ελληνική μουσική
    533 online   ·  210.830 μέλη
    Carlito
    30.07.2010, 00:46

     

    Μια μουσική κολεκτίβα από την Θεσσαλονίκη!

    Μετά από πέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας, οι Δάρνακες έρχονται να επαναπροσδιορίσουν τον ήχο τους με τον δίσκο  “Libra, το προξενιό της Αντιγόνης”, που κυκλοφορεί από την “Παρουσία”.

    Το Fusion, η μίξη ετερόκλητων μουσικών στοιχείων που έχει γίνει σχεδόν αυτοσκοπός για τις περισσότερες νέες μπάντες, εδώ βρίσκει μια μεστή πληρότητα και επιτυγχάνεται μέσα από διαδικασίες μακράς ωρίμανσης.

    Με το “ Libra, το προξενιό της Αντιγόνης” οι Δάρνακες βρίσκουν την ισορροπία ανάμεσα στον εξωστρεφή και φρενιτιώδη ενθουσιασμό Ska συγκροτημάτων και στην σκοτεινή διάθεση decadance ποιητών. Ενώ πέρα από αυτήν την προσπάθεια ισορροπίας βρίσκεται μια μουσική που ποτέ δεν ξεχνά την καταγωγή της,

    Οι Δάρνακες συχνά τραγουδούν εν χορώ (όπως συνέβαινε, παραδοσιακά και στα Νταρνακοχώρια Σερρών, από όπου και το όνομά τους), άλλοτε εκφράζονται μέσα από την επιβλητική φωνή της -gipsy queen- Λίνας Σωπιάδου και άλλοτε επιτρέπουν στον Φώτη Δούσο να “φτύνει” μόνος του στίχους.

    Στο “Libra, το προξενιό της Αντιγόνης” το καλειδοσκοπικό φάσμα της ποικιλομορφίας είναι τόσο ευρύ που χωράει (ενδεικτικά) τον Καρυωτάκη, τον Ιωάννη Πολέμη, ισπανόφωνα λόγια, ελληνικούς στίχους, χάλκινα, λαούτα, ηλεκτρικές κιθάρες, βαλκανικούς ρυθμούς και post cabaret.

    Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο στο myspace.com/darnakes