ελληνική μουσική
    847 online   ·  210.833 μέλη

    The Black Heart Procession και Orb στην Αθήνα

    marylin
    21.05.2011, 00:58

    ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ: SPECIAL STRIPPED DOWN SHOW! OI THE BLACK HEART PROCESSION ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ!!!

    Οι The Black Heart Procession γράφουν τα πιο σπαρακτικά τραγούδια στον Πλανήτη. Βουτηγμένα σε ένα λυρικό σκότος μιας απερίγραπτης γοητείας, πιο εύθραυστα από αυτά των Tindersticks ή του Nick Cave, εξακολουθούν να παίζουν κρυφτούλι με την θλίψη, την απομόνωση και την απόγνωση εθίζοντάς μας πλήρως στον επικίνδυνα όμορφο κόσμο τους. Το εξαιρετικό, κλασικό άλμπουμ τους The Spell στοιχειώνει ακόμα τις νύχτες μας, ενώ το Six ανήκε στις καλύτερες κυκλοφορίες των τελευταίων δύο ετών! Μετά τις δύο διαδοχικές ζωντανές εμφανίσεις τους το 2009, επιστρέφουν για μία και μοναδική! , άκρως ιδιαίτερη συναυλία: θα ανέβουν στη σκηνή του Gagarin, έτσι όπως ουδέποτε τους έχουμε αντικρίσει! Πρόκειται για έναν πολύ περιορισμένο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων που οι The Black Heart Procession θα πραγματοποιήσουν σε αυστηρά επιλεγμένες Ευρωπαϊκές πόλεις με την Αθήνα να έχει την τιμή να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τους. Είναι ένα special stripped down show, στο πλαίσιο του οποίου οι δύο «αρχηγοί» Pall Jenkins και Tobias Nathaniel θα εμφανιστούν για πρώτη φορά με τέτοιο τρόπο επί σκηνής. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως συνυπάρχουν και στους μεγάλους alternative ήρωες Three Mile Pilo! t, οι οποίοι επανασυνδέθηκαν μετά �! �πό 13 ολόκληρα χρόνια προσφέροντάς μας το The Inevitable Past Is the Future Forgotten, ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2010 για λογαριασμό της περίφημης ετικέτας Temporary Residence...

    Το Σαββατόβραδο της 21ης Μαϊου οι The Black Heart Procession "ξεγυμνώνονται" και στέκουν απολύτως εκτεθειμένοι μπρος στα μάτια μας...

    ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΪΟΥ 2011 [DOORS OPEN @ 21:00]
    @ GAGARIN 205 (Λιοσίων 203-205, Στάση Μετρό «Πλ. Αττικής», τηλ.: 210-8547600-1)  
    - ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ [ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΕΠΙ ΔΙΜΗΝΟ: ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ Ή ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ]: 25 ΕΥΡΩ
    - ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ [ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ]: 30 ΕΥΡΩ

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------


    THE ORB [London, UK]
    SPECIAL LIVE: OLD FAVOURITES-GREATEST HITS LIVE SHOW!

     


    Επιτέλους: οι πρωτοπόροι του Ambient House έρχονται στα μέρη μας! Το συγκρότημα που αποθέωσε Ambient Dub, IDM και Electronica, έγραψε και γράφει ακόμα ιστορία όσο κανένα άλλο στην κοινότητα της underground ηλεκτρονικής μουσικής σημαδεύοντας ανεξίτηλα από φευγάτους ravers μέχρι τα μελάτα charts του Top of the Pops, ξεσκίζοντας τους κλασικούς ρυθμούς του house του Σικάγο με φονικούς συνθετητές, παραμορφωμένα εφέ, φωνητικά σαμπλς και δηλητηριώδεις λούπες επισκέπτεται πρώτη φορά, για μία και μοναδική συναυλία την Αθήνα.
    Για περισσότερα από 20 χρόνια τώρα και κάτω από τα εικονίσματα του Brian Eno, των Kraftwerk και των Tangerine Dream, ο Dr. Alex Paterson εξακολουθεί να στήνει έναν άκρως γοητευτικό, μεταλλαγμένο μικρόκοσμο, όπου η Club/Dance δίνη σε παρασύρει για πάντα στα τρίσβαθα της Techno Κόλασης κι ενώ βυθίζεσαι, αντιλαμβάνεσαι πως, διάολε, έτσι πρέπει να ηχεί το χτυποκάρδι της σύγχρονης πόλης όταν βουτάει στο καυτό άσιντ...


    Όλα άρχισαν πίσω στη δύση των 80's: ο Paterson δουλεύει ως roadie για τους Killing Joke έχοντας παράλληλα κατά νου να τοποθετήσει μια ορολογιακή βόμβα στα σπλάχνα της house του Σικάγο. Με το πρώτο του χτύπημα Tripping on Sunshine με τη συνεισφορά του Jimi Cauty (συμμετέχων στο side project των Killing Joke, Brilliant και μετέπειτα ένδοξο μέλος των KLF) πετυχαίνει να προσληφθεί στο Land of Oz, το chillout room του περίφημου κλαμπ του Paul Oakenfold, Heaven -εκεί γνωρίζει αργότερα και τον μεγάλο Steve Hillage, γνωριμία που θα σημάνει την απαρχή πολλαπλών συνεργασιών εκατέρωθεν, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στους Sy! stem 7! Το διάρκειας 22 λεπτών σινγκλ A Huge Ever Growing Pulsating Brain That Rules From the Centre of the Ultraworld σκάει σαν πυρηνικό μανητάρι στον ουρανό του Λονδίνου του 1989, οδηγεί σε υπόκλιση μέχρι και τον John Peel και σημάνει την έναρξη των εικονογραφημένων περιπετειών όλων μας, στο θαυμαστό τρισδιάστατο κόσμο των The ORB! Το αριστούργημα έρχεται το καλοκαίρι του '91, με το κλασικό πλέον Adventures Beyond the Ultraworld να επιτυγχάνει να ορίσει το Ambient House άπαξ και δια παντός! Οι δύο δεκαετίες που ακολουθούν είναι μαγικές: ο Youth των Killing Joke κάνει πλέον τους The ORB δεύτερο σπίτι του, διαδοχικές κυκ! λοφορίες τους σαρώνουν Βρετανικά ! κι Αμερικανικά τσαρτς, μοιράζονται τη σκηνή με Moby, Aphex Twin, New Order, Mad professor, στήνουν remixes ή/και συνεργάζονται με ανθρώπους όπως οι Robert Fripp (με το σχήμα FFWD), Jean Michel Jarre, Depeche Mode, Johnny Marr (The Smiths), Dave Stewart, Lisa Stanfield, Front 242, Jah Wobble, Erasure...Το φάντασμα των Pink Floyd ευλογεί δίχως σταματημό τα απανταχού δρώμενα, οι κριτικοί πότε παρομοιάζουν την ιδιοφυία του Paterson με αυτή του Syd Barrett που χάθηκε από προσώπου γης μετά το αριστουργηματικό Piper at the Gates of Dawn όντας το πρώτο -διάσημο- θύμα του άσιντ(...) και πότε, ωθούμενοι από τις πνιγμένες στα χρωματιστά, ψυχεδελικά visuals συναυλί! ες τους τούς αναδεικνύουν σαν τους νέους Pink Floyd -πάνω απ' όλα όμως, ο μουσικός τύπος και τα σημαντικότερα μουσικά έντυπα του πλανήτη αποθεώνουν με τρόπο απόλυτο τους The ORB...
    Με ένα ολοκαίνουριο εξαιρετικό άλμπουμ που είδε το φως της δημοσιότητας μόλις στα τέλη του 2010, φέρει τον τίτλο Metallic Spheres κι αποτελεί απο κοινού κυκλοφορία με τον θρυλικό κιθαρίστα των Pink Floyd, David Gilmour -υπάρχουν βλέπετε ακόμα, ανοιχτές υποθέσεις με τους Pink Floyd...- οι μεγάλοι The ORB έρχονται πρώτη φορά στην Αθήνα τούτο το τελευταίο Σαββατόβραδο του Μάη για ένα special αποκλειστικό show: θα πραγματοποιήσουν ένα από εκείνα τα σπάνια όσο και εντυπωσιακά old favourites-greatest hits live shows τους, πνιγμένο στα μαγικά visuals του άγριου κόσμου τους! Θα είναι μια μοναδική εμπε! ιρία που δε πρέπει να χαθεί για κανένα απολύτως λόγο!

    ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΪΟΥ 2011 [DOORS OPEN @ 21:00]
    @ GAGARIN 205 (Λιοσίων 203-205, Στάση Μετρό «Πλ. Αττικής», τηλ.: 210-8547600-1)
    - ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ [ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΕΠΙ ΔΙΜΗΝΟ: ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ Ή ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ]: 26 ΕΥΡΩ
    - ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ [ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ]: 30 ΕΥΡΩ





    επισυναπτόμενα: Black Heart Proc. orb.jpg 
    Rombax
    27.05.2011, 12:21

    Πολύ ωραία ατμόσφαιρα στους the black heart procession αλλα παίξανε μόνο μια ώρα!!!


    postyourevent
    28.05.2011, 15:38

    Με λύπη μας πληροφορούμε τους πολυάριθμους φίλους των The ORB πως δυστυχώς, η προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο 28 Μάη συναυλία του συγκροτήματος στο Gagarin 205 δε θα πραγματοποιηθεί.

    Ένα απρόβλεπτο, άκρως σοβαρό συμβάν στη μεγάλη οικογένεια των The ORB μάς αναβάλλει δυστυχώς τα σχέδια και υποχρεώνει το σπουδαίο συγκρότημα να παραμείνει εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βρούμε το ταχύτερο νέα διαθέσιμη ημερομηνία στο ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα του Alex Paterson και των συνεργατών του, η οποία όμως υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι μετά το καλοκαίρι.

    Για το λόγο αυτό, όσοι φίλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια μπορούν είτε να τα κρατήσουν αναμένοντας τη νέα ημερομηνία -για την οποία και θα ισχύσουν κανονικά- είτε, αν το προτιμούν, να τα εξαργυρώσουν επιστρέφοντάς τα μόνο στο συγκεκριμένο επίσημο σημείο προπώλησης απ’ όπου τα προμηθεύτηκαν (όσοι τα εξασφάλισαν σε απευθείας συνεννόηση με τη διοργανώτρια ετικέτα, παρακαλούνται να καλέσουν το τηλεφωνικό νούμερο που αναγράφεται σε αυτά) και μόνο εντός του επόμενου μήνα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου τρέχοντος έτους δηλαδή.

    Παραθέτουμε αυτούσια την επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος, ζητώντας ειλικρινά συγνώμη για την όποια αναστάτωση προκαλούμε άθελά μας.

    "The ORB regrets to announce that they have been forced to postpone their show at Gagarin 205 due to an unforeseen family emergency. We would like to express our sincere apologies to our many fans in Greece and truly hope to reschedule the show as soon as possible. We look forward to seeing you in the near future and thank you for your understanding."
    The ORB Management
    Mike Gillespie - The Sunday Club

    πηγή: postyourevent.gr