ελληνική μουσική
    774 online   ·  210.833 μέλη

    Πρόβλημα με τη βίδα απο το μανίκι της ηλεκτρικής μου κιθάρας.

    stelios15
    22.01.2010, 01:51

    Γεια σε όλους!

    Σήμερα,καθώς ρύθμιζα το μανίκι της ηλεκτρικής μου κιθάρας απο τη βύδα άλεν,αυτή η βίδα όσο τη γυρνούσα για να ρυθμίσω το μανίκι έμπενε όλο και πιώ μέσα στο ξύλο.

    Δοκίμασα να την βιδόσω προς την αντίθετη φορά,αλα τίποτα....τώρα το κλειδί για να μπορώ να το ξαναριθμύσω μπένει με δυσκολία απο τη μικρή τρύπα που έχει το μανίκι και φοβάμαι ότι τις επόμενες φορές που θα χρειαστώ να ρυθμίσω το μανίκι δέν θα τα καταφέρω γιατί η βύδα θα έχει "χαθεί" μέσα στο ξύλο του μανικιού....μπορώ να κάνω κάτι ωστε να βάλω τη βύδα προς τα έξω και στη σωστή της θέση;

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Orfeus στις 22-01-2010 05:24 ]


    stelios15
    22.01.2010, 02:35
    Και κάτι ακόμα:Επειδή είμαια αρχάριος με το ρύθμισμα του μανικιου της κιθάρας....έφερα όσο μπορούσα το μανικι στην ευθεία αλα όταν χτυπάω κάποια χορδή σε ορισμένα τάστα τρίζει....τι πρέπει να κάνω...να χαλαρόσω ή να σφύξω κι άλο τη βίδα του μανικιού;
    takispag
    22.01.2010, 10:41

    Οπωσδήποτε πήγαινε τη σε κάποιον που κάνει service σε κιθάρες, και άμεσα. Πλεον νομίζω πως ότι και να κάνεις μόνος σου, απ'τη στιγμή που δεν έχεις γνώση, θα κάνει χειρότερα τα πράγματα.


    djmetronomos
    22.01.2010, 12:12

    Θυμάμαι ένα κιθαρίστα που παίζαμε μαζί στην Αμερική, να μου λέει ότι όταν ρυθμίζεις το λαιμό της κιθάρας (για το ύψος των χορδών), πρέπει ταυτόχρονα να ασκείς πίεση στο κεφάλι (δεν είμαι σίγουρος για τον όρο, τέλος πάντων, εκεί που είναι τα κλειδιά - machine heads)... Όπως και να'χει, μην την πειράξεις άλλο μπορεί να προξενήσεις μόνιμη βλάβη. Δεν γνωρίζω για Λάρισα, αλλά στην Αθήνα υπάρχει ο Τζίμης στην Χαριλάου Τρικούπη, χρόνια μάστορας για κιθάρες...


    starg
    22.01.2010, 19:39

    Παράθεση:

    Το μέλος stelios15 στις 22-01-2010 στις 01:51 έγραψε...

    Γεια σε όλους!

    Σήμερα,καθώς ρύθμιζα το μανίκι της ηλεκτρικής μου κιθάρας απο τη βύδα άλεν,αυτή η βίδα όσο τη γυρνούσα για να ρυθμίσω το μανίκι έμπενε όλο και πιώ μέσα στο ξύλο.


    Πρέπει να έχει γίνει ντίρλα η βίδα ε;{#emotions_dlg.biggrin}

    Παράθεση:

    Δοκίμασα να την βιδόσω προς την αντίθετη φορά,αλα τίποτα.... 
    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Orfeus στις 22-01-2010 05:24



    Καλέ μου φίλε αυτή είναι και η έννοια του βιδώνω - ξεβιδώνω... όταν βιδώνεις η βίδα πάντα πάει πιό μέσα...(εκτός αν έχει ανάποδο σπείρωμα, αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία που λέει και ο Μούτσης)

    Σοβαρά τώρα μιά και όπως λες είσαι αρχάριος στο setup της κιθάρας δεν θα 'πρεπε καν να ξεκινήσεις να πειράζεις το trush rod (η ονομασία του συστήματος ευθυγράμισης του μπράτσου).
    Είναι δουλειά εξειδικευμένη και θα πρέπει να πάει σε μάστορα όπως σου έγραψαν και τα άλλα παιδιά...
    DJ: Headstock είναι η ονομασία σε άψογα ελληνικά.....


    stelios15
    22.01.2010, 19:51
    Γεια σε ολους! Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας! Η κιθάρα είναι μιά χαρά! Την πήγα στον μάστορα και μου είπε οτι τα πείγα πολύ καλά με τη ρύθμιση του μανικιού και μου το διόρθοσε λιγάκι...όσο για το τρίξιμο...έπρεπε να ρυθμίσω σωστά και τη γέφυρα της κιθάρας,πράγμα που το έκανε ο μάστορας που πίγα την κιθάρα!