ελληνική μουσική
    561 online   ·  210.834 μέλη

    Ακροάσεις γιια τις Χορωδίες του Εθνικού Ωδείου

    jorge
    05.10.2009, 20:45

    Α κ ρ ο ά σ ε ι ς
    για την Ελληνική Παραδοσιακή &
    Βυζαντινή Χορωδία Εθνικού Ωδείου

    Πρώτη ακρόαση: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου

    Καλούνται άτομα από 17 ετών και πάνω προκειμένου να στελεχώσουν την Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου. Ακροάσεις θα γίνονται κάθε Παρασκευή και ώρα 6 το απόγευμα, όλο τον Οκτώβριο 2009, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλατεία Βάθης). Εκτός από τις ακροάσεις προσφέρεται ψυχαγωγικό μάθημα δωρεάν την ίδια ώρα για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Χορωδία.

    Η Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου  λειτουργεί στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής που ξεκίνησε το 1995 στο Εθνικό Ωδείο. Την ευθύνη του Εργαστηρίου αλλά και τη διεύθυνση- διδασκαλία της Χορωδίας έχει ο Μιχάλης Μακρής.

    Η Χορωδία πραγματοποιεί κάθε χρόνο σημαντικές εμφανίσεις  εντός και εκτός Αθηνών συμμετέχοντας σε πολιτιστικά δρώμενα εορταστικού κυρίως χαρακτήρα. Πρόσφατα συμμετείχε μ’ επιτυχία στο Μουσικό Αφιέρωμα στη Σμύρνη που παρουσιάσθηκε στο Ηρώδειο με τίτλο Η Σμύρνη κάποτε...

    Πληροφορίες: τηλ. 210 5233175,  210 5248304








    Στελέχωση Παιδικής Χορωδίας Εθνικού Ωδείου

    •    Ακροάσεις κάθε Σάββατο, όλο τον Οκτώβριο



    Καλλίφωνα  παιδιά από 7 έως και 17 ετών προσκαλούνται να στελεχώσουν την Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να συμμετάσχουν στις ποικίλες εμφανίσεις της σε σημαντικά δρώμενα της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας.

    Οι ακροάσεις θα γίνονται κάθε  Σάββατο, στις 11.30 το πρωί  μέχρι τέλος Οκτωβρίου  2009, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλατεία Βάθης).

    Οι ακροάσεις και τα μαθήματα της Παιδικής Χορωδίας αρχίζουν το Σάββατο
    10 Οκτωβρίου 2009  στις 11.30 το πρωί.

    Η Παιδική Χορωδία Εθνικού Ωδείου  λειτουργεί υπό τη  διεύθυνση –διδασκαλία της Βάιας Παπαγιαννοπούλου και τη σκηνοθετική επιμέλεια της ηθοποιού Μάγδας Μαυρογιάννη. Ιδρύθηκε το 1995 και φιλοξενεί παιδιά από την Αθήνα και την περιφέρεια. Περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό της έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών διαφόρων εποχών και έχει συμμετάσχει σε αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν διοργανώσει διάφοροι φορείς. Δίνοντας έμφαση στην παιδική όπερα έχει σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία σε ειδικές βραδιές.

    Το μάθημα της Παιδικής Χορωδίας και η συμμετοχή σ’ αυτήν προσφέρεται δωρεάν.


    Πληροφορίες: Γραμματεία Εθνικού Ωδείου, τηλ. 210 5233175,  210 5248304






    Ακροάσεις για συμμετοχή
    στη Χορωδία Εθνικού Ωδείου

        Κάθε Σάββατο, όλο τον Οκτώβριο


    Προσκαλούνται σε ακρόαση σπουδαστές Μονωδίας και καλλίφωνα άτομα με επαρκείς μουσικές γνώσεις, προκειμένου να στελεχώσουν τη Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να λάβουν μέρος στις σχεδιαζόμενες συναυλίες της.
    Οι ακροάσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο όλο τον Οκτώβριο 2009, ώρα 13.50 στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλατεία Βάθης).

    Η συμμετοχή στη Χορωδία είναι δωρεάν.

    Η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου δημιουργήθηκε το 1992 με πρωτοβουλία του καθηγητή Σπύρου Κλάψη ο οποίος έχει τη διεύθυνση-διδασκαλία της. Έχει συμμετάσχει σε σπουδαίες καλλιτεχνικές διοργανώσεις (Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Χόρτου κ.ά.) και έχει κάνει επιτυχημένες εμφανίσεις σε μεγάλες αθηναϊκές και άλλες αίθουσες (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θέατρο Παλλάς, το Δημοτικό Αθηναϊκό Θέατρο, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.ά.) παρουσιάζοντας έργα προκλασικών, κλασικών και σύγχρονων συνθετών.

    Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210 5233175
    210 5248304