ελληνική μουσική
    416 online   ·  210.814 μέλη

    Αρμός - Άνεμοι και παλίρροιες

    jorge
    31.10.2009, 12:00


    ΑΡΜΟΣ
    «Άνεμοι και παλίρροιες»
    συμμετέχουν ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ, ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ

    Αρμός (ο): συνένωση, συναρμογή

    Οι Αρμός, το συγκρότημα από την Κρήτη που έκαναν αίσθηση με το πρώτο τους άλμπουμ «Αμόνι και νερό» (Legend, Δεκ. 2007), με τη συμμετοχή του Μανώλη Λιδάκη σε τέσσερα τραγούδια, παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Άνεμοι και παλίρροιες».

    Ο δεύτερος δίσκος των Αρμός περιλαμβάνει 11 τραγούδια σε μουσική των μελών του συγκροτήματος και στίχους των ίδιων αλλά και των Γιώργου Λεκάκη, Κώστα Μπουρναζάκη, Άννας Παντελιδάκη και Ουράνιας, ενορχηστρωμένα με τρόπο που να συνδυάζονται με αρμονία, κλασικά, σύγχρονα αλλά και παραδοσιακά ηχοχρώματα με διακριτική αλλά συγχρόνως ξεχωριστή αναφορά, στη μουσική της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Κρήτης.

    Ξεχωριστό τόνο έχουν δώσει με τη συμμετοχή τους ο Μπάμπης Στόκας (σε τρία από τα τραγούδια του άλμπουμ), η Λιζέτα Καλημέρη (στο «Θα γίνει η αγάπη λημέρι») καθώς και η νεαρή τραγουδίστρια Κορίνα Λεγάκη.   

    Οι Αρμός αποτελούνται από τους: Λευτέρη Μουρτζάκη (τραγούδι), Απόστολο Ξυριτάκη (πιάνο), Μάνο Σμαργιανάκη (τραγούδι, κιθάρα) και Γιάννη Κιαγιαδάκη (ηλεκτρικό μπάσο).

    Οι ίδιοι σημειώνουν: «Η εποχή μας με τις πολλές αντιθέσεις και τις παρακινδυνευμένες ελπίδες, με τα παράξενα χρώματα και τις απρόσμενες συναντήσεις. Σαν το ανέβασμα και την υποχώρηση των νερών της θάλασσας. Σαν τους ανέμους που συνοδεύουν, πότε μελωδικά και πότε με βία, τα ταξίδια στο πέλαγος, σαν τις παλίρροιες που οδηγούν τα όνειρά μας στο βυθό και τις σκέψεις μας στο χθες. Όλα γύρω μας συντάσσονται σ’ αυτόν το ρυθμό. Κύματα μεταναστών που παλεύουν για μιας πατρίδας τα σκαλιά και δεν είναι λίγες οι φορές που συναντάνε την έχθρα του ανθρώπου. Ψυχές με μυριάδες λάθη που φεύγουν βιαστικά, χωρίς πυξίδα. Ο έρωτας ενθουσιώδης σαν φωτιά που καίει και  λυτρωτικός σαν βροχή που σκορπάει αλλά και δύσκολος σαν τούνελ με φώτα, σειρήνες και καπνό… Σταθμοί μιας πορείας, ενός ταξιδιού για μας. Και –ελπίζουμε- για όσους θ’ ακούσουν αυτά τα τραγούδια».    


    Επισκεφτείτε και το : www.armosmusic.gr


    jorge
    31.10.2009, 12:06

    Και μερικες εικονες...

     








    επισυναπτόμενα: ar.jpg ar2.jpg