ελληνική μουσική
    613 online   ·  210.851 μέλη
    ndakos
    23.02.2005, 16:43
    Μπορεί να μου προτείνει κανείς ένα καλό stage piano μέχρι €1300; Ευχαριστώ.
    vouliakis
    23.02.2005, 17:03
    Roland FP-3, 1.385ευρώ
    Roland FP-2 με build in ηχεία και δυνατότητα σύνδεσης με Η/Υ (USB) 1.499ευρώ
    composer
    23.02.2005, 17:06
    Stage piano

    Δές και άλλη παρόμοια συζήτηση!


    Giorgos
    26.02.2005, 21:59
    ΑΦού μιλάμε για τέτοιο περιορισμό στην τιμή -κι όπως μου είπες στο μήνυμά σου θα προμηθευτείς το πιάνο από εξωτερικό, άρα η τιμή πέφτει κανα 300άρι ευρώ- δεν μπορούμε να συζητάμε για Kurzweil. Εξακολουθώ να επιμένω στα Roland, που είναι πολύ πιο οικονομικά και έχουν πολύ καλή πιστότητα (τα πρίμα τους είναι τα πιο ρεαλιστικά που έχω ακούσει σε stage πιάνο).

    Τα μοντέλα που προτείνει ο Παναγιώτης έχουν το avantage ότι είναι πολύ ελαφριά. Δεν ξέρω αν το χρειάζεσαι για το σπίτι σου ή αν θες να το χρησιμοποιήσεις και σε συναυλίες, αν κρίνεις όμως ότι το βάρος παίζει μεγάλο ρόλο για σένα, τότε θα σε διευκολύνουν πολύ. Αν έχεις δικά σου ηχεία/monitors, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσεις το FP-2 και να χρεωθείς άσκοπα μια διαφορά που δεν αξίζει τα λεφτά της, γιατί εκτός του γενικού κανόνα που λέει ότι όλα τα ηχεία των stage pianos/synth/ηλεκτρικών πιάνων είναι για τα μπάζα και χαλάνε την ποιότητα και πιστότητα των εσωτερικών ήχων κάθε μοντέλου, τα ηχεία του συγκεκριμένου μοντέλου είναι πραγματικά αστεία (για να καταλάβεις, τα απλά ακουστικά που πιθανόν έχεις τα τρώνε λάχανο). Οπότε, μπορείς να αγοράσεις το FP-3, αν νομίζεις ότι σε απασχολεί πολύ το βάρος του πιάνου.

    Αν αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, τότε θα επιμείνω στην πρόταση που είχα κάνει και στο προηγούμενο topic: αναφέρομαι στο μοντέλο Α-90 της Roland (επιμένω πάντα για Roland). Κι αυτό γιατί το FP-3 είναι (και φαίνεται και στο μάτι) πολύ πιο ψεύτικο, από κάθε άποψη, συγκριτικά με το Α-90, και από πλευράς πιστότητας ήχου, και από πλευράς βαρυκεντρισμού των πλήκτρων και από πλευράς κατασκευής. Βασικά, το FP-3 μοιάζει υπερβολικά στο ΕS-5 της Kawai, σε όλα, ένα μοντέλο επίσης "φτηνό" ποιοτικά. Επειδή το Roland Α-90 είναι πιο παλιό μοντέλο, πιστεύω ότι θα μπορέσεις να το βρεις έξω σε μια τιμή που να σε ικανοποιεί. Θυμάμαι ότι το Α-90 κόστιζε πριν 8 χρόνια γύρω στις 300.000 δραχμές, οπότε είσαι μέσα. Να έχεις υπ' όψιν σου βέβαια ότι ζυγίζει 27 κιλά. Να έχεις επίσης όμως υπ' όψιν σου ότι οποιαδήποτε καλή κατασκευή είναι και βαριά (είναι τυχαίο νομίζεις που οι Clavinova είναι τόσο ελαφριές; πλαστικό είναι...). Επίσης, δε θα νιώσεις τα δάχτυλά σου βαριά, μιας και ο βαρυκεντρισμός είναι πολύ καλός (δε θα νιώσεις ότι είναι ψεύτικο και χαλαρό το πλήκτρο) και από την άλλη δε θα αισθανθείς κούραση στα δάχτυλά σου (δε θα άντεχες σε Kurzweil με βαριά πλήκτρα, εκτός κι αν παίζεις πολλά χρόνια και πολύ συστηματικά. Πρέπει όμως να είσαι κλασσικός πιανίστας για αυτό).

    Υπάρχει στην αγορά και το Α-90 Ex. Ουσιαστικά είναι expansion ήχων του A-90, με πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Πριν από 8 χρόνια θα το αγόραζα, πλέον όμως με τα samplers είναι πέταμα χρημάτων.

    Θεωρώ ότι το Α-90 είναι αυτό που ταιριάζει στην περίπτωσή σου, από όσα μου έγραψες. Θέλει λίγο ψάξιμο για να βρεις το καλύτερο bargain σε ξένα sites, οπότε take your time για να βρεις την χαμηλότερη τιμή και το πιο αξιόπιστο κατάστημα.

    Και πάλι, ό,τι χρειαστεί, εδώ είμαστε. Ενημέρωσέ μας τι βρήκες. Καλή αναζήτηση.

    Υ.Γ. 1: Παναγιώτη, τις τιμές σε ποιο site τις βρήκες;
    Υ.Γ. 2: Να το ξαναπώ; Θα το ξαναπώ: TA CASIO ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΟΓΙΑ! Eυτυχώς, διάβασες έγκαιρα το προηγούμενο topic, γιατί θα έκλαιγες τα λεφτά σου τώρα!
    vouliakis
    26.02.2005, 22:15
    Quote:

    Το μέλος Giorgos στις 26-02-2005 στις 21:59 έγραψε:


    Υ.Γ. 1: Παναγιώτη, τις τιμές σε ποιο site τις βρήκες;






    Στον Στόλλα.
    Giorgos
    27.02.2005, 06:55
    Σωστός, Παναγιώτη

    Έχω να γράψω πολλά για το θέμα, αλλά λόγω ώρας μού είναι αδύνατο. Θα επανέλθω το απογευματάκι. Προς το παρόν, θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις στον ndakos, για να διευκολυνθούμε:

    1. Σε ποια πόλη μένεις;
    2. Σε ενδιαφέρει τα πλήκτρα να είναι βαρυκεντρισμένα ή ημι-βαρυκεντρισμένα;

    Διευκρίνιση: Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, όταν λέω ημι-βαρυκεντρισμένα, δεν εννοώ δυναμικά. Δυναμικά είναι τα πλήκτρα που όσο δυνατά τα πατάς, τόσο πιο δυνατά παίζουν και το αντίστροφο. Δεν είναι όρος που μετρά την βαρύτητα των πλήκτρων, αλλά το αν η δύναμη που ασκείς επηρεάζει την ένταση του ήχου. Δυναμικά πλήκτρα έχουν όλα τα stage pianos και όλα τα synthesizers. Τα αρμόνια και τα synth έχουν τα γνωστά απαλά πλήκτρα και τα stage pianos έχουν είτε βαρυκεντρισμένα είτε ημι-βαρυκεντρισμένα. Τα βαρυκεντρισμένα έχουν το βάρος των πλήκτρων ενός φυσικού πιάνου (το βάρος είπα, όχι την αίσθηση, μην παρεξηγούμαστε) και τα ημι-βαρυκεντρισμένα είναι πιο απαλά, καμία απολύτως σχέση όμως με αυτά των synth και των αρμονίων, που είναι πούπουλο. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ βαρυκεντρισμένων και ημι-βαρυκεντρισμένων είναι αισθητή -ειδικά σε έναν κλασσικό πιανίστα, δεν το συζητώ.

    Τα λέμε σε λίγες (το λίγες είναι σχετικό...) ώρες με λεπτομέρειες. Καλημέρες.
    composer
    27.02.2005, 15:48
    Μουσικόραμα

    ρίξε μια ματιά και σε αυτό το link
    ndakos
    27.02.2005, 21:06
    Giorgo, μένω Θεσσαλονίκη και τα πλήκτρα θέλω να είναι βαρυκεντρισμένα. Όσο για τα Kurzweil, επειδή τα θεωρώ εξαιρετικά καλά, έχω βρει από online καταστήματα του εξωτερικού (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής), το SP88Χ €770, το PC1X €1090 και το PC2X €1860. Οπότε εγώ σκέφτηκα να περιμένω λίγο ακόμα, ώστε να πάρω το PC1X, μαζί με monitor για να είμαι κομπλέ και να μπορέσω να μαζέψω τριακοσαριά ευρώ παραπάνω για να καλύψω όλα τα απαραίτητα έξοδα.
    Κάτι ακόμα. Τα Kurzweil περιλαμβάνουν styles (μπαλάντες, 8 beat Pop, 16 beat Pop κλπ.); Γιατί όσο να 'ναι, δε χρειαζόμαστε καθαρά ένα πιάνο, αλλά να εξυπηρετεί και για κανένα τραγουδάκι.