ελληνική μουσική
    659 online   ·  210.830 μέλη

    Συναυλία-αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα, Τετάρτη 12 Μαϊου 2010 στο Μέγαρο Μουσική

    AlfaWolf
    08.05.2010, 21:19

    ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ

    «ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ»

    Με τη συμπλήρωση δυο χρόνων από τον πρόωρο χαμό του Μάριου Τόκα, πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο έργο  του, την Τετάρτη 12 Μαΐου 2010 και ώρα 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Aίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».

    Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Το έργο του Μάριου Τόκα θα ερμηνεύσουν οι γνωστοί συνεργάτες του Δημήτρης  Μητροπάνος, Αντώνης Καλογιάννης, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα, Δώρος Δημοσθένους και ο Βασίλης Σκουλάς. Συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα και η Ορχήστρα «Σύγχρονης Μουσικής» της ΕΡΤ. Την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση ορχήστρας έχει αναλάβει ο  Γιάννης Παπαζαχαριάκης, ενώ τα κείμενα και την παρουσίαση επιμελείται η Κάκια Ιγερινού.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολυαγαπημένα τραγούδια. Μεγάλες στιγμές από την  πλούσια μουσική διαδρομή του Μάριου Τόκα στον ήχο και το χρόνο, που θα διανθιστούν από προβολές και σπάνια ντοκουμέντα.

    Ο Μάριος Τόκας έλεγε: «Με τα τραγούδια μου προσπαθώ να φτιάχνω παρέες. Σε μια εποχή μοναξιάς, τα τραγούδια που γράφονται με συναίσθημα, αλήθεια και ψυχή μπορούν να φέρουν τον ένα κοντά στον άλλον».

     

    Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

     

    Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλ. 210-7282333

    www.megaron.gr

     

    Πηγή : www.aepi.gr





    επισυναπτόμενα: tokas mariosweb.jpg