ελληνική μουσική
    528 online   ·  210.844 μέλη

    Η μουσική εκπομπή Art Uber Alles στην Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα

    jorge
    22.10.2009, 00:38

     

    Η μουσική εκπομπή Art Uber Alles σε συνεργασία με την Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα του Στέλιου Κούλογλου και της δημοσιογραφικής του ομάδας ξεκίνησε τον τέταρτο κύκλο επεισοδίων της. Σε μια προσπάθεια να φωτίσουμε, να αναδείξουμε και να προβάλλουμε την εναλλακτική ελληνόφωνη και αγγλόφωνη σκηνή η Art Uber Alles ξεκίνησε το 2006 και σε αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να δημιουγρήσει ένα ιδιότυπο πανελλαδικό δίκτυο προβολής εξασφαλίζοντας την προβολή της κάθε Τετάρτη στις 20.00 μμ στο ΤVXS με νέο επεισόδιο και την παράλληλη προβολή της σε τουλάχιστον 15 κανάλια της επαρχίας που καλύπτουν ολόκληρη την Ελλάδα και σε ένα κανάλι της Κύπρου. Μέσα από την θεματολογία της παρουσιάζει νέα και ελπιδοφόρα  συγκροτήματα και καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής,έχει «συνομιλήσει» με καλλιτέχνες και συγκροτήματα της διεθνούς σκηνής,έχει κάνει αφιερώματα σε μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής που δραστηριοποιούνται στην μουσική από την δεκαετία του 70 ως και σήμερα. Επίσης προβάλλει δραστηριότητες καλλιτεχνών και ομάδων από άλλες μορφές τέχνης(βιβλίο,χορός,εικαστικά) και παρέχει πληροφορίες για τις νέες τεχνολογίες στην σύνθεση και ηχογράφηση με ψηφιακό τρόπο με την επιτυχημένη στήλη «Do it your self».vτην art uber alles μπορείτε να δείτε στο internet χρησιμοποίηστε αυτό το link για να πάτε στην εκπομπή. http://www.tvxs.gr/c37

    H Art Uber Alles είναι μια μουσική-πολιτιστική εκπομπή που ώς κύριο σκοπό της έχει την ανάδειξη και προβολή καλλιτεχνών απο όλο το φάσμα της μουσικής και των τεχνών, κυρίως όμως στηρίζει είδη τα οποία δεν αντιπροσωπεύονται επαρκώς απο τα μέσα ενημέρωσης και παρ’ όλα αυτα παρουσιάζουν ιδιαίτερο μουσικό, εικαστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.
    Η Art Uber Alles προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2006 απο την συχνότητα του Channel 9 και αφού συμπλήρωσε με επιτυχία 2 τηλεοπτικές σεζόν μετακόμισε στην συχνότητα του Smart στις αρχές του 2008. Έχει συμπληρώσει έναν κύκλο 100 ωριαίων επεισοδίων και έχει καθιερωθεί ήδη στις προτιμήσεις του Αθηναϊκού –και όχι μόνο- τηλεοπτικού κοινού ώς μια ποιοτική και ενδιαφέρυσα εναλλακτική πρόταση. Σε αυτό το διάστημα η Art Uber Alles κατάφερε να είναι η μοναδική μουσική-πολιτιστική εκπομπή η οποία ανάδειξε την εναλλακτική μουσική σκηνή και ανέπτυξε μια σχέση αλληλεπίδρασης με όλους τους παράγοντες της σκηνής (Περιοδικά, forums, free press, ραδιόφωνο, δισκογραφικές εταιρίες, myspace, διοργανωτές συναυλιών κλπ)
    Η μουσική εκπομπή ART UBER ALLES ξεκίνησε την συνεργασία της με το δικτυακό κανάλι TVXS (Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα του Στέλιου Κούλογλου).
    Η προβολή του νέου επεισοδίου θα γίνεται κάθε Τετάρτη στις 20.00 μ.μ και ύστερα θα υπάρχει αποθηκευμένο στη σελίδα μας ξεκινώντας από την Τετάρτη 11/2.

    Μπείτε στο www.tvxs.gr,δείτε το trailer της εκπομπής,το νέο επεισόδιο και συντονιστείτε μαζί μας!

    ΑRT UBER ALLES (τέχνη πάνω από όλα)
    Η εκπομπή ασχολείται με την ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή αλλά και με την ξένη. Παρουσιάζει group και καλλιτέχνες από τον χώρο της electro, experimental, club, Dub, progressive, gothic, Techno, Jazz, Ambient, Industrial, indie, Funk, Pop,ethnic κ.α αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως συναυλίες, video, video art, θέατρο, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής κλπ πάντα κάτω από την στέγη της ανεξάρτητης σκηνής.
    Η εκπομπή έρχεται να συμπληρώσει το μουσικό κενό που υπάρχει έχοντας υπόψη τους χιλιάδες νέους που ασχολούνται με τα παραπάνω είδη μουσικής και που δεν διασκεδάζουν με την ελληνική Pop και λαϊκή σκηνή η οποία έχει έτσι και αλλιώς το βήμα της στην ελληνική τηλεόραση.

    Η θεματολογία της εκπομπής είναι:
    •    Προφίλ Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (συναυλίες, συνεντεύξεις, video clips κλπ)
    •    Συναυλίες, Events και εκθέσεις
    •    Doit your shelf στήλη μουσικής τεχνολογίας σε συνεργασία με την SAE international (School of Audio Engineering  σχολή Ηχητικής Τεχνολογίας/Ηχοληψίας, Electronic Music Production DJing)
    •    Ατζέντα: Προτάσεις για καλλιτεχνικά δρώμενα (συναυλίες, κινηματογράφος, θέατρο κλπ)

    Μερικά από τα πράγματα που προσφέρει η εκπομπή στο κοινό της είναι:
    •    Προβολή πολλών ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιρειών που κατακλύζουν την ελληνική μουσική βιομηχανία.
    •    Προτάσεις για studio που αναλαμβάνουν τέτοιες παραγωγές.
    •    Προτάσεις για πολυχώρους και μουσικές σκηνές που φιλοξενούν τέτοιες παραγωγές.
    •    Παρουσίαση της δουλειάς των συγκροτημάτων ζωντανά ή από το studio.
    •    Συμμετοχή του κοινού με sms, e-mail, τηλέφωνα που μπορεί να κατευθύνει την ροή της εκπομπής.
    •    Η εκπομπή δίνει την ευκαιρία σε συγκροτήματα και καλλιτέχνες να στέλνουν demo της δουλειάς τους τα οποία θα αξιολογούνται από συνεργάτες της εκπομπής και βάσει αυτών θα διοργανώνονται ζωντανές εμφανίσεις σε συνεργαζόμενες σκηνές (UNDERWORLD, GAGARIN, AN CLUB, ΜΥΛΟΣ,ΚΥΤΤΑΡΟ, RODEO, TERRA VIBE κλπ).
    •    Επίσης η εκπομπή φιλοξενεί όχι μόνο άτομα από το καλλιτεχνικό κομμάτι (τραγουδιστές, μουσικούς) αλλά και από το τεχνικό δηλαδή ηχολήπτες, παραγωγούς, σκηνογράφους, φωτιστές που στηρίζουν τις παραγωγές καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τα επαγγέλματα αυτά λαμβάνοντας υπόψη πόσοι νέοι άνθρωποι σπουδάζουν σε Ι.Ε.Κ, τεχνικά λύκεια, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών τις ειδικότητες αυτές.
    •    Η παρουσίαση αυτών των επαγγελμάτων γίνεται σε συνεργασία με τους προαναφερθέντες φορείς.

    ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
    Σκοπός της εκπομπής είναι η ουσιαστική ενημέρωση του κοινού σε σχέση με τα μουσικά δρώμενα, τις νέες κυκλοφορίες σε όλη την ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή.
    Δικός μας σκοπός είναι να προβάλουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό την ελληνική μουσική κουλτούρα, να δώσουμε βήμα σε νέους αξιόλογους καλλιτέχνες και να ικανοποιήσουμε την ανάγκη του κοινού να μπορεί να δει κάτι διαφορετικό και όχι να δημιουργήσουμε μια ακόμη εκπομπή για να στηρίξουμε το καθιερωμένο «εμπορικό» status.
    .

    Η συγκεκριμένη εκπομπή «υπηρετεί» την καλλιτεχνική-δημιουργική ανησυχία χιλιάδων νέων ανθρώπων.

    Έχουν φιλοξενηθεί στην εκπομπή καλλιτέχνες όπως οι Last Drive ο Μιχάλης Δέλτα, Echo Tattoo,  Μαύρη Μαγιονέζα, ROTTING CHRIST. Septicflesh, Magic de Spell, Σπυριδούλα ο Νίκος Πρατελάκης, Tάκη Γιαννούτσο και Θοδωρή Βαμβακάρη (παραγωγούς Best fm 92,6), Locomondo, οι  Deus x Machina, οι Film, ο Γιώργος Δημητριάδης, Astyplaz, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κατερίνα Μακαβού, Ολγα Κουκλάκη, Μani Deum . Trendy Houliguns, God, Popeye, Astyplaz, Elica, Αρτέμη - Ευθύμη ΑE, Astralon, Cyanna, Pulse, INK, Direct Connection, Hannibal , Γιώργος Φακίνος, Παλίροια, Πράσσειν Αλογα, Μέντα, CROSSROADS, INTRA VENUS, DIRTY GRANNY TALES, Don Taylor, Virgins or Pigeons, Major Tom, o George Apergis  ο VJ Nisidis κλπ
    καλλιτέχνες και συγκροτήματα από το εξωτερικό όπως New Model Army, The Stranglers, ο Hugo Race,οι Therapy, The Stanglers, οι Juno Reactor, Οjos de brojo, No More, Mixhhell, Leo Kindzdza, Sheep on Drugs, Asian Dub foundation, oι Mecano , Mark Allen , Paul Van Dyk, Lars Sommerfeid, RedStar, Paradise Lost, Ribside, Star Star, Kazoo Funk Orchestra, Ed Royal  κλπ  νέοι καλλιτέχνες και group ελπιδοφόρα που κάνουν το ξεκίνημα τους στην δισκογραφία.

    Events και διοργανώσεις που προάγουν τον πολιτισμό όπως:
        Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικής
        Juno Reactor live in Athens
        School Wave,
        Synch Festival,
        The Zeitgeist Movement
        Αthens video art festival,
        Mama Africa,
        THERAPY?,
        Batle of the band,
        Φεστιβάλ Μουσικής Δημιουργίας και Οργάνων
        Air guitar,
        Elfentanz Festival,
        Barcelona in Athens,
        Rock Wave,
        Earth Dance Festival,
        Ο Δρόμος του Μεταξιού,
        Nomad festival,
        Fields of the nephilin,
        POSTBLOO
        2 Real Rock Fest,
    και λοιπά.

    Η εκπομπή έχει προσεγγίσει ένα μερίδιο του κοινού νεανικό, που αγαπάει την μουσική και τις τέχνες,  που δεν παρακολουθεί «φθηνά»  προγράμματα και που αναζητά από μία  εκπομπή την διαφορετικότητα.

    Διοργάνωση συναυλιών

    Η Art Uber Alles εκτός απο την τηλεοπτική της δραστηριότητα έχει μπεί ενεργά και στην διοργάνωση συναυλιών, διοργανώνοντας τον Απρίλιο του 2008 με ιδιαιτερη επιτυχία την συναυλία των Juno Reactor στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
    Την συναυλία παρακολούθησαν 4.500 άτομα.

    Mail:artuberalles.mysterious.art@gmail.com
    www.tvxs.gr
    www.myspace.com/artuberalles

    Τηλέφωνο επικοινωνίας:
    211.70.57.121
    6946447091 - Γιώργος Δημητσάνος