ελληνική μουσική
    611 online   ·  210.851 μέλη
    jorge
    20.11.2009, 23:14


    EKOFIELDS
    Sparks

    Οι Ekofields είναι ένα νέο αγγλόφωνο alternative ποπ ροκ μουσικό σχήμα που συγκροτήθηκε στην Αθήνα το 2008. Δημιουργήθηκαν μέσα από την ανάγκη να εκπροσωπήσουν τα ροκ ακούσματα που αγαπούν και είναι ανύπαρκτα στην ελληνική δισκογραφία.

    Οι Ekofields είναι δημιούργημα του τραγουδιστή/ τραγουδοποιού Κώστα Τουλαντά που γεννήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ αλλά σε ηλικία 10 χρονών μετακόμισε με την οικογένειά του στην Κω, όπου και μεγάλωσε. Το 2002 επιστρέφει στην Βοστώνη όπου πολύ σύντομα διεισδύει στην τοπική μουσική σκηνή και φτιάχνει τους Stringtheory, ένα τετραμελές ποπ ροκ σχήμα με ηλεκτρονικές επιρροές. Το 2004, κατά τη διάρκεια περιοδείας στην Ανατολική Αμερική, λαμβάνουν μέρος στο New York International Music Festival και κερδίζουν ανάμεσα σε 300 γκρουπ απ’ όλο τον κόσμο, το βραβείο καλύτερου ποπ- ροκ συγκροτήματος. Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ «Spin» στο οποίο ο Κώστας Τουλαντάς υπογράφει μουσική και στίχους. Η μπάντα εμφανίζεται τακτικά στη μουσική σκηνή της Βοστώνης και το άλμπουμ πουλάει 5000 αντίτυπα. Τα επόμενα δύο χρόνια κάνουν live εμφανίσεις σε clubs σε όλη την Αμερική, μεταξύ των οποίων το θρυλικό CBGB’s στη Ν. Υόρκη. Κατά την ηχογράφηση του 2ου άλμπουμ τους, διαφωνίες στο στούντιο οδηγούν στη διάλυση των Stringtheory.

    Το 2007 ο Κώστας Τουλαντάς επιστρέφει στην Ελλάδα όπου εμφανίζεται ως σόλο καλλιτέχνης. Στην Αθήνα γνωρίζει τον Πάνο Μαλαχία (ηλεκτρική κιθάρα) και συζητούν για τη δημιουργία μιας ελληνικής αγγλόφωνης μπάντας με φρέσκο ήχο, που θα βασίζεται στα τραγούδια του Κώστα Τουλαντά. Πολύ σύντομα γνωρίζουν τους Σωτήρη Καρκανιά, Λευτέρη Αντωνόπουλο και Στέλιο Νιολάκη και δημιουργούν τους Ekofields.      

    Ηχογραφούν το άλμπουμ «SPARKS». Τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου σε μουσική και στίχους του Κώστα Τουλαντά, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ποπ ροκ ήχων και προσωπικών και κοινωνικών ανησυχιών. Το ‘Need You’, είναι ένα δυνατό μελωδικό ποπ τραγούδι, το ρεφρέν του οποίου κολλάει στο μυαλό του κάθε ακροατή. Το ‘Το Don’t Hold Back Your Love’ είναι ένα εύθυμο, αισιόδοξο τραγούδι αγάπης. Υπάρχουν και πιο ηλεκτρονικά ποπ κομμάτια όπως το ‘Athens on Fire’, εμπνευσμένο από τα τραγικά γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Το ‘Somewhere Inside’ ένα υπέροχο ντουέτο με την Leah Siegel, μια καταπληκτική Νεοϋορκέζα τραγουδοποιό σε ένα ποιοτικό τραγούδι γεμάτο ηχοχρώματα που μιλάει για την προσπάθεια των περισσοτέρων ανθρώπων να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι. Το ‘Ghosts In Shadows’ συνδυάζει τον ανατολίτικο ήχο του τζουρά με δυτικές ροκ κιθάρες. Το ‘Mother’ μία μελαγχολική μπαλάντα με Pink Floyd επιρροές. Και το ακουστικό ‘Loving eyes deceived me’, μια ιστορία εμπνευσμένη από την αυτοκτονία ενός νεαρού Αμερικανού μπροστά στην αγαπημένη του.

    ‘Sparks’ σημαίνει σπίθες. Φωτιά χωρίς σπίθα δεν γίνεται κι αυτές οι 12 μουσικές σπίθες μαζί, δίνουν ζωή στον ήχο των Ekofields.

    Οι Ekofields είναι οι: Κώστας Τουλαντάς (vocals, guitars), Πάνος Μαλαχίας  (lead guitar), Σωτήρης Καρκανιάς (keybords, piano, vocals), Λευτέρης Αντωνόπουλος (drums), Στέλιος Νιολάκης (bass).





    επισυναπτόμενα: EKOFIELDS-cover.jpg