ελληνική μουσική
    520 online   ·  210.830 μέλη

    Χρειάζεται οποιαδήποτε άδεια για υπαίθρια συναυλία ;

    Symeonis
    09.04.2011, 16:50

    Απαιτείται οποιαδήποτε άδεια για υπαίθρια συναυλία που θα δώσει νεοσύστατο ερασιτεχνικό μουσικό συγκρότημα και στην οποίαν οποιοσδήποτε θα μπορεί να προσέλθει και να την παρακολουθήσει ελεύθερα , συνεπώς , χωρίς να έχει η συναυλία τον παραμικρό εμπορικό χαρακτήρα;;; Σημειωτέον, ενδεικτικό του πλήρως ερασιτεχνικού χαρακτήρα που έχει η όλη εκδήλωση , είναι ότι οργανώθηκε με πρόσκληση από στόμα σε στόμα , καθώς και μέσω Ίντερνετ και δη των λεγόμενων μέσων κοινινικής δικτύωσης.



    jorge
    11.04.2011, 00:57
    Ενδιαφέρουσα ερώτηση... Εννοείς άδεια από την ΑΕΠΙ;
    Symeonis
    11.04.2011, 11:38

    Γνωρίζω ότι τυπικά απαιτείται άδεια της ΑΕΠΙ και καταβολή των αναλογούντων δικαιωμάτων . Πέραν τούτου, απαιτείται οποιαδήποτε άδεια άλλης Αρχής (π.χ. άδεια Δήμου, Περιφέρειας , Αστυνομίας );;;


    Athws
    14.04.2011, 08:58

    να υποθέσω ότι με το υπαίθρια εννοείς σε δημόσιο χώρο (πλατεία) ?

    πολλές άδειες χρειάζονται..

    για τη συναυλία όπως την εννοείς πολύ φοβάμαι ότι θάχετε μπλεξίματα..

    είναι πολύ προτιμώτερο να το παίξετε μπάντα δρόμου με στοιχειώδη (φορητό) εξοπλισμό και ένα καφάσι με μερικά κέρματα μπροστά σας, τότε δε θα σας πειράξει κανείς..


    Symeonis
    14.04.2011, 11:56

    Ρε παιδιά , μια παρατήρηση, άνευ σχολιασμού (..) : το ερώτημά μου τρέχει εδώ και πέντε ημέρες. Έχω λάβει δύο απαντήσεις. Με τη μεν πρώτη , μου ζήτηθηκε να επανέλθω για διευκρίνιση , όπως κι έκανα , με την ελπίδα προφανώς ν'ακολουθήσει απάντηση, η οποία όμως δεν εδέησε να έρθει. Με τη δε δεύτερη , μου έγινε λίγο -πολύ η σύσταση να μην ασχολήθώ , λόγω γραφειοκρατίας , χωρίς περιττές αναλύσεις και εξηγήσεις..

    Απο'κει και πέρα , για την ενημέρωση του φόρουμ , ως προς τη δική μου περίπτωση , απευθύνθηκα στον οικείο Δήμο , ο οποίος μου ζήτησε μία έγγραφη ενημέρωση σχετικά με την εκδήλωση , την οποίαν και έδωσα . Σκέφτομαι , επίσης , ότι θα ήταν σκόπιμο να ενημερωθεί και η Αστυνομία. Ας σημειωθεί , ότι μιλάω για επαρχία (χωριό) και ίσως τούτο να εξηγεί μια πιο χαλαρή διαχείριση από πλευράς των Αρχών  του θέματος...


    Athws
    15.04.2011, 08:58
    φίλε μου επειδή σε βλέπω λίγο ενοχλημένο, ρώτησες γενικά και αόριστα, τι περίμενες να καταλάβουμε δηλαδή ; είπες για οργάνωση μέσω Ίντερνετ και κοινωνική δικτύωση, πήγε αλλού το μυαλό μου, τώρα λες στην πλατεία του χωριού, είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις.. πόσος κόσμος φαντάζεσαι θα σας παρακολουθήσει ; τι είδος μουσική θα παίξετε ; είναι ανακατεμένος κανένας σύλλογος ; ο κόσμος θα είναι όρθιος ; έχετε κολλήσει καμμιά έγγραφη αφίσσα-ανακοίνωση ; τι εξοπλισμό θα έχετε ; από που θα πάρετε ρεύμα ; βοηθάει κανένα γειτονικό μαγαζί που θα πουλάει σουβλάκια ; όπως βλέπεις είναι πολλά τα ερωτήματα.. Το θέμα γενικά παίζει μεταξύ Δήμου, αστυνομίας και ΑΕΠΙ.. μπορεί να μη χρειαστείτε τίποτα.. μπορεί να βρείτε και το μπελά σας (από ΑΕΠΙ κυρίως).. στην Ελλάδα είμαστε..
    Symeonis
    15.04.2011, 10:02
    Athws, η δευτερολογία σου με κάλυψε. Σ'ευχαριστώ και να'σαι καλά.