ελληνική μουσική
    691 online   ·  210.848 μέλη

    Σεμινάριο Πιάνου για τέσσερα χέρια

    jorge
    27.11.2009, 19:23

    ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΑΝΟΥ
    για τέσσερα χέρια
    με την Αγγελική Μπόλλα
    Σεμινάριο Πιάνου για τέσσερα χέρια υπό τη διδασκαλία της Αγγελικής Μπόλλα πραγματοποιείται στο Εθνικό Ωδείο την Παρασκευή 11 (από 4 -8 μ.μ.) και το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009 (από 11 π.μ. έως 3 μ.μ.) .
    Το Σεμινάριο περιλαμβάνει Ρεπερτόριο για τέσσερα χέρια και μεθοδολογία διδασκαλίας  του σε σπουδαστές  νεαρής ηλικίας  (προκαταρκτική και κατωτέρα σχολή). Απευθύνεται σε τελειόφοιτους σπουδαστές πιάνου καθώς και σε απόφοιτους και δασκάλους.
    Τα έργα για τέσσερα χέρια στο πιάνο προσφέρουν ένα πεδίο ευχάριστης μάθησης κατά την οποία εντυπώνονται συνειδητά και ενδυναμώνονται οι γνώσεις των μαθητών. Επιπλέον, με το παίξιμο αυτών των ιδιαίτερων έργων κεντρίζεται περισσότερο το ενδιαφέρον τους για τη μουσική δωματίου, τροφοδοτείται η αγάπη τους γι’ αυτή, καλλιεργείται η κοινωνικοποίησή τους και νιώθουν πιο άμεσα τη χαρά της ερμηνείας και της δημιουργίας.
    Η εμπειρία που διαθέτει η Αγγελική Μπόλλα σ΄ αυτό τον τομέα μπορεί να γίνει ένας πολύτιμος οδηγός για νέους δασκάλους καθώς θα τους εισάγει σε μια πιο βαθειά προσέγγιση της διδασκαλίας και της αλληλένδετης σχέσης της με τα 4 χέρια.
    Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210 5233175, 210 5248304
    Αγγελική  Μπόλλα
    Η Αγγελική Μπόλλα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο με την Μαίρη Τραβασσάρου –Χαμουδοπούλου (δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο) και ανώτερα θεωρητικά με τον Δημήτρη Κατσίμπα (πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, με άριστα παμψηφεί).
    Σταθμός στην εξέλιξη και τη μετέπειτα πορεία της στάθηκαν η καθοδήγηση του μουσικολόγου καθηγητού Δρος Αποστόλου Κώστιου και οι μεταπτυχιακές της σπουδές με τους Julia & Constantin Ganev, οι οποίοι ενέπνευσαν και ώθησαν την  Αγγελική σε μία συνεργασία με την αδελφή της Μαρία  πάνω στο Ρεπερτόριο για τέσσερα χέρια και δύο πιάνα. Έτσι διαμορφώθηκε το Πιανιστικό Ντούο Μαρία και Αγγελική Μπόλλα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κερδίζει το Α΄ Βραβείο ως πιανιστικό ντούο και το Α΄ Βραβείο στη Μουσική Δωματίου στο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό της Σόφιας.
    Με υποτροφία του   Ιδρύματος «Α. Ωνάσης» συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές και τελειοποιήθηκε στην Ιcole Normale de  Musique de Paris - Alfred Cortot πλάι στην Germaine Mounier (Diplτme Supιrieur, Diplτme Supιrieur de Concertiste, παμψηφεί, πρώτη ονομασθείσa ως πιανιστικό ντούο, Perfectionnement).
    Διδάχθηκε επίσης από τους Paul Badura - Skoda, Noλl Lee, Franηois - Renι Duchable, Jean - Michel Damase, Alexander Raichev, Paul Trein, Χαρά Καλομοίρη, Zenny Zacharieva  κ.α