BAGRATION
    16.09.2009, 23:32

    O Κατής ήταν μαλλον πισω από τα καλά που έχει να δειξει η μπάντα, αλλά ταυτόχρονα ο Κατής ηταν και αυτός που χάλαγε την όλη φάση με τις γραφικότητές του.

    Ο Αβραμής (φωνή) έκανε κορυφαία φωνητικά αλλά πολλες φορές εκανε το λάθος και τραγουδούσε στα όριά του με συνέπεια διάφορα cult απατελέσματα .Εκείνες οι πολύ ψηλές νοτες του δεν μου αρέσουν καθόλου, παρόλο που αποτελούν κατόρθωμα.

    Κατα τη γνωμη μου  αμα δεν ήταν τόσο cult οι Εξόριστοι θα τα πηγαινανε πολύ καλύτερα


    Whitecloud
    16.09.2009, 23:40

    Σύνορα στον βράχο του αετού, σύνορα στην φωλιά του γερακιού!! Απλά καραέπικ! Αναμνήσεις και ατελείωτη πόρωση. Το Άννα επίσης κομματάρα, όπως και το Δοξα και Τιμή! σπαθιά, άλογα, και ...μπόλικη κέτσαπ!

    Ο Κατής συνθέτει επική μουσική πλέον και πήρε και ένα βραβείο στο Αμέρικα!

    Στο youtube έχει πολύ υλικό.


    sitzoune81
    17.09.2009, 01:37

    Παράθεση:

    Το μέλος kwstasagas στις 16-09-2009 στις 00:00 έγραψε...

    ... Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη, για τον οποίο μπορείς να εκφράσεις .... από το χειρότερο σχόλιο μέχρι το πιο κολακευτικό και ... να είσαι "μέσα" !!! Τολμηρός ??? Αυθεντικός ??? Χαβαλετζής ??? Γραφικός ??? Εμπνευσμένος ??? Πρωτοποριακός ??? Χυμαδιό ???

    ΟΧΙ κ.Κώστα... ΟΧΙ!

    Αυθεντικοί υπήρξαν κάποιοι Vice Human,

    πρωτοποριακοί υπήρξαν κάποιοι Vavel,

    και εμπνευσμένοι υπήρξαν κάποιοι (αιώνια λατρεμένοι) Deceptor.

     

    Οπότε, από τους επιθετικούς προσδιορισμούς που παραθέτετε απομένουν οι "τολμηρός", "χαβαλετζής", "γραφικός", "χυμαδιό", που νομίζω ότι δικαίως ανήκουν στον Δημήτρη Κατή... Με κονέ στο κυβερνών κόμμα όλοι τσιμπάνε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση και συμβόλαιο με την ΕΜΙ...

    α... και που 'στε... το "Κάνω Μια Ευχή" είναι της Τζένης Στράλλα, όχι του Κατή μη χέσω... (sorry...)


    sea_like_eyes
    17.09.2009, 03:22

    Vice Human- Dust Into My Nose

    οι ελληνες Motorhead!!!!

    vavel-fight with metal

    οι ελληνες  Queensryche!!!!

    Northwind- Prometheus The Man

    oι ελληνες judas priest!!!!

    ρε παιδια για πειτε να ''μαλωσουμε'' λιγο . . . το ποιο αξιοπρεπες group τοτε στα 80'ς ποιο ηταν και γιατι ???????


    -----------------
    ‘’. . . Komm Und Traum Mitmirden Mitternacht Straum . . . ‘’

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : sea_like_eyes στις 17-09-2009 03:24 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : sea_like_eyes στις 17-09-2009 03:24 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : sea_like_eyes στις 17-09-2009 03:26 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : sea_like_eyes στις 17-09-2009 03:33 ]


    kwstasagas
    18.09.2009, 18:07

    "α... και που 'στε... το "Κάνω Μια Ευχή" είναι της Τζένης Στράλλα, όχι του Κατή"

    A, αυτό δεν το ήξερα !!! Πάντα είχα την εντύπωση ότι αυτή η γλυκύτατη ερωτική χαρντ ροκ μπαλάντα είναι δημιούργημα του Κατή !!! Πραγματικά, σε ευχαριστώ που το αναφέρεις ....

     

    " Με κονέ στο κυβερνών κόμμα όλοι τσιμπάνε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση "

     

    Χμ, όντως, έτσι είναι ..... Όμως ... χαλάλι του ... όπως έχω ήδη γράψει, όποτε πετύχαινα την εκπομπούλα του, με τις απίστευτες καφρο - κρυάδες του κλπ, την έκανα γούστο [ {#emotions_dlg.oops}{#emotions_dlg.oops}]. Πρόσφατα πέτυχα στο YouTube ένα βιντεάκι με απόσπασμα από κάποια παλιά εκπομπή του [στο οποίο, λόγω της παλαιότητας της εκπομπής, κυριαρχεί .... το μπλε χρώμα !!!!]. Μιλάμε ... ο τύπος "δεν παίζεται" : Παρουσιάζει την εκπομπή του έχοντας αγκαλιά και χαϊδολογώντας μια κοπελιά αρκετά εντυπωσιακή, χεβιμεταλλού της τότε εποχής, ντυμένη στα μαύρα [προφανώς θα ήταν το τότε κορίτσι του]. Κάτω από το βίντεο διάβασα τα εξής απολαυστικά σχόλια : 

    1. Ο Κάτης έπεσε από μικρός στο βαρέλι με τα βιάγκρα!! Ακόμα και εγώ τα βλέπω όλα μπλε σ'αύτο το ανεπανάλυπτα "Ουγκ" κλιπάκι!!!  

     

    2. Αν κάποτε ο πολιτισμός των ανθρώπων εξαφανιζόταν αυτό θα ήταν το μόνο βιντεάκι που θα τα έλεγε όλα περιληπτικά για μας.

    -----------------
    Goin' through pages and lookin' down lines and lines ... [UFO - Space Child]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : kwstasagas στις 18-09-2009 18:09 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : kwstasagas στις 18-09-2009 18:09 ]


    sitzoune81
    18.09.2009, 22:52

    wow, hold on man, υπάρχει καλύτερο videάκι,

    "Joey Di Maio & Δημήτρης Κατής" alliance, performing live : "The Laugh Of The Bear" ("Το Γέλιο Της Αρκούδας")

    (καλά τα λένε πως η φύση ποτέ δεν τα δίνει όλα τα χαρίσματα μαζεμένα... έδωσε εφτακόσια πενήντα οκτώ κιλά μουσικής έμπνευσης στον καθέναν και μισό κιλό μυαλό... όχι στον καθένα, αλλά και στους δύο μαζί)


    freakhood
    24.09.2009, 12:30

    Κατής?

    Κουμπάρος του, ο Μητσοτάκης. Πατέρας του ο διευθυντής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας.

    Δεν είναι άξιο απορίας λοιπόν γιατί ένας αστοιχείωτος και γελοίος σαν κι αυτόν (διότι τέτοιος είναι) πήρε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση. Τέτοια βούρλα υπάρχουν πολλά.


    madprofessorus
    12.11.2009, 21:10

    Κατής...άμουσο δεν τον λές σίγουρα,γραφικό μπορείς να τον πείς,αν κ εκείνη την εποχή γενικά ήταν ανώριμα τα πράγματα στην Ελλάδα,αλλά οι μουσικές του ήταν αρκετά καλές,κ αν αντέγραψε κάποιους από τους μεγάλους του εξωτερικού,ε δεν ήταν κ ο Σπάθας να δημιουργήσει κάτι εκ του μηδενός...το ότι κατάφερε να παίξει επικό Hard Rock με ελληνικό στίχο ήταν κατόρθωμα για εκείνη την εποχή,δεν τον κατηγορώ επίσης στο ότι εκμεταλλεύτηκε τις συγγενειές του για να αποκτήσει εκπομπή στην τηλεόραση,εν έτει 1989 με μια νεογεννητη ιδιωτική τηλεόραση η οποία σημειωτέον ακόμα κ σήμερα δεν έχει μια αμιγώς ροκ εκπομπή,χωρίς ίντερνετ κ με το ραδιόφωνο μόλις να χει απελευθερωθεί ο οποιοσδήποτε που μπορουσε θα το έκανε.κ ο τραγουδιστής που είχε στον πρώτο δίσκο ο Αβράμης,δε γνωρίζω αν συνέχισε με τον ίδιο αργότερα,είχε μεγάλες δυνατότητες,απλά ήταν νέος κ ανώριμος στον τρόπο που τραγουδούσε με αποτέλεσμα κάποιες φορές να ψιλοφαλτσάρει.Γενικά πάντως άφησαν το δικό τους στίγμα στην ιστορία του εγχώριου Hard Rock.