ελληνική μουσική
    578 online   ·  210.844 μέλη

    Κυκλοφόρησε η νέα δουλειά του Ορφέα Περίδη - Ονειροπόλων μόχθοι !!

    sillia
    03.02.2011, 14:04

    Το νέο άλμπουμ του Ορφέα Περίδη είναι ένας κύκλος τραγουδιών για τους μήνες.

    Δώδεκα τραγούδια -ένα για κάθε μήνα- έγραψε ο αγαπημένος τραγουδοποιός, ταξιδεύοντάς μας στον κόσμο των συναισθημάτων, πάντα ονειροπόλος και δημιουργικός.

    Η ενορχήστρωση είναι του Γιώτη Κιουρτσόγλου, ιδρυτικού μέλους των Human Touch, που όπως και τα άλλα δύο μέλη, ο Σταύρος Λάντσιας και ο David Lynch που συμμετέχουν στο άλμπουμ, αποτελούν κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες της χώρας μας.

    Μαζί τους συνεργάζεται φέτος και στις ζωντανές του εμφανίσεις ο Ορφέας Περίδης, παρουσιάζοντας και τα καινούρια τραγούδια αυτού του άλμπουμ.





    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : sillia στις 04-02-2011 12:46 ]


    επισυναπτόμενα: back.jpg 
    AlfaWolf
    04.02.2011, 19:44

    Ότι πρέπει ειναι αυτο το θεματικό άλμπουμ για να γιορτάσει τα (20) είκοσι χρόνια στη δισκογραφία τα οποία κλείνει φέτος ο Ορφέας Περίδης 
    Ένα πραγματικα ΥΠΕΡΟΧΟ αλμπούμ

    και εξερετικό και το  
    Εικαστικό του εξωφύλλου απο την Εύη Θεμελή !!!
     


    sillia
    05.02.2011, 13:06

    "Ο κύκλος των τραγουδιών για τους δώδεκα μήνες γεννήθηκε όταν έπεσε στα χέρια μου το εξαιρετικό αφιέρωμα των Επτά Ημερών της Καθημερινής στους δώδεκα μήνες του Χρόνου, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο 2000 σε δώδεκα μηνιαία τεύχη. Άρχισα να γράφω ένα τραγούδι κάθε μήνα αρχίζοντας τον Μάρτη του 2005 μέχρι το Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου που σταμάτησα. Έκτοτε, χρειάστηκα πέντε χρόνια γράφοντας και σκίζοντας προκειμένου να ολοκληρώσω τα δώδεκα τραγούδια....''
    Από το σημείωμα του Ορφέα Περίδη στο ένθετο βιβλιαράκι του cd.

    Ένας Ορφέας σε μιά μεστή υπέροχη δουλειά ο γνωστός μας Ορφέας Νικόλα μου, που πάντα είναι απόλαυση για τ'αυτάκια μας{#emotions_dlg.walkman}


    -----------------
    Η ευτυχία είναι έξω από την πόρτα μας και περιμένει να της ανοίξουμε! Το κλειδί βρίσκεται στο συρτάρι που γράφει "ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ για τα μικρά πράγματα"!!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : sillia στις 05-02-2011 13:07 ]


    sympetheros
    06.02.2011, 08:01

    Οταν άκουσα πως έρχεται ακόμα ένας δίσκος για τους μήνες είχα επιφυλάξεις ομολογώ.

    Μετά το Καλαντάρι με τα λόγια του Ηλία Κατσούλη για κάθε μήνα του χρόνου ένας δίσκος με το ίδιο θέμα απ τον Περιδη όμως τι θα μπορουσε να προσθέσει;

    Πολλά τελικά απέδειξε η ακρόαση!

    Σημασία δεν έχει το θέμα αλλά πως το προσεγγίζει κανείς τελικά!

    Το ίδιο θεμα στην πένα του περίδη αποκτάει άλλη διάσταση τελείως διαφορετική γιατί οι μήνες δεν ε΄χουν την ίδια επιρροή σε όλους μας!

    Η κρίση τα μουσικά μας αποθέματα δημιουργίας δεν τα έχει αγγίξει ακόμα...ευτυχώς!


    sillia
    06.02.2011, 11:20

    Kαι δεν πρέπει να τ'αγγίξει Δημήτρη μου γιατί εκεί πια μιλάμε γιά την απόλυτη σιωπή της ψυχής που έχει μάθει να εκφράζεται και να υμνεί με αυτόν τον τρόπο το συναίσθημα !{#emotions_dlg.inlove}

    Ο Ορφέας έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά που κι εγώ βέβαια το διαπίστωσα ακούγοντάς την{#emotions_dlg.walkman}


    jorge
    31.03.2011, 01:14

    Ορφέας Περίδης

    «Ονειροπόλων μόχθοι»

     

    Είκοσι χρόνια στη δισκογραφία κλείνει φέτος ο Ορφέας Περίδης και το γιορτάζει με το νέο του άλμπουμ «Ονειροπόλων μόχθοι», ένα θεματικό άλμπουμ αφιερωμένο στους 12 μήνες του χρόνου.

     

    Πρόκειται για έναν κύκλο τραγουδιών που ο Ορφέας Περίδης έγραψε στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, παίρνοντας την ιδέα και την έμπνευση από ένα εξαιρετικό αφιέρωμα της Καθημερινής στους μήνες μία δεκαετία πριν.

     

    Δώδεκα τραγούδια, ένα για κάθε μήνα, περιλαμβάνει το «Ονειροπόλων μόχθοι» και μέσα από αυτά ο αγαπημένος τραγουδοποιός, πάντα ονειροπόλος και δημιουργικός, μας ταξιδεύει στον κόσμο των συναισθημάτων. Κάθε τραγούδι γεννά εικόνες γεμάτες χρώματα από τη φύση και τη ζωή στην ελληνική ύπαιθρο και κατά την ακρόασή τους σχεδόν νιώθεις τις μυρωδιές της γης και της θάλασσας καθώς οι μήνες εναλλάσσονται από το ένα τραγούδι στο άλλο. Το  γνώριμο μουσικό ύφος του Ορφέα Περίδη ‘παίζει’ ανάμεσα στο ροκ και την ελληνική παράδοση. Η μουσική και οι στίχοι είναι του Ορφέα Περίδη. Στον Σεπτέμβριο συνεργάζεται στους στίχους με τον Θεόδωρο Πετράκογλου ενώ το κείμενο του Νοεμβρίου είναι του Ηλία Αναγνωστάκη.

     

    Ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι η ενορχήστρωση των τραγουδιών την οποία υπογράφει ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, ιδρυτικό μέλος των Human Touch και κορυφαία μουσική προσωπικότητα της χώρας μας όπως άλλωστε και τα άλλα δύο ιδρυτικά μέλη, ο Σταύρος Λάντσιας και ο David Lynch που συμμετέχουν στο παρόν άλμπουμ. Μαζί τους συνεργάζεται φέτος και στις ζωντανές του εμφανίσεις ο Ορφέας Περίδης, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων τα καινούρια τραγούδια αυτού του άλμπουμ.

     

    Εικαστικό εξωφύλλου: Εύη Θεμελή

     

    Διεύθυνση παραγωγής: Ηλίας Μπενέτος

     








    επισυναπτόμενα: PERIDHS-cover.jpg PERIDHS photo 0236 by Manolis Chiotis.JPG