ελληνική μουσική
    613 online   ·  210.851 μέλη
    postyourevent
    20.04.2011, 21:43

    Asian Dub FoundationΚυριακή 15 Μαϊου 2011
    Music Base Club

    Δυναμίτης!
    Οι Asian Dub Foundation είναι ένα από τα συγκροτήματα που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε ζωντανά και αποτελούν μία από τις μεγάλες μας συμπάθειες από την στιγμή που, 16 χρόνια πριν, έκαναν την εμφάνισή τους.

    Η κολεκτίβα των Asian Dub Foundation έρχεται ξανά στη χώρα μας αυτήν την φορά, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα για να μας κάνει να χορέψουμε και πάλι στους ρυθμούς της πετυχημένης μείξης τους, του Punk με το bhangra, με την οποία ξεκίνησαν από το Ανατολικό Λονδίνο για να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, και να χαρακτηριστούν ως "η τελευταία οργισμένη μπάντα της Βρετανίας", χάρη και στην ενδιαφέρουσα κοινωνικοπολιτική τους ατζέντα.

    Οι Asian Dub Foundation, δημιουργήθηκαν το 1993 στο London's Farringdon Community Music House, μια σειρά καλοκαιρινών εργαστηρίων σχεδιασμένα να διδάξουν στα παιδιά των Ασιατών μεταναστών, τους βασικούς άξονες της μουσικής τεχνολογίας. Καθηγητές των εργαστηρίων ήταν ο εργάτης Aniruddha Das και ο dj John Pandit. Με έναν από τους μαθητές τους, τον 15χρονο ράππερ Deedar Zaman, μετανάστη από τη Βεγγάλη της Ινδίας, σχημάτισαν σύντομα το γκρουπ (sound system) που ονομάστηκε Asian Dub Foundation. Ο Das έγινε Dr Das (μπάσο), ο Pandit έγινε Pandit G, ο Zaman έγινε Master D και το 1994 μπήκε στη μπάντα ο κιθαρίστας Steve Chandra Savale...

    Μετά από 8 άλμπουμ και αναρίθμητες εντυπωσιακές συναυλίες ανά τον κόσμο, το χαρμάνι τους ποτίζεται ακόμη από λαϊκές μουσικές της Βεγγάλης, breakbeat, Dub, Ska, Punk, ragga, Rock, hip hop και Electronica η οποία κραυγάζει και εξαπολύει μανιφέστα ενάντια στον φασισμό, την ανισότητα, τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Punkara του 2008, όπως σχολιάζουν και οι ίδιοι, είναι μία μείξη του Punk με το bhangra (χορευτική μουσική με Funk και ασιατικά στοιχεία του 1970, ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βρετανία).

    Το ίδιο στυλ έχει επικρατήσει και στο φετινό εκρηκτικό τους άλμπουμ ‘ Α History of Now’, το οποίο όμως είναι μία διαρκής διαμαρτυρία για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, εν έτη 2011. Οι Asian Dub Foundation, ποτέ δεν έχασαν αυτήν την δυνατή φλόγα που καίει μέσα τους, καταγγέλλοντας πάντα την αδικία και τις διακρίσεις. Το νέο εκρηκτικό τους άλμπουμ θυμίζει έντονα ιστορικές εκρηκτικές στιγμές του παρελθόντος όπως το Facts and Fictions του 1995, που τους κάνανε γνωστούς σε ολόκληρο τον πλανήτη!

    Η εμπορική επιτυχία δίσκων όπως το Rafi’s Revenge, Community Music, Enemy of the Enemy, το σχετικά πρόσφατο Punkara (με σημαντικές συμμετοχές των Iggy Pop και των Gogol Bordello και πολλών άλλων), δεν μπόρεσαν ποτέ να επισκιάσουν το έντονο πολιτικό τους στίγμα που τους έκανε ιδιαίτερα δημοφιλείς στους αντιεξουσιαστικούς κύκλους και το αντιρατσιστικό κίνημα.

    Έχοντας περιοδεύσει με τους καλούς τους φίλους Beastie Boys και Ska-P κατά καιρούς, έφτασαν στο σημείο να παίξουν ζωντανά μπροστά σε 100 χιλιάδες κόσμο στο Larzac της Γαλλίας το 2003, χωρίς όμως ποτέ να παραμελούν το εργαστήρι που τους γέννησε στο East End του Λονδίνου, αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες σε σεμινάρια και workshops για τον εκπαιδευτικό ρόλο της μουσικής και την προώθηση της κοινωνικής εργασίας για τους νέους. Μια τέτοια λοιπόν αφυπνιστική αλλά και απολαυστική μουσική εμπειρία ετοιμάζονται να μας προσφέρουν την Κυριακή 15 Μαΐου στο Music Base Club της Λάρισας.

    Η παρέα του ιδρυτή Pandit G., του εμπνευσμένου κιθαρίστα Chandrasonic, του Babu Stormz στο μπάσο, του εκρηκτικού percussionist (dhol/tabla) Cyber Rajput, του μοναδικού DJ Gullabbhai Sun-J, συμπληρώνονται στη σκηνή με τη δυναμική και τα φωνητικά του Aktarv8r και του Al Rumjen και έρχονται στην Λάρισα, στις 15 Μαΐου, στο Music Base Club. Ένα εκρηκτικό γκρουπ, σε μία εκρηκτική εποχή, και ένας νέος δίσκος - “A history of now” - στην Ελλάδα του σήμερα. Οι Asian Dub Foundation φέρνουν τον μουσικό τους πολιτισμό στην Ελλάδα και μας καλούν όλους σε ένα δυναμικό “παρών” ... Rise Up to the challenge of Asian Dub Foundation!!!

     

    Χρήσιμα LINKS:
    www.myspace.com/AsianDubfoundationuk
    www.AsianDubfoundation.com

    Έισοδος Κοινού: 21:30
    Ώρα Έναρξης: 22:15

    Τιμή Εισιτηρίου : Προπώληση: 23 €, Ταμείο: 28€

    Προπώληση Εισιτηρίων:
    • Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410 549 326
    • ΗΟΒΟ, Λέσβου & Παλαιστίνης 6, 2410 252 080
    Rock Music Store, Κοραή 34, 2410 283 919
    • Kubrick, Πρωτοπαπαδάκη 12-14 (Πλ. Ταχυδρομείου), 2410 258 081

    Πληροφορίες: 2413 00 82 26

    Διοργάνωση : ALIVE Art Performances

    πηγή: postyourevent.gr

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : postyourevent στις 21-04-2011 18:25 ]