ελληνική μουσική
    508 online   ·  210.840 μέλη

    Πρόβλημα με ηλεκτρική κιθάρα.

    ohcaptainmycaptain
    01.05.2011, 14:00

     

    Λοιπον, εχω ενα προβλημα οπως καταλαβατε με την ηλεκτρικη μου. Για καποιο λογο μου κανει πολλα παρασιτα ο ενισχυτης οταν ειναι ανοιχτος και συνδεμενος με την κιθαρα. Αρχικα νομιζα οτι ηταν προβλημα του ενισχυτη (και ειχα δικιο) ομως αλλαξα ενισχυτη και τα παρασιτα συνεχιζουν να υπαρχουν αλλα σε μικροτερο βαθμο. Δεν νομιζω να φταιει ο ενισχυτης γιατι πιστευω οτι ειναι καλος. οποιος ξερει τι συμβαινει ας μου απαντησει. Ευχαριστω.

     


    trelakias
    01.05.2011, 14:36

    Δοκίμασες να αλλάξεις το καλώδιο που συνδέεις κιθάρα-ενισχυτή?


    ohcaptainmycaptain
    01.05.2011, 14:52
    Η αλήθεια είναι όχι. Θα το αλλάξω και θα δω.... υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα ηλεκτρικά της κιθάρας? Ευχαριστώ!!
    vaskos12
    01.05.2011, 15:20

    οι μαγνήτες της κιθάρας σου είναι μονοί ή διπλοί ? ρωτάω επειδή οι μονοί μαγνήτες εμφανίζουν σε πολλές περιπτώσεις περισσότερο θόρυβο από τους διπλούς, αν χαμηλώνεις το volume και ο θόρυβος σταματάει τότε σίγουρα δεν φταίει ο ενισχυτής


    trelakias
    01.05.2011, 15:26

    Συνήθως αν έχεις παράσιτα ή αν κόβεται ο ήχος, φταίει το καλώδιο.  Προτίμησε να δώσεις λίγα λεφτά παραπάνω όταν αγοράσεις καινούριο.  Συμφέρει να πάρεις ένα λίγο καλύτερο καλώδιο παρά να πας κάθε 2-3 βδομάδες για καινούριο.

    Λίγο απίθανο μου φαίνεται να φταίνε τα ηλεκτρικά της κιθάρας.  Αν όμως αλλάζοντας το καλώδιο δεν σταματήσει το πρόβλημα τότε η κιθάρα θα φταίει (αφού άλλαξες και ενισχυτή).  Μπορεί να μην φταίνε τα ηλεκτρικά όμως αλλά μόνο η υποδοχή του βίσματος στην κιθάρα.

     


    edit:  Δίκιο έχει και ο vaskos.  Μπορείς να μας πεις περισσότερα για τα παράσιτα που ακούς? Τα ακούς συνεχόμενα? Ακούγονται όταν παίζεις ή όταν δεν παίζεις και απλά είσαι συνδεδεμένος?  Και τέλος, είναι χρούτσου-χρούτσου ή βζζζζζζ ? {#emotions_dlg.tt2}

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : trelakias στις 01-05-2011 15:36 ]


    ohcaptainmycaptain
    04.05.2011, 15:41

    Βζζζζζζζζζζζ.....συνεχομενα. αν εχω πολυ χαμηλα την ενταση στην κιθαρα δεν ακουγετε σχεδον καθολου αλλα αυτο βολευει μονο στο καθαρο καναλι.


    takispag
    04.05.2011, 16:46

    Το πιο πιθανό είναι ότι έχει χαλάσει η γείωση στην κιθάρα σου. Βασική προϋπόθεση ότι έχεις ήδη ελέγξει ότι ΔΕΝ φταίει το καλώδιο σου. Αν η κιθάρα είναι οκ, ακουμπώντας τα χέρια στις χορδές (ή οποιοδήποτε άλλο μεταλλικό σημείο) θα ηρεμεί ο θόρυβος. Και στην παραμόρφωση όταν υπάρχει τέτοιο θέμα γίνεται ο χαμός!!

    Βάλε κάποιον που γνωρίζει να ελέγξει την είσοδο του βύσματος αν είναι οκ τα καλωδιάκια, είναι το πιο πιθανό σημείο προβλήματος...


    ohcaptainmycaptain
    05.05.2011, 19:06
    Φιλέ takispag, ακριβώς αυτό που λες είναι!!!! και ξέχασα να το αναφέρω..... όταν ακουμπάω κάποιο μεταλλικό σημείο στην κιθάρα ο θόρυβος σχεδόν δεν ακούγεται...
    takispag
    06.05.2011, 00:29

    Αυτό είναι καλό. Αν θες πες μου μερικές λεπτομέρειες για να καταλάβω ίσως καλύτερα.

    Πρώτον, η κιθάρα σου έχει μονούς ή διπλούς μαγνήτες? Και το θόρυβο στον κάνει ανεξάρτητα από το σε ποιά θέση είναι ο επιλογέας?

    Δεύτερον, όταν έχεις καθαρό ήχο και τα χέρια ακουμπάνε τις χορδές ώστε να μην ακούγονται ( και με το volume της κιθάρας στο τέρμα), ο θόρυβος είναι μηδενικός ή υπάρχει αλλά πιο χαμηλά σε ένταση? Επίσης, κάνε το ίδιο αλλά με μέτρια παραμόρφωση και ένταση του ενισχυτή.


    ohcaptainmycaptain
    06.05.2011, 11:59

    Ο θοριβος σχεδον εξαφανιζετε οταν ακουμπαω καποιο μεταλλικο μερος στην κιθαρα η στο βυσμα. Λεω σχεδον γιατι παλι ακουγεται καποιος θορωβος (αν προσεξεις πολυ) ο οποιος ομως δεν ενοχλει καθολου. Αλλωστε νομιζω οτι ειναι φυσικο να υπαρχει. Αυτο που ειπες με την ενταση του ενισχυτη το εχω δοκιμασει αλλα δεν γινετε τιποτα γιατι μειωνετε ο θορυβος αλλα λογο της μειωσης της εντασης της κιθαρας. Αναλογικα ειναι ο ιδιος. Εκει που εχω δει διαφορα ειναι οταν κλεινω σχεδον την ενταση στην κιθαρα αλλα χανει πολυ σε παραμορφωση.

    Κατ'αρχας να σ'ευχαριστησω για τις πολυτιμες συμβουλες σου. Κατα δευτερον, αυτο το προβλημα με την υποδοχη ξερεις τι ακριβως μπορει να ειναι? Γιατι καποια στιγμη ειχε σπασει αυτο το κομματι και κρεμονταν τα καλωδια. Φοβουμενος μηπως σπασουν τα ξανα εβαλα μεσα και το κολλησα. Ομως τοτε αρχισε να κανει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ παρασιτα επειδη τα καλωδια ακουμπουσαν μεταξυ τους και βραχυκυλωναν. τα μονωσα και ο θορυβος επανηλθε στο "φυσιολογικο" του!

     


    takispag
    06.05.2011, 12:30

    Οκ, πιθανόν αυτό να είναι το πρόβλημα. Όπως σου απαντήσανε και πιο πριν, οι κιθάρες με μονούς μαγνήτες έχουν έναν θόρυβο εκ φύσεως. Αν έχεις μονούς λοιπόν είναι φυσιολογικό, όχι όμως με καθαρό ήχο. Εκεί θα πρέπει να υπάρχει ησυχία απόλυτη. Όσο αυξάνεται η παραμόρφωση και η ένταση ακούγεται και πιο δυνατά η φασαρία. Πρόσεξε όμως: Στις κιθάρες με μονούς (όπως οι Fender) λογικά θα έχεις 2 από τις 5 θέσεις χωρίς πολύ θόρυβο. Στην 1η (ή 2η καμιά φορά) και στην 4η. Στις κιθάρες με διπλούς μαγνήτες θα πρέπει να μην έχεις καθόλου θόρυβο.

    Τα καλωδιάκια στην είσοδο φθείρονται καμια φορά. Ειδικά αν κρεμόταν είναι το πιο πιθανό.Το ένα λειτουργεί σαν γείωση και το άλλο είναι το ενεργό να το πω έτσι. Δες σε ποιό σημείο πάνω στην υποδοχή είναι κολλημένα, ξεκόλλα τα (με το κολλητήρι πάντα, έτσι?), κόψε ελάχιστα απ'την άκρη τους (μήπως και είναι φθαρμένα εκεί) και ξανακόλλα τα εκεί που ήταν και πριν. Αν δεν έχεις επαφή με τέτοια, πήγαινε σε έναν ηλεκτρονικό κοντά σου, είναι απλή δουλειά. Φρόντισε να μην ακουμπάνε με τίποτα μεταξύ τους, και σφίξε πολύ καλά την υποδοχή πάνω στην κιθάρα για να μην ξεβιδωθεί με τον καιρό και έχεις τα ίδια.

    Αν ο θόρυβος επιμένει, μπορεί να είναι χίλια δυο πράγματα. Ελπίζω να είσαι τυχερός και να φτιάξει η κιθάρα με αυτό.Smile


    sotethnic
    06.05.2011, 17:20
    Η γείωση του σπιτιού σου είναι οκ?
    ohcaptainmycaptain
    11.05.2011, 01:03

    Φίλε spartan, κρίνοντας από τα "συμπτώματα" που μου είπε ο takispag πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι στη γείωση. Έτσι για αρχή θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες σχετικά με την γείωση της κιθάρας. Έχεις δίκιο, δεν ανέφερα τι εξοπλισμό διαθέτω αλλά σε διαβεβαιώ ότι είναι τέτοια η ποιότητα της κιθάρας που δεν θα έδινα λεφτά για service{#emotions_dlg.yes}. Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες.


    inkve
    11.05.2011, 07:15

    το προβλημα σου οντως πρεπει να ειναι η γειωση...

    ομως ενα set up στην κιθαρα σου δεν εχει σχεση με την ποιοτητα της...οσο κακη η καλη να ειναι το set up βοηθαει σε παρα πολλους τομεις.....πολλοι με το σκεπτικο οτι εχουν φθηνο οργανο δοκιμασανε μονοι τους το set up και στο τελος κλαιγανε με μαυρο δακρυ την κιθαρα τους που κατα τα αλλα δεν αξιζε!!

     

    {#emotions_dlg.beer}


    takispag
    11.05.2011, 09:21

    +1


    ohcaptainmycaptain
    11.05.2011, 12:35
    Η κιθάρα εκτός από αυτό το πρόβλημα δουλεύει καλά. Λεφτά για set up δεν θα έδινα γιατί προτιμώ αυτά τα λεφτά να τα κρατήσω και να πάρω μια καλύτερη κιθάρα.
    ohcaptainmycaptain
    12.05.2011, 22:50

    Φίλε spartan, δεν υπάρχει κανένα θέμα κατωτερότητας σε ότι αφορά τον εξοπλισμό μου, απλώς δεν το θεώρησα σχετικό με το πρόβλημα και επειδή περίμενα την απάντηση ¨ άλλαξε κιθάρα". Μετά που με ρώτησες εσύ ήμουν έτοιμος να σου πω αλλά δεν είχα την κιθάρα μαζί μου και δεν θυμόμουν ακριβώς τι μοντέλο ήταν. Λοιπόν, το αρχικό σετακι ήταν αυτό και αυτός ο τωρινός ενισχυτής. Αν αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.


    ohcaptainmycaptain
    14.05.2011, 16:02
    Την κιθαρα την ανοιξα και οντως το καλωδιο της γειωσης εχει ξεκολλησει αλλα απο μπροστα. Εχεις ιδεα που κολλαει αυτο?
    ohcaptainmycaptain
    14.05.2011, 19:39

    Λοιπόν, η κιθάρα επιτέλους είναι έτοιμη!!! ευχαριστώ τον Spartan-Werewolf και γενικά όλους όσους βοήθησαν. Ελπίζω αυτό το post να βοηθήσει και κάποιον άλλον!{#emotions_dlg.thumbup}