ελληνική μουσική
    424 online   ·  210.841 μέλη

    Metropolis, Κ.Ο.Θ. την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου

    vouliakis
    09.02.2005, 23:35
    Η μεγάλη προσφορά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Για πρώτη φορά, Κρατική Ορχήστρα θα συνοδεύσει ζωντανά ένα φιλμ - σταθμό του βωβού κινηματογράφου, το "Metropolis" σε σκηνοθεσία Fritz Lang και μουσική σύνθεση Gottfried Huppertz, στην συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στον κινηματογράφο Ράδιο Σίτυ. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Christof Escher.

    Γεννημένος στη Ζυρίχη μέσα σε μουσική οικογένεια με ιταλικές επιρροές, ο Christof Escher μεγάλωσε με τα κουαρτέτα των Haydn, Mozart, Beethoven και Schubert και γρήγορα ανέπτυξε την αγάπη του για τη μουσική. Εξαιτίας της αγάπης του για το τσέλο και το κόρνο, σύντομα είχε τις πρώτες του επαφές με την ορχήστρα, και είχε ως αποτέλεσμα την στροφή του προς το ρεπερτόριο συμφωνικής μουσικής και της όπερας. Αφού τελείωσε τις σπουδές του στο Konservatorium και το Muiskhochschule Zόrich με τον Claude Starck και τον Werner Speth (σόλο τσέλο και σόλο κόρνο της Tonhalle Orchestra), πήγε το Παρίσι. Πήρε μαθήματα τσέλου με τον Andre Navarra στο Conservatoire National Superieur de Musique de Paris, όπου έμαθε την παράδοση της μεγάλης γαλλικής σχολής εγχόρδων. Εκεί, έλαβε το βραβείο τσέλου και βραβείο μουσικής δωματίου.

    Ο Christof Escher επίσης έδειξε ένα ιδιαίτερο ταλέντο στη διεύθυνση ορχήστρας και πήρε το δίπλωμά του από την τάξη (διεύθυνση ορχήστρας) του Pierre Dervaux στην Ecole Normale de Muisique de Paris. Έκανε master classes στο Παρίσι, (Jascha Horenstein και Mstislav Rostropovich), στη Σιένα (Peter Maag), στο Ζάλτσμπουργκ (Milan Horvat, Carl Μelles, και Herbert von Karajan) στην Ολλανδία (Jean Fournet) και στη Βενετία (Franco Ferrara).Ταυτόχρονα, έκανε πολλές εμφανίσεις ως σολίστ, ως μέλος μουσικής δωματίου, και ως μέλος ορχήστρας υπό τη διεύθυνση των Rudolf Kempe, Karl Bφhm, Erich Leinsdorf, Yehudi Menuhin, Gόnter Wand, etc.. Έτσι γνώρισε ως τσελίστας όλα τα μουσικά στυλ, από το μπαρόκ μέχρι την Avantgarde.

    Οι μεγάλες επιτυχίες του στους διεθνείς διαγωνισμούς διεύθυνσης ορχήστρας "Gino Marinuzzi" στο Sanremo και "Ernest Ansermet" στη Γενεύη σηματοδότησαν την αρχή μιας διεθνής καριέρας. Από τότε διευθύνει στην Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Αργεντινή και Νότια Αφρική. Έχει συνεργαστεί με τους Francois Ren? Duchable, Augustin Dumay, David Geringas, Gidon Kremer, Sylvia Marcovici, Jaime Laredo, Mikhail Rudy, Gil Shaham, Grigorij Sokolov, Christian Zacharias και άλλους γνωστούς σολίστ καθώς και με πολλά νέα ταλέντα.

    Ένα πολύ επιτυχημένο ντεμπούτο στην όπερα διευθύνοντας "Werther" στην Όπερα της Ζυρίχης, οδήγησε στο να διευθύνει πολλές παραστάσεις όπερας στη Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία καθώς και στο Teatro Colon του Μπουένος 'Αϊρες, όπου για τη διεύθυνσή του στην όπερα "Cosi Fan Tutte" και στο "Sacre du Printemps", έλαβε (μαζί με την Teresa Berganza και την Anne-Sophie Mutter) την "Διάκριση της Χρονιάς" από την Ένωση των Μουσικοκριτικών. Με ένα ρεπερτόριο που περιέχει όπερες από Haydn, Mozart, Rossini, Donizetti, Bellini, Verdi, Puccini, Leoncavallo, Bizet, Gounod, Massenet, Ravel, Dvorak, Martinu, Tchaikovsky, Mussorgsky, Weber, Marschner, Wagner, Humperdinck, Strauss, Berg και μοντέρνους συνθέτες, ο Christof Escher έχει διευθύνει στο 'Αμστερνταμ, Μπουένος 'Aιρες, Ντόρτμουντ, Μόναχο, Παρίσι, Στουτγκάρδη, Βαϊμάρη, Ζυρίχη και αλλού. Έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης τραγουδιστές όπως η Αγνή Μπάλτσα, Kathleen Battle, Teresa Berganza, Graziella Sciutti, Theo Adam, Francisco Araiza, Peter Dvorsky, Matti Salminen, Neil Shicoff...

    O Christof Escher ήταν επί δεκαετίας συνεργαζόμενος μαέστρος της Ζόrich Chamber Orchestra, Γενικός Μουσικός Διευθυντής του Theater Gφrlitz και της Νeue Lausitzer Philharmonie καθώς και Μουσικός Διευθυντής του διεθνούς φήμης Netherlands Dance Theater (Jiri Kyliαn). Έχει προσκληθεί να διευθύνει στα φεστιβάλ Salzburg, Lucerne, Zόrich, Ludwigsburg, Wiesbaden, Bordeaux, Bradford, Perelada, Santander, Kusatsu (Ιαπωνία) και Ολλανδίας. Έχει διευθύνει τις παγκόσμιες πρεμιέρες στις όπερες "Nathans Tod" (Jan Mόller - Wieland/George Tabori) και "Chacun son singe" (Eric Gaudibert), σε πολλές χορογραφίες του Jiri Kyliαn και του Hans van Manen, καθώς και σε πολλά συμφωνικά έργα. Πολλές από τις συναυλίες του και παραστάσεις όπερας έχουν μεταδοθεί ραδιοφωνικά και έχει ηχογραφήσει CDs για το ράδιο και την τηλεόραση.

    Ανάμεσα στις ποικίλες δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνονται workshops ορχήστρας, διδασκαλία, μουσική κινηματογράφου, "Συμφωνική Ροκ", και συναυλίες με αφήγηση για παιδιά και ολόκληρη την οικογένεια.

    Εισιτήρια διατίθενται στο Ταμείο της Κ.Ο.Θ. στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: Δευτέρα και Τετάρτη 10:00 - 16:00, Τρίτη και Πέμπτη 10:00-13:00 & 17:00-20:00, Παρασκευή 10:00 - 13:00. Την ημέρα της εκάστοτε συναυλίας στο Μ.Μ.Θ./ Α.Π.Θ./ Ράδιο Σίτυ/ Βελίδειο από 19:00 - 21:00.

    Τιμές εισιτηρίων: 20€ - 12€ - 9€ & μειωμένο - ομαδικό 9€ - 6€.

    Οικογενειακό 18€ - 24€ - 40€.

    Πληροφορίες ταμείου: 2310 236 990

    Πηγή: ClassicalMusic.gr, news.pathfinder.gr