ελληνική μουσική
    488 online   ·  210.826 μέλη

    Γνωρίστε τον ταλαντούχο Mc Yinka!

    AlfaWolf
    01.10.2010, 11:19

    Όσα δεν γνωρίζατε για τον έγχρωμο Mc με το έντονο επικοινωνιακό χάρισμα. Όντας ένας από τους ελάχιστους αλλά αξιόλογους εκπροσώπους της indie μουσικής στην Ελλάδα ο Mc Yinka ή κατά κόσμον Μανώλης Αφολάνιο κατάφερε να γίνει ευρύτερα γνωστός

    μέσα από τις συνεργασίες του με τον Φίλιππο Πλιάτσικα. Η αρχή έγινε με το κομμάτι "Ποιος έχει λόγο στην αγάπη" που γνώρισε τεράστια επιτυχία και ακολούθησαν μετά απ'αυτό συνεργασίες μαζί του τόσο δισκογραφικά όσο και σε συναυλίες!

    Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ασχολείται με τη μουσική συμμετέχοντας σε διάφορα συγκροτήματα πολλά τραγούδια για τα οποία έγραφε και ο ίδιος ενώ για μικρό χρονικό διάστημα ασχολήθηκε και με την υποκριτική. Έχει ήδη λάβει μέρος σε αρκετά μουσικά φεστιβάλ και έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό εμφανίσεων ανά την Ελλάδα παρουσιάζοντας έτσι δικά του κομμάτια που κέρδισαν το κοινό με το ιδιαίτερο στυλ τους που συνδυάζει Reggae, Funk, Hip-Hop αλλά και r'n'b στοιχεία!

    Στις αρχές του καλοκαιριού κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του album με τίτλο "ΛΑΝΑ" από την MELYDRO/EMI από το οποίο ξεχώρισε ήδη το κομμάτι "Tαξίδεψέ με". Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε live σε συναυλίες σ'ολόκληρη τη χωρά στο πλευρό του Φίλιππου Πλιάτσικα και του Μύρωνα Στρατή ξεσηκώνοντας τους παρευρισκόμενους με την χαρακτηριστική χροιά και τους διαφορετικούς ήχους του!