ελληνική μουσική
    619 online   ·  210.846 μέλη

    Θέλω Συμβουλές για Αγορά Σαξοφώνου

    marilou07
    12.11.2009, 20:58

     

    Γειά σας!

    παω φιλαρμονική εδω κ 7 χρόνια και παίζω σαξόφωνο..αποφάσισα λοιπόν σ ένα μήνα περιπου να πάρω σαξόφωνο alto..θα ήθελα συμβουλές για καλές μάρκες, και σ καλές τιμές.

     

    ευχαριστώ.

     


    7Heads
    26.11.2009, 11:42

    Marilou για επαγγελματικο σαξοφωνο κοιταξε τα selmer ή yianagisawa. Οι τιμες τους βεβαια ειναι πολυ υψηλες, οποτε θα πρεπει να ψαξεις κατι σε μεταχειρισμενο. (Οι ανθρωποι που αγοραζουν τετοια οργανα τα προσεχουν πολυ, οποτε το μεταχειρισμενο ειναι καλη λυση. Επισης δυσκολα αποφασιζουν να το πουλησουν, και χρειαζεται τυχη για να βρεις κατι). Και οι δυο παραπανω εταιρειες αντιπροσωπευονται στην Ελλαδα. Η πρωτη απο τον Μιχαλιτσιανο και η δευτερη απο τον Παρασχο. Και οι δυο εχουν μαλιστα και service που θα σου χρειαζεται για την συντηρηση. Το service ειναι πολυ σημαντικο, το καταλαβαινεις, πρεπει να υπαρχει καποιος που να ξερει τι κανει με το οργανο που εχεις ακριβοπληρωσει και μαλλον σε συνοδευει και ολη σου τη ζωη. Εχω προσωπικη εμπειρια απο τον Μιχαλιτσιανο και τους βρισκω αψογους.

    Γενικα, για να παρεις καλο οργανο, πρεπει να βαλεις το χερι βαθεια στην τσεπη. Οταν λεω καλο, περα απο τον ηχο εννοω και με ενα αξιοπιστο μηχανισμο. Παρολα αυτα υπαρχουν και ενδιαμεσες λυσεις αλλα πρεπει να εισαι προετοιμασμενη για συχνοτερες επισκεψεις στο service. Εγω παιζω με trevor james και μαλιστα μαθητικο και γενικα ειμαι ευχαριστημενος.

    Αν εισαι διατεθιμενη να πληρωσεις cash, χωρις δοσεις, γιατι υπαρχει και αυτη η δυνατοτητα, δες και το thomann.de. Εχει διαφορά στις τιμες και πολυ καλο πακεταρισμα για τη μεταφορα. (Εχει αγορασει φιλος μου απο αυτους). Αν βρεθεις Βερολινο μπορεις να δεις ενα καταπληκτικο μαγαζι το www.saxophon-service.de με καινουρια και μεταχειρισμενα.

    Ελπιζω να σε βοηθησα. Αν χειαστεις κατι αλλο πες το...


    marilou07
    26.11.2009, 17:49

    οο σε ευχαριστώ πολύ!!{#emotions_dlg.biggrin}


    PANAGIOTINHOO
    01.12.2009, 15:02

    γεια σας θα μπορουσε καποιος να μου δωσει μια συμβουλη για αγορα σαξοφωνου?ειμαι αρχαριος και θα ηθελα να μαθω τι θα πρεπει να κοιταξω για την αγορα του 1ου σαξοφωνου μου?ενδιαφερομαι για κατι προσιτο στην τιμη και καλο οσο γινετε.επισης υπαρχει διαφορα στο σαξοφωνο για Jazz απο αυτο του conserto?αν ναι εδιαφερομαι για Jazz &blues.ευχαριστω.