ελληνική μουσική
    635 online   ·  210.830 μέλη

    Δεκαήμερο Ελλήνων Μουσικών στο Half Note

    postyourevent
    11.05.2011, 16:47

    Doros DimosthenousTο Half Note και το HAIG υποστηρίζουν και αναδεικνύουν την Ελληνική μουσική σκηνή!

    Για πέμπτη συνεχόμενη φορά θα πραγματοποιηθεί το δεκαήμερο Ελλήνων μουσικών σε μια συνέχεια της προσπάθειας για την ανάδειξη και υποστήριξη των καταξιωμένων Ελλήνων μουσικών και ελληνικών σχημάτων.

    Μια πρωτοποριακή κίνηση που προσέλκυσε το μουσικόφιλο κοινό και πλέον θεωρείται θεσμός.

    ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
    Σάββατο 14/05 και Κυριακή 15/05

    One.. more for the Road

    Ο Δώρος Δημοσθένους είναι ένας από τους καλύτερους νέους ερμηνευτές, που έχουν εκτιμήσει και εμπιστευτεί οι σπουδαιότεροι σύγχρονοι συνθέτες.

    Έχει εμφανιστεί σε μεγάλα θέατρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Εθνική Λυρική Σκηνή, Βέμπο, Her Majesty’s και Theatre Drury Lane κι έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως Νάνα Μούσχουρη...

    Μαρία Φαραντούρη, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Λουκιανό Κηλαηδόνη, την Ορχήστρα των Χρωμάτων ανάμεσα σε άλλους και έχει συμμετάσχει σε δίσκους των Δημήτρη Λάγιου, Νίκου Κυπουργού, Αλκίνοου Ιωαννίδη Emilia Ottaviano κ.α.

    Το 2008 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του «One for the road», ένα καλαίσθητο παζλ της πορείας του, αγαπημένα τραγούδια, όπως το Broken Bicycles του Tom Waits και το Boulevard of Broken Dreams του Harry Warren συνυπάρχουν με νέες ενορχηστρώσεις σε παλία τραγούδια και δημιουργίες του ίδιου και νεότερων δημιουργών, Θέμης Καραμουρατίδης, Κώστας Παρίσης.

    Εδώ ο Δημοσθένους με βάση το υλικό αυτού του δίσκου και με ένα συνδυασμό χιούμορ, φρεσκάδας, μουσικού ενστίκτου και εκλεκτικού γούστου, στήνει μια παράσταση με στυλ beatnik και ατμόσφαιρα βερολινέζικων μπαρ.

    Δώρος Δημοσθένους: τραγούδι
    Νεοκλής Νεοφυτίδης: πιάνο
    Περικλής Τριβόλης: μπάσο
    Κώστας Βαζούρας: σαξόφωνο
    Νίκος Παπαβρανούσης: τύμπανα

    Δείτε video στο http://www.dailymotion.com/Half_Note_Jazz_Club/1

    ΗALF NOTE Jazz CLUB
    Τριβωνιανού 17, Μετς
    Πληροφορίες-Κρατήσεις
    210 9213310
    www.halfnote.gr

    ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : ΤΡΑΠΕΖΙ: 20€, BAR: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 15€ (ΤΡΑΠΕΖΙ), 10€ (BAR)

    ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 22:30.

    -----

    SUGAHSPANK & THE Swing SHOES
    feat. DJ OXOCUBE & ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

    Sugahspank

    Δευτέρα 16/05 και Τρίτη 17/05

    Grooving Soul and Swing

    Οι Swing Shoes είναι μια ανήσυχη, πολυσυλλεκτική, κεφάτη μπάντα που ξεκίνησε το 2006 παίζοντας στον δρόμο! Στο αρχικό ντουέτo των Swing Shoes, Άδωνι Γουλιέλμο και Γιώργο Κούτρα, προστέθηκαν σύντομαι και άλλοι μουσικοί, ο Πάνος Τομαράς στο μπάσο και ο Ανδρέας Σιγαλός στο βιολί δημιουγώντας ένα κλασικό gypsy Swing σχήμα.

    Με επιρροές από Django Reinhardt, Romane, Duke Ellington και Μανώλη Χιώτη αλλά και το σύνολο της Swing και παραδοσιακής Jazz σκηνής, οι Swing Shoes έχουν ως μουσική κατεύθυνση το σουίνγκ, το μπλουζ, τη μπόσα νόβα, τη gypsy Jazz αλλά και την ελληνική παράδοση και όλα αυτά σε μία πολύ ενδιαφέρουσα κ συχνά απρόβλεπτη μίξη, πάντα με αυθορμητισμό και φαντασία!

    Οι εμφανίσεις τους σε club και festival είναι πάντα πετυχημένες και ο δίσκος του που κυκλοφόρησε το 2010 έκλεψε καρδιές. Η Sugahspank η oποία εντυπωσιάσε με τον πρώτο δίσκο της “The Incredible / The Invisible” και το ξεχωριστό, out-Soul from the outer space ήχο της αλλά και η ταλαντούχα Eιρήνη Δημοπούλου είναι οι δύο τραγουδίστριες που συχνά συνοδεύουν τους Swing Shoes.

    Η Swing αυτή παρέα, μαζί με τον DJ Oxocube- δημιουργός του The Ottawa Bros: Duck Soup και συνεργάτης της Sugahspank - στα κρουστά, θα ανέβουν στη σκηνή του half note για να μας θυμίσουν ότι : “It don’t mean a thing if it ain’t got that Swing!”

    Sugahspank: φωνή
    Ειρήνη Δημοπούλου: φωνή
    Άδωνις Γουλιέλμος: κιθάρα
    Γιώργος Κούτρας: κιθάρα
    Πάνος Τομαράς: μπάσο
    Ανδρέας Σιγαλός: βιολί
    Νίκος Ζωγράφος: ντράμερ
    DJ Oxocube: κρουστά

    Δείτε video στο http://www.dailymotion.com/Half_Note_Jazz_Club/1

    ΗALF NOTE Jazz CLUB
    Τριβωνιανού 17, Μετς

    Πληροφορίες-Κρατήσεις
    210 9213310

    www.halfnote.gr

    ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : ΤΡΑΠΕΖΙ: 20€, BAR: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 15€ (ΤΡΑΠΕΖΙ), 10€ (BAR)

    ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 22:30

    -----

    Mode Plagal

    Mode Plagal

    Τετάρτη 18/05 και Πέμπτη 19/05

    The Greek Fusion

    Οι Mode Plagal είναι ένα συγκρότημα που χρησιμοποιώντας την Jazz τεχνοτροπία, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικανικούς, funky, groovy, Rock, Blues ρυθμούς αλλά και σε πολλά άλλα στοιχεία που υπάρχουν στις μουσικές τους ως επιρροές.

    Ακροβατώντας για μία 20ετία με μαεστρία ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία και συνδυάζοντάς τα με τον αυθορμητισμό, το χιούμορ και το κέφι τους – βασικό στοιχείο του ύφους της δουλειάς τους-έχουν καταφέρει να παράγουν ένα δικό τους μουσικό ιδίωμα και ένα μοναδικά αναγνωρίσιμο ήχο.

    Με προσεγμένους προσωπικούς δισκούς και εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι Mode Plagal - Κλέων Αντωνίου, Θοδωρής Ρέλλος , Αντώνης Μαράτος, Τάκης Κανέλλος, Florian Mikuta – ξεχωρίζουν για την αενάως δημιουργική προσέγγιση τους στη μουσική μέσα από την Jazz και την world Fusion.

    Στο πνεύμα αυτό, αλλά και με εμπνευσμένες και ευφάνταστες ποιητικές αναφορές και ο καινούργιος δίσκος τους με τίτλο «Στην κοιλιά του κήτους» που τώρα παρουσιάζουν....

    Θοδωρής Ρέλλος: άλτο/ σοπράνο/βαρύτονο σαξόφωνο, φωνή
    Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή
    Florian Mikuta: πλήκτρα
    Αντώνης Μαράτος: μπάσο
    Τάκης Κανέλλος: ντραμς, φωνή

    Δείτε video στο http://www.dailymotion.com/Half_Note_Jazz_Club/1

    ΗALF NOTE Jazz CLUB
    Τριβωνιανού 17, Μετς

    Πληροφορίες-Κρατήσεις
    210 9213310

    www.halfnote.gr

    ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : ΤΡΑΠΕΖΙ: 20€, BAR: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 15€ (ΤΡΑΠΕΖΙ), 10€ (BAR)

    ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 22:30

    -----

    CABARET BALKAN & ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ

    Cabaret Balkan

    Παρασκευή 20/05 έως και Κυριακή 22/05

    Ένα κεφάτο μουσικό μωσαϊκό

    Μια απρόβλεπτη και εξαιρετικού ενδιαφέροντος συνεργασία ετοιμάστηκε για το κλείσιμο της σεζόν στο Half Note. Από την μία πλευρά, μία σπουδαία τραγουδίστρια της σύγχρονης έντεχνης ελληνικής σκηνής , η Γιώτα Νέγκα!

    Μια φωνή καθηλωτική, με αριστοκρατική λαϊκή αδρότητα, να αντλεί έμπνευση αλλά και να παραπέμπει ευθέως στις μεγάλες φωνές του παρελθόντος, που με δικό της ξεκάθαρο στίγμα, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των σπουδαιοτέρων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, την τελευταία δεκαετία.

    Απο την άλλη πλευρά, η «κολλεκτίβα ψυχαγωγίας» ή το «θεραπευτικό κέντρο» - όπως αρέσκονται να αποκαλούνται – οι μοναδικοί και εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενοι, Cabaret Balkan! Μία υπέροχη παρέα έξι μουσικών, που ξεσηκώνουν το κοινό όπου εμφανίζονται, με τα τρελά τους κέφια και την απερίγραπτη Βαλκανική προσέγγιση σε γνωστά κομμάτια ελληνικά και ξένα, σε ροκ και Θρακιώτικα ή Pop και λαϊκά του 60’.

    «Ανασκευάζοντας» με φαντασία μουσικές, οι Cabaret Balkan απευθύνονται σε υγιή αυτιά και έτοιμα κι ανθεκτικά στο χορό σώματα! Όταν το νέο αυτό μουσικό «μωσαϊκό», συναντά την απίστευτη φωνή και παρουσία της Γιώτας Νέγκα, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να προοιωνίζεται καταπληκτικό...

    http://www.dailymotion.com/Half_Note_Jazz_Club/1

    Γιωτα Νέγκα: φωνή
    Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν, κρουστά
    Βασίλης Κομματάς: κλαρίνο, σαξόφωνο
    Ηλίας Κόζας: κιθάρα, φωνή
    Βασίλης Θέμελης: τούμπα
    Γιάννης Ιωαννίδης: μπάσο
    Θωμάς Κωστούλας: τύμπανα

    ΗALF NOTE Jazz CLUB
    Τριβωνιανού 17, Μετς

    Πληροφορίες-Κρατήσεις
    210 9213310
    www.halfnote.gr

    ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό): ΤΡΑΠΕΖΙ: 20€, BAR: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 15€ (ΤΡΑΠΕΖΙ), 10€ (BAR)

    ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 22:30

    πηγή: postyourevent