ελληνική μουσική
    498 online   ·  210.826 μέλη

    8η Συνάντηση Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής στη Θεσσαλονίκη

    Japan88gr
    08.09.2010, 02:14

    Κατεβάστε το έντυπο των εκδηλώσεων της
    "Γιορτής της Τζαζ '10"
    όνομα αρχείου: JazzFest10Booklet.pdf (size: 5.1 MB)

     

    Ελληνοϊταλική μουσικο-λογοτεχνική συνεργασία είναι το πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Musica Lontana» (Μουσική που έρχεται από μακριά), το οποίο εγκαινιάζει την ερχόμενη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου την 8η Συνάντηση Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής στη Θεσσαλονίκη.

    Η παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα «Αλέξανδρος» – πολιτιστικό κέντρο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης– ενώ το πρόγραμμα της συνάντησης τζαζ θα εξελιχθεί στις εγκαταστάσεις του «Μύλου».

    Ο θεσμός της συνάντησης τζαζ και δημιουργικής μουσικής ξεκίνησε προ οκταετίας ως φιλοξενούμενος στις εκδηλώσεις «Παρά θίν’ αλός» της Καλαμαριάς, και συνεχίστηκε μετά την πέμπτη διοργάνωσή του με τη μορφή του φεστιβάλ την τελευταία τριετία, κατά την οποία πραγματοποιούνται μουσικά εργαστήρια, σεμινάρια και συναυλίες τζαζ μουσικής.

    Παρόντες στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος ήταν, επίσης, οι μουσικοί, Σάκης Παπαδημητρίου και ο Ιταλός φλαουτίστας, Βιτσέντζο Μαστροπίρο, καθώς και η Ελληνίδα ερμηνεύτρια, Γεωργία Συλλαίου, οι οποίοι συμπράττουν μουσικά στη μεθαυριανή συναυλία κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει «διάλογος» με τα ποιήματα του επίσης Ιταλού, Βιτορίνο Κούρτσι, ο οποίος θα είναι παρών και θα απαγγέλλει κείμενά του παίζοντας παράλληλα σαξόφωνο.

    Η 8η Γιορτή Τζαζ περιλαμβάνει δύο βδομάδες μουσικής, 16 σχήματα, 70 μουσικούς από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πολωνία. Τα εισιτήρια για τις εκδηλώσεις στοιχίζουν από 20-5 ευρώ, ενώ υπάρχει και ενιαίο εισιτήριο για όλες τις εκδηλώσεις που στοιχίζει 35 ευρώ.

    Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής έχει ως εξής:

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Σεπτεμβρίου 2010

    «Musica Lontana» με τους: Σάκη Παπαδημητρίου, Γεωργία Συλλαίου, Βιτορίνο Κούρτσι και Βιτσέντζο Μαστροπίρο 21:30 - Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθν. Αμύνης 1)

    ΠΕΜΠΤΗ 16 Σεπτεμβρίου 2010

    A Priori & Friends (στη μνήμη του Γιώργου Κωνσταντινίδη) 21:30 Urban Clay 23:00

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Σεπτεμβρίου 2010

    Βαγγέλης Τσοτρίδης - Bohemian Dance 21:30, Βασίλης "Blue" Σωτηρίου & The BRB 23:00

    ΣΑΒΒΑΤΟ 18 Σεπτεμβρίου 2010

    Ηolger Mantey 21:30
    Oleg Chaly Trio (guest Simone Helle) 23:00