ελληνική μουσική
    635 online   ·  210.846 μέλη

    Εξωτερική κάρτα ήχου με είσοδο XLR

    music-zone
    20.07.2010, 14:23

    Καλησπέρα σε όλους! 'Έψαχνα μια κάρτα ήχου με έισοδο XLR (phantom powered) στο ίντερνετ αυτές τις μέρες αφού ίσως αναβαθμήσω τον εξοπλισμό μου για την εκπομπήSmile

    Βρήκα αυτές τις 3 :

    http://www.tascam.com/products/us-122l.html

    http://www.alesis.com/io2express

    http://www.novationmusic.com/products/audio_interface/nio_2_4

     

    Οι τιμές είναι προσιτές και δεν θα ήθελα να πάω παραπάνω,αφού θα χρειαστώ και μικρόφωνο. Άκουσα σε διάφορα φόρους πάρα πολύ καλά λόγια για την tascam. Έχετε δοκιμάσει καμία? Ξέρετε εάν υπποστηρίζει stereo mix που μας χρειάζεται και στο ραδιόφωνο?

     

    Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια εκ των προτέρωνSmile


    noizreduction
    20.07.2010, 15:32

    Καταρχας, οταν ηχογραφεις φωνη να ξερεις πως γινεται σε μονοφωνικο καναλι, διοτι ετσι κι αλλιως ειναι μονοφωνικη η διαδικασια ηχογραφησης. Μπορει στη φαση του mixing να δωσεις εναν στερεοφωνικο αερα με τη χρηση καποιου reverb, ομως η βασικη "εικονα" του καναλιου ειναι μονοφωνικη! Και δε φανταζομαι να πας να βαλεις 2 μικροφωνα για να ηχογραφησεις φωνη με σκοπο να πετυχεις στερεοφωνικο αποτελεσμα!

     

    Κατα δευτερον, ολες οι καρτες πλεον αναπαραγουν στην εξοδο τους stereo εικονα! Ειναι κατι που εφαρμοζεται πριν απο τη ψηφιακη τεχνολογια κι ακομα και οι πιο φτηνες καρτες το εχουν. Προφανως τα κομματια που θα "αναπαραγεις" θα ειναι στερεοφωνικα ( εαν ειναι σωστα επεξεργασμενα ), ενω η φωνη σου θα ειναι μονοφωνικη σε φαση ραδιοφωνικης μεταδοσης ( φανταζομαι ιντερνετικης ).

     

    Εφοσον το θελεις μονο για ραδιοφωνο, προτεινω να παρεις τη πιο φτηνη, αφου ουτε η ποιοτητα του προενισχυτη μικροφωνου σε ενδιαφερει πολυ ( εκτος εαν πας να συνδεσεις κανα Neuman λαμπατο, πραγμα που θεωρω δυσκολο ), ουτε η απευθειας μετατροπη του σηματος απο αναλογικο σε ψηφιακο!

     

    Απο τις 3 καρτες δε σου προτεινω να αγορασεις τη nio, ομως σιγουρα η Alesis και η Tascam ειναι εταιριες με ποιοτητα και...αντοχη στο χωρο! Την Alesis που τη χρησιμοποιω στο θεατρο για προχειρες ηχογραφησεις, ειναι παρα πολυ καλη!


    music-zone
    20.07.2010, 16:53

    noizreduction σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες !

    Η alesis είναι πιο φθηνή οπότε μάλλον αυτήν θα προτιμήσω,για το ραδιόφωνο εδώ στο radio music heaven συζητάω...

    Απο μικρόφωνα είδα διάφορα και έχω ακούσει εξαιρετικές κρητικές για το Studio Projects B1. Το youtube το έχει εδώ( στο 5:13 μιλάει απο αυτό) :

     

    Είναι το μόνο βιντεάκι που το έχει και ακούγεται εξαιρετικά...Σίγουρα είναι και ο υπόλοιπος εξοπλισμός αλλά είδα πολύ καλές κριτικές και σε  πολλά φόρουμς και καταστήματα!

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : music-zone στις 20-07-2010 16:55 ]


    noizreduction
    20.07.2010, 19:02

    Δε μ'αρεσει να θετω κανονες, αλλα σε καποια πραγματα δε γινεται!

     

    1) Δυστυχως τα βιντεο reviews ειναι παντα "συμπιεσμενα", επομενως ειναι αρκετα δυσκολο να κριθει η ποιοτητα του ηχου που ακους απο οποιοδηποτε sound gadget.

    2) Στην αγορα υπαρχουν παρα πολλες εταιριες που κατασκευαζουν μικροφωνα, ομως εαν θες μικροφωνο για ραδιοφωνικη εκπομπη ( κι οχι για ηχογραφησεις ), γιατι δεν αγοραζεις ενα απλο μικροφωνο; Ετσι κι αλλιως το internet ραδιοφωνο μεταδιδει συμπιεσμενο το σημα, αρα καποιες συχνοτητες εκ φυσεως θα βγουν "κομμενες".

     

    Πιστευω πως εαν δεν εχεις σκοπο να αξιοποιησεις ολο τον εξοπλισμο που θες και για αλλες χρησεις, θα ηταν τελειως ασυμφορο να κανεις ενα τοσο μεγαλο ανοιγμα αγορας!


    music-zone
    21.07.2010, 03:33

    Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτομαι καμία άλλη χρήση...Έχω ένα μικρόφωνο υπολογιστή το οποίο καταλαβαίνεις τι ήχο βγάζει και έτσι σκεφτόμουν μήπως μπορώ να βελτιώσω λίγο τον ήχο μου.

    Μάλλον έχεις δίκιο όμως...

    Σε ευχαριστώ και πάλι για τις χρήσιμες συμβουλές!Smile


    noizreduction
    21.07.2010, 10:23

    Καταλαβαινω το προβληματισμο σου και σιγουρα ενα απλο μικροφωνο υπολογιστη δεν κανει για ενα καλο internet broadcasting, οπως ειναι του Musicheaven.

     

    Εαν θελεις να αναβαθμισεις την ποιοτητα της εκπομπης σου μπορεις να προμηθευτεις ενα ετοιμο πακετο που προσφερει το Thomann, με ενα μετριο μικροφωνο μεγαλου διαφραγματος κι ενα antipop ( που ειναι χρησιμο στην περιπτωση σου ).

    Οριστε η προσφορα του στα 99€. Μαζι με την Alesis Io2 η τιμη παει στα 187€. Και με ενα απλο καλωδιο XLR-XLR στα 2,5m ( οχι μεγαλυτερο, για να μη χανει την ποιοτητα του σηματος κι οχι μικροτερο για να μην ειναι ολα "τσιτα" ), το τελικο ποσο παει στα 192,5€. Μαζι με τα μεταφορικα ( 20€ ) ειναι στα 212,5€!

     

    Εαν δε θες να διαθεσεις τοσα, μπορεις να δοκιμασεις και το πακετο της Behringer ( περιεχει μικροφωνο, βασουλα, μικτη, ακουστικα, καρτα ηχου και τα αντιστοιχα καλωδια ) που κοστολογειται στα....88€! Μαζι με τα μεταφορικα, ειναι 108€!!!

     

     


    music-zone
    21.07.2010, 12:49

    Με μπέρδεψες τώρα{#emotions_dlg.biggrin}

    Στις ίδια τιμή περίπου είναι και το studio projects b1,ρίξε μια ματιά εδώ και εδώ.

    Οπότε πρέπει να πάμε λίγο πάνω απο τα 200 για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα σωστά?

    Η γνώμη σου για μεταχειρισμένη κάρτα ήχου ποιά είναι? Απο όσο είδα μπορώ να βρώ την tascam με λιγότερα χρήματα απο την alesis...

     

     


    noizreduction
    21.07.2010, 15:41

    Δε ξερω να σου πω για μεταπωλητικες αξιες καρτων ηχου, ομως γενικα δεν προκειται για καποια vintage πωληση ( οπως μια κιθαρα του 70 πχ ) αρα λογικο ειναι οι τιμες να ειναι αρκετα κατω του κοστους! Το εαν θα ειναι σε καλη κατασταση ή οχι θα πρεπει να το κρινεις δυστυχως ο ιδιος.

     

    Αν προσεξες σου εδειξα ενα ολοκληρο πακετο της Behringer με 88€ ( πολυ πιο κατω απο το μικροφωνο σκετο, αφου αναγκαστικα θα παρεις και...την καρτα! )

     

    Επισης, μαζι με το μικροφωνο που προτεινα, υπαρχει κι ενα antipop δωρο! Ειναι πολυ χρησιμο σε μικροφωνα μεγαλου διαφραγματος, διοτι τα "π" και τα "σ" δε προκειται να τα κοψει απο μονο του ενα EQ.

     

    Εγω πιστευω πως το ψαχνεις παρα πολυ για κατι που το κανει μεχρι και η γιαγια μου ( λεμε τωρα {#emotions_dlg.happycrazy} ). Θα χαλασεις πολλα λεφτα σε μια περιοδο που ηδη τα πραγματα ειναι πιεσμενα απο παντου! Επαναλαμβανω πως ηδη ο ηχος που θα εκπεμπεις θα ειναι συμπιεσμενος, αρα ακομα και το πιο ακριβο μικροφωνο να ειχες, τον ιδιο ηχο θα ακουγαν οι ακροατες!

     

    Κριμα δεν ειναι να χαλασεις...200€ για πλακα;


    -----------------
    Dreamcatcher Music DreamCatcher

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : noizreduction στις 21-07-2010 15:42 ]


    music-zone
    21.07.2010, 16:04

    Όπως όλα δείχνουν έχεις δίκιο...είναι πολλά τα χρήματα και αφού όπως λές είναι συμπιεσμένος ο ήχος δεν υπάρχει λόγος να τα δώσω...

    Το πακέτο αυτό που λές της behringer το έχω ξαναδεί έιναι όντως σε πολύ καλή τιμή! Αυτό που με έκανε να το αφήσω είναι ότι έχω την κάρτα ήχου του πακέτου και απο όσο είδα δεν έχει stereo-mix επιλογή...Φοβάμαι μην τυχόν και τελικώς δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω και πρέπει να πάρω άλλη κάρταWink


    noizreduction
    21.07.2010, 16:10

    Ολες μα ολες οι καρτες εχουν stereo εξοδο. Ειναι κατι σταθερο που δεν προκειται κανεις να αλλαξει, ακομα και σε μια φτηνη καρτα ( ειναι οπως ο αεροσακος στο αμαξι..ακομα και στο LADA το βαζουν πια )!

     

    Δε ξερω πως σου εχει κολλησει η stereo mix επιλογη. Υποθετω πως ειναι κατι που λεει μεσα στις οδηγιες για παραγωγους του Musicheaven, γιατι μονο γι'αυτο θα κανεις την αγορα. Ομως μην ανησυχεις. Εαν το προγραμμα υποστηριζει συμπιεσμενη μεταδοση σε stereo, δεν εχεις λογο να ανησυχεις!


    music-zone
    21.07.2010, 16:47

    Ακριβώς,είναι κάτι που έχει στις οδηγίες για τους παραγωγούς και δεν ξέρω εάν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορώ να μεταδίδω και να ακούω κα εγώ ο ίδιος. Επειδή την κάρτα αυτήν την έχω όπως είπα και δεν έχω καταφέρει να ηχογραφίσω απο την line-in της και απο τραγούδι που παίζει στο laptop συγχρώνως το φοβάμαι λίγο... Ενώ μπορώ να ακούσω κανονικά το τραγούδι και τα (ηλεκτροντικά drums) στην περίπτωση μου ενώ παίζω,όταν πάω να κάνω ηχογράφηση το μόνο που ηχογραφείτε είναι τα drums. Με την ίδια λογική σκέφτομαι πώς θα μπορώ να στέλνω ήχο πέρα απο την φωνή μου?

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : music-zone στις 21-07-2010 16:47 ]