ελληνική μουσική
    621 online   ·  210.830 μέλη

    Dulsori: από την Κορέα στο Ηράκλειο Κρήτης

    AlfaWolf
    05.08.2010, 13:06

    http://s3.amazonaws.com/rpsmedia/Asian_Dulsori.jpg

    Κορεάτες Dulsori θα παρουσιάσουν ένα θέαμα με μουσική, χρώμα και κίνηση σε συνδυασμό με τα τεράστια τύμπανα τους επί σκηνής, στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Κυριακή 8 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης.
    Το σχήμα θα παρουσιάσει μια δυναμική παράσταση που συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική της χώρας τους, το pungmul… με τα μοντέρνα στοιχεία.
    Ένα θέαμα με κρουστά, χoρό και χρώματα, αφιερωμένο στα στοιχεία της φύσης με τη συμμετοχή του κοινού.

    Πιο αναλυτικά η παράσταση που θα παρουσιάσουν είναι Binari - Το Πνεύμα του Ρυθμού (Spirit of Drums). Ο όρος Binari στην κυριολεξία σημαίνει η "επίκληση της ανήσυχης καρδιάς προς ένα υπερφυσικό ον". Στην κορεάτικη παραδοσιακή μουσική το Binari θεωρείται ως ένα τραγούδι που ερμηνεύεται κι εντάσσεται σε ποικίλα ρεπερτόρια. Οι Dulsori βάζουν τη δική τους, μοναδική πινελιά, σε αυτό το αρχαίο μοτίβο, αναβιώνοντας μια αρχαία ιεροτελεστία με την οποία δινόταν το εναρκτήριο λάκτισμα των γιορτών προς τιμή των δυνάμεων της φύσης.

    Με το δυναμικό ρυθμό των κρουστών τους, οι Dulsori έχουν ενθουσιάσει τους θεατές στις παραστάσεις που έχουν δώσει σε εκατοντάδες φεστιβάλ ανά το κόσμο, καθώς επίσης και στα Womad και Womex. H συμμετοχή τους στο φετινό Roskilde ήταν από τις πιο εντυπωσιακότερες.

    Το σκηνικό αποτελείται από 19 κρουστά συνολικού βάρους 1.200 κιλών.

    Έναρξη παράστασης: 21:30
    Τιμή εισιτηρίου: 20 €, 15 € φοιτητικό

    Κλίκ για να δείτε τα βίντεο