ελληνική μουσική
    718 online   ·  210.832 μέλη

    Τι κιθάρα να αγοράσω με βάση αυτά που θέλω να παίζω?

    Mesochoritis21
    09.12.2010, 13:32

    Καλησπέρα παιδιά! Φαντάζομαι ότι έχουν υπάρξει παρόμοιες συζητήσεις στο φόρουμ, ωστόσο ήθελα να σας ρωτήσω ακριβώς με βάση τα δικά μου δεδομένα.

    Βασικό μου όργανο είναι το πιάνο και γενικά τα πλήκτρα, στο οποίο παίζω τα πάντα. Από ρεμπέτικα μέχρι hard rock και Sinatra πχ. Ωστόσο, γρατζουνάω αρκετά καλά και την κιθάρα, οπότε πριν κάποιο καιρό αγόρασα μια ακουστική Takamine G 320 natural. Δεν ήθελα κλασσική, γιατί δεν έχω σκοπό να μάθω και να παίξω κλασσικά κομμάτια.

    Ως κιθάρα είναι σκληρή, όπως και οι περισσότερες ακουστικές, αλλά σιγά σιγά τη συνήθισα. Ωστόσο, τώρα έχω αρχίσει και σκέφτομαι να αγοράσω και μια ηλεκτρακουστική, με ανώτατο όριο τιμής τα 250 ευρώ. Ψάχνω μέρες τώρα να δω τι να πάρω, ωστόσο οι απόψεις που διαβάζω είναι αντιφατικές. Καταρχάς, για ένα άτομο σαν εμένα, που θέλω να αρχίσω να κάνω και κάποιες ασκήσεις, ίσως και κάποια μαθήματα στην κιθάρα, να χρειαζόταν μια ακουστική, την οποία όμως έχω ήδη.

    Σκεφτόμουν λοιπόν μια ηλεκτρακουστική, γιατί έχουμε με φίλους και ένα συγκροτηματάκι, στο οποίο είμαι ο πληκτράς-τραγουδιστής, αλλά θέλω να παίζω και κιθάρα σε κάποια κομμάτια.

    Αγαπημένες μου κιθάρες σχεδιαστικά είναι οι Ovation, με το σχεδιάκι το κλασσικό. Ωστόσο αρκετοί λένε ότι δεν αξίζουν, ειδικά σε αυτές τις τιμές.

    Θα' θελα να μου πείτε από ποια εταιρία μπορώ να αγοράσω σε αυτά τα λεφτά ηλεκτρακουστική και να είναι πράγματι value for money, αλλά και σε παρόμοιο design με την Ovation. Πχ, βρήκα κάτι Stagg αλλά δεν ξέρω τι λένε.

    Αξίζει να πάρω ηλετρακουστική σε αυτά τα λεφτά, ή να πάρω κάτι άλλο? Ευχαριστώ!!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Mesochoritis21 στις 09-12-2010 13:33 ]


    delta66
    10.12.2010, 03:56

    Καπου εχεις καταλαβει λαθος τις διαφορες ηλεκτροακουστικης και ακουστικης.

    Παιζωντας και με τις δυο δεν θα ακουσεις καμια διαφορα στον ηχο απο το ηχειο τους ουτε θα εχει διαφορετικη κατασκευη για να τη νοιωθεις πιο ευκολοπαιχτη .

    Η ηλεκτροακουστικη εχει απλο το πλεονεκτημα να συνδεεται με κονσολα και να ακουγεται απο ηχεια. (χανει ομως στην ποιοτητα ηχου, αφου εχει πιο σκληρο καπακι για να μη μικροφωνιζει)

    Ομως παλι ακουστικη θα ακουγεται, αλλα και "σκληρη" θα ειναι οσο και μια ακουστικη.

    πχ μπορεις να κανεις και τη κιθαρα που εχεις ηλεκτροακουστικη τοποθετωντας απλα ενα κρυσταλλο piezzo σε εναν τεχνικο κιθαρας.

    Υπαρχουν βεβαια διαφορες στη "σκληροτητα" αναμεσα σε μοντελα κιθαρων, αλλα δεν παιζει ρολο το να ειναι ηλεκτροακουστικη ή ακουστικη σκετη.

    Μπορει να βρεις καλλιστα ακουστικη πιο "μαλακη" απο ηλεκτροακουστικη.

    -----------------
    ................click για να επισκευτείτε την σελίδα μου........... click για Μαθήματα Κιθάρας................

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : delta66 στις 10-12-2010 04:03 ]


    jacamar
    10.12.2010, 04:08

    η δικη μου stagg βγήκε πολύ καλη...αλλά αυτα ειναι και λιγο να σου τυχουν....

    με την ηλεκροακουστική αναλογα πάντα με την κιθάρα, θα εχεις πιο ηλεκτρικό ηχο και για μένα χάνεται και λίγο η αισθηση του βάθους της ακουστικής....


    delta66
    10.12.2010, 04:48

    Αυτη ειναι μια ηλεκτροακουστικη κιθαρα, ηχογραφημενη με το ηλεκτρικο της συστημα και οχι με μικροφωνο.

    Μαλιστα ειναι ακουστικη κιθαρα και την εχω κανει εγω ηλεκτρο, τοποθετωντας οπως ειπα πιο πανω piezzo συστημα.