ελληνική μουσική
    536 online   ·  210.840 μέλη

    Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΓΑΝΙΔΗΣ με το Συγκρότημα Λαμπράκη στo HOUSE OF ART

    jorge
    09.03.2005, 00:41
    ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

    «Group Therapy»



    Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΓΑΝΙΔΗΣ με το Συγκρότημα Λαμπράκη



    στo HOUSE OF ART



    Κυριακή 20 Μαρτίου 2005



    Μέλος του κύκλου των χαμένων μουσικών της καθ’ ημάς Θεσσαλονίκης (Αχειροποίητος, Χ.Μ.Ο., Ανατόλια, Κ.Ω.Θ., Αχίλλειον, Φ.Ο.Θ.Κ., Σούπερ 8, Μορμώ, Αγροτικόν, Συν και Πλην, Μαντολινάτα Θεσσαλονίκης, Τρίο Κροκ, Χειμερινοί Κολυμβητές, Μικρός Αδερφός, Το Πρωί και το Βράδυ, Ιχνηλάτες του Ιούρα, Γουτού Γουπατού, Primavera en Salonico, Visiting Cousins, Ο Ήλιος και το Φεγγάρι, Το Τραίνο– Φάντασμα Φίλος, Εφάμιλλοι, Siganidis Tours, Ευτυχής Τετράπους Γαμέτης, Μικρές Αγγελίες, D.S.M. III, Basse classe, The Low Tsakras), ο Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο, κιθάρα, φωνή, tapes) με το Συγκρότημα Λαμπράκη [Χάρης Λαμπράκης (πλήκτρα, νέι, φωνή), Αντώνης Μαράτος (κρουστά, μπάσο, φωνή), Παύλος Βάκαλος (ηλεκτρονικά, φλάουτο), Κώστα Θεοδώρου (κρουστά), Grψ Srdrψ (φωνή)], παρουσιάζουν το πρόγραμμα «Group Therapy» στη μουσική σκηνή House of Art, την Κυριακή 20 Μαρτίου.



    Ακούγονται ποιήματα των: Μ. Σαχτούρη, Ν.Α. Ασλάνογλου, Ο. Καγιάμ, Α. Εμπειρίκου, Λ. Κουκούλα, Π. Ελυάρ, Σ. Μπέκετ, Γ. Σιγανίδη και στίχοι του συνθέτη. Η αποδόμηση των ηχητικών πληροφοριών, οδηγεί στη μουσική ενός φανταστικού φιλμ που ελεύθερα ο ακροατής μπορεί να προβάλλει. Ο αυτοσχεδιασμός – απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αυτής της μουσικής σκέψης - μεταμορφώνει κάθε φορά «το ίδιο πάντα τραγούδι» σε νέο υλικό.



    ------------------------------------------------



    Όπως έχει γράψει η κριτική για τους δίσκους του Μιχάλη Σιγανίδη: “Η ποίηση της μουσικής ή η μουσική της ποίησης. Όποια κατεύθυνση και αν διαλέξετε στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήξετε. Στη μουσική που αγκαλιάζει το λόγο και στο λόγο που παραδίδεται αμαχητί στη γητειά της…”, “Πρόκειται για ένα εκπληκτικά δομημένο συνταίριασμα πρωτότυπων και παράγωγων μουσικών μοτίβων με ποίηση, πρόζα και ηχογραφημένα αποσπάσματα. Ένα συμπαγές ηχόδραμα…”, “… σουρεαλιστικός αβάν-ροκ-φανκ-τζαζ-και-άλλα-πολλά ηχητικός και στιχουργικός μεταρομαντισμός”. “… κολάζ ετερόκλητων πραγμάτων, με συνδετικούς κρίκους την ποίηση και το χιούμορ. Ακραία άβαντ γκαρντ στοιχεία δίπλα σε ρεφρέν του Μουσαφίρη, ποιήματα δίπλα σε διαφημιστικά jingle, πυρετικά κείμενα δοσμένα με τρόπο ελλειπτικό, ρυθμοί ταυτοχρόνως ράθυμοι και καταιγιστικοί”. “Κανείς άλλος στην Ελλάδα δεν ξέρει τόσο καλά όπως ο Σιγανίδης να δένει αξεδιάλυτα τα μικρά σκουπίδια και τα μικρά διαμάντια της καθημερινότητας με την ποίηση και τη μουσική. Και να κάνει τέχνη, έτσι απλά”.



    Στις 10:30μμ



    House of Art- Σαχτούρη 4, Ψυρρή, τηλ. 210- 3217678



    --------------------------------------------------------------------------------