ελληνική μουσική
    734 online   ·  210.849 μέλη

    Βασίλης Σαλταγιάννης ζωντανά στο radio-Musicheaven

    AR-ON
    04.06.2011, 02:26

    Την Κυριακή 5 Ιουνίου 1-3μμ η εκπομπή "Κυριακάτικοι Επισκέπτες" φιλοξενεί ζωντανά στο studio τον κιθαρίστα και τραγουδοποιό Βασίλη Σαλταγιάννη.

    Από τη μεριά μου να πω ότι είναι μεγάλη η χαρά μου για τη ραδιοφωνική αυτή συνεύρεση, όχι μόνο γιατί εκτιμώ ιδιαίτερα το Βασίλη, τους συνεργάτες του και τη δουλειά τους, αλλά επιπλέον, οι περισσότεροι από τα παιδιά που αποτελούν τη μπάντα του Βασίλη, τους Lathos Pathos, είναι εκ των παλαιότερων μελών της μουσικής μας κοινότητας (π.χ. ο Βασίλης, η Έφη, ο Ανδρέας αν δεν κάνω λάθος είναι μέλη στο MusicHeaven από το 2005).

    Συντονιστείτε μαζί μας το μεσημεράκι της Κυριακής, πατώντας εδώ: http://www.musicheaven.gr/live/101

     

    ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ

    Γεννημένος στην Αθήνα το Φλεβάρη του 1972, με ρίζες από Μεσσηνία και Καρδίτσα.

    Μεγαλώνει στα Άνω Πατήσια, δείχνοντας σε ηλικία των επτά τη διάθεσή του για κιθάρα, όχι όμως τόσο για το ωδείο, όπου κάνει τέσσερα χρόνια κλασσική κιθάρα.

    Έτσι στην εφηβεία του αποκτά ηλεκτρική κιθάρα και αφήνει το ρεύμα του Hard Rock της εποχής να τον βγάλει στην Blues, Funk, Reggae και φυσικά της παλαιότερης Rock.

    Συμμετέχει σαν κιθαρίστας στο σχήμα ICARUS, σε Hard Rock & Blues συνθέσεις, με ξένο στίχο χωρίς όμως δισκογραφία.

    Έχοντας πλέον βάλει στην ψυχή και στα ακούσματά του τον Παπάζογλου, τον Ξυδάκη, Άσιμο, Κατσιμίχα, Λοϊζο, Χατζηδάκι και όλη γενικά την τότε έντεχνη και Rock ελληνική σκηνή δημιουργεί τους ΕΡΗΜΗΝ το 92, κάνοντας τις πρώτες του απόπειρες για σύνθεση. Παράλληλα σπουδάζει γεωλόγος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Το 94-96 συμμετέχει σαν κιθαρίστας στο Blues Rock σχήμα των VAVEL 69, και ενίοτε γράφει ή παίζει κιθάρα σε demo ή live άλλων (ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, ΑΡΗΣ ΤΟΜΑΣ κτλ)

    Το 96 αρχίζει να ασχολείται επαγγελματικά σαν κιθαρίστας και τραγουδιστής σε λαϊκά, έντεχνα ή ρεμπέτικα μουσικά σχήματα, στην αρχή σε μικρότερα και αργότερα σε μεγαλύτερα στέκια όπως η ΜΠΟΕΜΙΣΣΑ, όπου έρχεται σε μεγαλύτερη επαφή με την ελληνική μουσική και την παράδοση.

    Το 2005 δημιουργεί τους Καθώς Πρέπει έχοντας μαζέψει δικό του υλικό, σε στίχους κυρίως δικούς του και σαφώς επιρρεασμένος από την έντεχνη σκηνή, κάνοντας αρκετές εμφανίσεις σε μικρές μουσικές σκηνές της Αθήνας.

    Το 2008 από τους Καθώς Πρέπει ξεπηδούν οι LATHOS PATHOS και παράλληλα ηχογραφείται ο ομώνυμος δίσκος.

    Νιώθωντας ότι έχουν ζυμωθεί μέσα του τα ακούσματα και οι επιρροές που κουβαλάει, προσπαθεί να δημιουργήσει και να δώσει ένα πιο προσωπικό στίγμα σε αυτά που καταθέτει στην πρώτη του δισκογραφικη δουλειά που κυκλοφορεί από το Φλεβάρη του 09'.

     

     

    Concept εκπομπής "Κυριακάτικοι Επισκέπτες": κάπου στα δυτικά της Αθήνας, κάθε Κυριακή μεσημεράκι ο Χάρης τραβάει τις κουρτίνες, ψήνει καφεδάκι, ανοίγει τα μικρόφωνα και υποδέχεται μπάντες, τραγουδοποιούς, μουσικούς και γενικά καλλιτέχνες της ανεξάρτητης/εναλλακτικής σκηνής, κάθε μουσικού είδους και ύφους. Κουβεντιάζουν ζωντανά για τη μουσική, για τη ζωή, για όνειρα, για …ανέμους και ύδατα, για κάθε τι επιστητό ή ανεπαίσθητο, ενώ παράλληλα, συνομιλούν με τους ακροατές στο chat, παρουσιάζουν τη demo ή δισκογραφημένη δουλειά τους, βάζουν κομμάτια από καλλιτέχνες που αγαπούν και τους έχουν επηρεάσει, ενώ καμιά φορά, λένε και κανένα τραγουδάκι live σε "unpluged" διάθεση.

    Η εκπομπή φιλοδοξεί να είναι ένα ανοιχτό παράθυρο απ’ όπου θα μπαίνει φως και μουσική για ακροατές που βαρέθηκαν τη σκουπιδοτροφή που τους σερβίρουν όσοι τους θεωρούν καταναλωτές και όχι ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα, υπόσχεται να αποτελεί ένα μονίμως ανοιχτό βήμα για όσους επιμένουν να εκφράζονται και να δημιουργούν έξω από τα φώτα των κυρίαρχων ΜΜΕ, με μόνα όπλα τις αλήθειες και το μεράκι τους. Γιατί η πραγματική μουσική ΔΕΝ περνάει κρίση, κρίση περνάνε οι έμποροι της μουσικής: οι δισκογραφικές της παγκοσμιοποιημένης (υπο)κουλτούρας, τα ραδιόφωνα των playlist, οι τηλεοράσεις του life-style… Η εκπομπή λοιπόν, θέλει να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια να μην αφήσουμε να μας βυθίσουν στην κατάθλιψη, να μην σταματήσουμε να χαμογελάμε, να ονειρευόμαστε, να παλεύουμε… Η ύφεση ας φοβίζει τους κάθε λογής "δήθεν", όχι τους αυθεντικούς της μουσικής, οι οποίοι ξέρουν κι από υφέσεις, κι από …διέσεις, κι από ψυχή!

    ΥΓ: όποιοι θέλουν να φιλοξενηθούν στην εκπομπή και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αρκεί ένα ΠΜ εδώ στο Musicheaven ή ένα email στο contact-at-harisaronis-teleia-gr

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AR-ON στις 05-06-2011 12:38 ]


    επισυναπτόμενα: Saltagiannis.jpg 
    AR-ON
    05.06.2011, 12:55
    Ο Βασίλης είναι εδώ, ξεκινάμε!!!
    VasilisSaltagiannis
    05.06.2011, 22:44

    Όταν περνάς καλά περνά και η ώρα γρήγορα..

    Να είσαι καλά Χάρη, ευχαριστώ για το βήμα!


    kwstasagas
    06.06.2011, 13:04

    Πολύ ωραία η εκπομπή χθες, άκουσα λάιβ το μεγαλύτερο μέρος της !!! Πολύ ωραία και η συζήτηση που ακούσαμε μεταξύ Χάρη και Βασίλη !!! Προσωπικά, ακούγοντας τις διηγήσεις αμφοτέρων, μού ξύπνησαν "μνήμες" από την εφηβεία μου στα 80ς αλλά και τα φοιτητικά μου χρόνια στα 90ς [άλλωστε κι εγώ είμαι, πάνω - κάτω, της "ίδιας γενιάς" με του χθεσινούς συνομιλητές] !!!

    Η μεγαλύτερη έκπληξη .... Μα, φυσικά, τα αποσπάσματα από τις κασέτες που έφερε μαζί του ο Βασίλης από τις "πρώτες" ηχογραφήσεις που έκανε με τη φοιτητική μπάντα του !!! Πραγματικά, πολύ ωραία ακούσματα, πλημμυρισμένα από τη "γοητεία του πρωτόλειου", αλλά και τον ενθουσιασμό των μελών της μπάντας που έχουν "σκαρώσει" το πρώτο τους γκρουπάκι και .... ανακαλύπτουν σιγά -σιγά τον "μαγικό κόσμο" των ηχογραφήσεων και των στούντιο, την "ομορφιά" τού να ακούς σε κασέτα τα πρώτα σου ηχογραφήματα κλπ κλπ ..... Πιο πολύ, όμως, ευχαριστήθηκα τη λάιβ εκτέλεση του τραγουδιού "Άσε με λίγο" του Χρήστου Γιαννόπουλου, η οποία, όπως μάς διηγήθηκε ο ίδιος ο Βασίλης, έλαβε χώρα σε ...λαϊβάκι που εδόθη επί της οδού Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι !!! Είχα καιρό να ακούσω αυτό το τραγούδι και πραγματικά .... αποτέλεσε έκπληξη [άλλωστε, η τόοοοτε μπάντα του Βασίλη το απέδωσε πολύ ωραία] !!! Να ποιο τραγούδι έπαιξε πριν πολλά χρόνια ο Βασίλης με τη μπάντα του λάιβ στον Γαλατσιώτικο δρόμο [από εκείνη τη δισκάρα με τίτλο Όταν σβήνει η οθόνη] :


    Link

    ">      


    -----------------
    How can we Dance when our earth is turning / How do we sleep while our beds are burning ??? [Midnight Oil - Beds Are Burning]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : kwstasagas στις 10-06-2011 14:06 ]


    VasilisSaltagiannis
    07.06.2011, 19:24
    Κώστα αν και άγνωστο σχετικά, το άσμα είναι σπουδαίο, επίσης καλό και το ¨ε και λοιπόν". -)
    AR-ON
    10.06.2011, 04:26

    Έτοιμη η κονσερβούλα: http://www.mediafire.com. Περιέχει και την 1η (ραδιοφωνική) μετάδοση του τραγουδιού "Ελπίδα" που θα συμπεριληφθεί στο νέο δίσκο που ετοιμάζει ο Βασίλης!





    επισυναπτόμενα: Aronis-Saltagiannis.jpg 
    jorge
    10.06.2011, 14:26
    Ευχαριστούμε, θα την ακούσουμε :)