ελληνική μουσική
    477 online   ·  210.845 μέλη

    48 Ώρες - Συνέντευξη

    jorge
    12.03.2010, 09:26

    Συνέντευξη 48 Ώρες

     

    Το συγκρότημα 48 Ώρες που έγινε γνωστό από την συμμετοχή του στο τελευταίο X- Factor έδωσε στην InPress μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο μετά τον τελικό του παιχνιδιού, όπου αναδείχθηκαν τρίτοι στις προτιμήσεις του κοινού.

    ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

    48 Ώρες: Ένα συγκρότημα που θα γράψει ιστορία…

    του Θοδωρή Ζούμπου

     

    Είναι νέοι, φιλόδοξοι, όμορφοι και πολύ ταλαντούχοι. Οι περισσότεροι τους γνώρισαν μέσω του X- factor, παρόλο που η πορεία τους ξεκινά μερικά χρόνια νωρίτερα. Ο λόγος για το συγκρότημα 48 Ώρες, μια μπάντα που έκλεψε την παράσταση στο X- factor με τις εμπνευσμένες διασκευές της και τις μοναδικές ερμηνείες. Οι 48 Ώρες είναι: Βαγγέλης Παναγόπουλος: Τραγούδι, Μαριάννα Ιωάννου: Τραγούδι, Παναγιώτης Δημάκης: Πλήκτρα, Βασίλης Καλιστρίδης: Τύμπανα, Ιάσονας  Ιωαννίδης: Μπάσο και Φίλιππος Σκλαβενίτης: Κιθάρα. Λίγο μετά τον τελικό του γνωστού talent show, όπου τελικά αναδείχθηκαν τρίτοι στις προτιμήσεις του κοινού, συναντήσαμε τον τραγουδιστή Βαγγέλη Παναγόπουλο και μας έδωσε μια συνέντευξη για την InPress, μιλώντας για όλους και για όλα, εκφράζοντας όλη την μπάντα.

     

    Η συνέντευξη

     

    Πότε και πως γεννήθηκαν οι 48 Ώρες;

     

    Η μπάντα δημιουργήθηκε το Μάιο του 2003, όταν μας ζητήθηκε μέσα σε 2 ημέρες (48 ώρες!!) να φτιάξουμε και να παίξουμε ένα live Dance πρόγραμμα. Αφού πέτυχε το εγχείρημα και μέσα από το «καλαμπούρι» ότι είμαστε η μπάντα των «48 ωρών» βγήκε το όνομά μας. Ιδιαίτερα μας άρεσε ο συμβολισμός του, καθώς αντικατοπτρίζει τη ζωή στα αστικά κέντρα που περιστρέφεται γύρω από προθεσμίες, άγχος και απομόνωση...

     

    Τι είδους μουσική σας αρέσει να παίζετε και γιατί;

    Η πορεία μας στο «Χ-factor» παρουσίασε ένα είδος «πολυσυλλεκτικότητας», καθώς παίξαμε αρκετά διαφορετικά στυλ μουσικής. Αυτό αντικατοπτρίζει απόλυτα την αντιμετώπιση που έχουμε απέναντι στη μουσική, καθώς μας αρέσουν πολλά είδη από, Funk μέχρι Rock. Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη μουσική που παίζουμε ποπ, καθώς η ποπ μουσική έχει και αυτή σαν κι εμάς πολλές επιρροές και μπορεί να κινηθεί σε αρκετά διαφορετικά στυλ. Ιδιαίτερη πρόκληση είναι το να μπορέσεις να παίξεις καλή ποπ μουσική, καθώς θα πρέπει να αρέσει σ'ένα ευρύ κοινό, αλλά και να είναι διαχρονική.

     

    Ποιες ήταν οι πρώτες σας επιρροές, αγαπημένοι καλλιτέχνες;

     

    Οι 48 Ώρες αποτελούνται από μουσικούς με αρκετά διαφορετικά γούστα και επιρροές. Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες ονόματα που έχουν επηρεάσει τον καθένα μας. Εκεί που «συναντιόμαστε» είναι σίγουρα ο Michael Jackson και πριν από αυτόν ο James Brown, καθώς έχουμε μια Funky βάση. Από κει και πέρα το κάθε μέλος συνεισφέρει τα βιώματά του και τις επιρροές του.

     

    Ποια ήταν η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή του συγκροτήματος μέχρι τώρα;

     

    Καλύτερη στιγμή, σαν στιγμή, δεν μπορώ να βρω, γιατί είναι πολλές. Το γεγονός ότι είμαστε παρέα μας προσφέρει πολλή καλοπέραση ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Οι άσχημες στιγμές συμβαίνουν, όταν δεν υπάρχει ομοψυχία στη μπάντα. Όταν οι σχέσεις των μελών δεν είναι αρμονικές, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος σε όλες τις δραστηριότητες, πόσω μάλλον στη μουσική. Ευτυχώς αυτή την περίοδο παρ΄ όλη την πίεση και την κούραση που έχουμε περάσει, είμαστε όλοι ένα!

     

    Πιστεύετε ότι έχετε πια ένα ξεχωριστό δικό σας στυλ και ποιο είναι αυτό;

     

     

    Το προσωπικό μας στυλ θα βγει μέσα από τη δισκογραφία μας. Μέσα στο «Χ» δείξαμε ότι μπορούμε να καταπιαστούμε με αρκετά είδη μουσικής. Αυτό μας προσφέρει την πολυτέλεια να διαλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο.

     

    Η εμπειρία από το X-factor, πέρα από την αναγνωρισιμότητα, τι σας προσέφερε;

     

     

    Μας έδωσε τη δυνατότητα να μετρήσουμε τους εαυτούς μας σε μεγάλες απαιτήσεις, όπως έχει μια παραγωγή του επιπέδου του Χ, με πολύ στενά χρονοδιαγράμματα και μικρά περιθώρια λάθους. Επίσης, το ότι άρεσε στον κόσμο το γεγονός ότι ρισκάραμε και βγαίναμε κάθε φορά διαφορετικοί στα Live, μας έδωσε αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε να τολμήσουμε πράγματα και στη δισκογραφία μας αργότερα.

     

    Υπήρχε κάτι που δεν σας άρεσε στο X-factor;

     

    Αυτό που μου έρχεται στο νου είναι, όταν η εκπομπή γινόταν από Talent Show, Reality TV. Βέβαια ήταν στο χέρι του κάθε διαγωνιζόμενου να διαχειριστεί την εικόνα του και ποτέ κανείς δεν έκανε κάτι με το ζόρι. Επίσης, πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν νεαρά παιδιά σε μία τέτοια εκπομπή, γιατί δεν μπορούν λόγω ηλικίας να διαχειριστούν την απότομη δημοσιότητα και, πολύ χειρότερα, την ενδεχόμενη εξίσου απότομη στέρησή της. Αποτέλεσμα έχει να τραυματίζονται ψυχολογικά σε μία πολύ μικρή ηλικία. Εγώ πιστεύω ότι αν ένας γονιός διαπιστώσει ότι το παιδί του έχει ταλέντο στη μουσική και στο τραγούδι, πρέπει να το πάει σε ωδείο και όχι σε talent show! Στο talent show ας πάει το ίδιο το παιδί αργότερα με δική του πρωτοβουλία, όντας ενήλικας.

     

    Θεωρείτε δίκαιο το αποτέλεσμα του παιχνιδιού (με μουσικά κριτήρια);

     

    Δικαιοσύνη στην τέχνη και κατ' επέκταση στη μουσική, με τη συμβατική έννοια, δεν υπάρχει. Όταν έχεις να κάνεις με έννοιες όπως η διαίσθηση και το ένστικτο του ανθρώπου, πάνω στα οποία βασίζεται η τέχνη, δεν μπορείς να είσαι «αντικειμενικός». Όσον αφορά το «X-factor», το ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι γοητεύτηκαν με το Σταύρο με βρίσκει «σύννομο». Ίσως ακόμα περισσότερο, μιας και έχουμε γνωριστεί και κάνουμε και παρέα. Ο Σταύρος έχει ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ στη μουσική του και στην ερμηνεία του, που το υπηρετεί με συνέπεια και επιτυχία. Επίσης, πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε με ένα καλλιεργημένο παιδί, με πολλά βιώματα που μπορεί να τα κάνει μουσική, οπότε περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον κι εγώ την εξέλιξή του. Από κει και πέρα λυπάμαι γι'αυτούς που μας ψήφισαν στον τελικό - και ξέρω ότι είναι πολλοί - γιατί δυστυχώς και 0 ψήφους να παίρναμε, πάλι 3οι θα βγαίναμε! (γέλια).

     

    Πιστεύετε ότι τα talent show δίνουν την δυνατότητα σε έναν καλλιτέχνη να αναδειχθεί ή τον κάνουν αναλώσιμο;

     

    Ένα talent show μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να λειτουργήσει ως καταπέλτης. Τώρα αν αυτός που εκτοξεύθηκε δεν ξέρει να πετάει και πέσει ξανά κάτω με τη μούρη είναι εντελώς δικιά του υπόθεση…

    Θα συνεχίσετε με την Μαριάννα Ιωάννου στο συγκρότημα ή με την παλιά σύνθεση πριν το X-factor;

     

     

    Με τη Μαριάννα ταιριάξαμε από την πρώτη πρόβα. Είναι κανόνας, ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, οπότε δεχόμενοι ότι έχουμε κάνει μια επιτυχημένη ομαδική δουλειά στο «Χ», κι εγώ και τα άλλα μέλη, δεν βρίσκουμε το λόγο να μη συνεχίσουμε μαζί.

     

    Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε και γιατί;

     

     

    Με πολλούς και διαφορετικούς! Νομίζω βγήκε και μέσα από τις εμφανίσεις μας στο «Χ», ότι μας αρέσει να κάνουμε διαφορετικά πράγματα, οπότε μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ονειρευόμαστε να κάνουμε πολλές και διαφορετικές συνεργασίες!

     

     

    Υπάρχει πλάνο για δισκογραφία στο άμεσο μέλλον;

     

    Πιο άμεσο δεν γίνεται! Παρασκευή ήταν ο τελικός του «Χ», Δευτέρα ξεκινήσαμε πρόβες για το πρόγραμμα που θα παίζουμε στα live μας, καθώς και για τη σύνθεση καινούργιων τραγουδιών. Υπήρξε ενδιαφέρον από τη Heaven Music, το οποίο και εξελίχθηκε σε συνεργασία, οπότε έχουμε πατήσει γκάζι για τον πρώτο μας δίσκο!

     

    Που μπορούν να σας δουν οι φίλοι του συγκροτήματος;

     

    Μέσα στο Μάρτιο ξεκινάμε τις συναυλίες μας στην Ελλάδα και στην Κύπρο και είμαστε πολύ χαρούμενοι, που θα εμφανιστούμε την άνοιξη, στο «Θάλασσα», στο πλευρό της Δέσποινας Βανδή, με έναρξη το Μ. Σάββατο 3 Απριλίου.

    Τέλος, ένα μήνυμα για τους αναγνώστες και τους θαυμαστές σας

    Αυτό που έχουμε να στείλουμε ως μήνυμα σε αυτούς που μας ακολούθησαν στην Οδύσσεια του «Χ» είναι ο τελευταίος στίχος από το «Englishman In New York» που παίξαμε στον τελικό: "Be yourself no matter what they say". Εμείς αυτό κάναμε και δεν μας βγήκε σε κακό!

     


    reteos
    12.03.2010, 11:13
    Δεν είμαι λάτρης της τηλεοράσεως και ειδικά αυτού του είδους των εκπομπών , γι αυτό οφείλω να πώ, πώς αξίζει το μπράβο για την δημοσίευση της συνέντευξης , διότι μας δίνει την ευκαιρία να ενημερωνόμαστε σχετικώς .