ελληνική μουσική
    798 online   ·  210.833 μέλη

    Σταμάτης Μεσημέρης- Πέτρινα Καράβια

    stipiothliptis
    13.03.2005, 13:14
    Γεια χαρά σε όλους.
    Μόλις κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά ''Πέτρινα Καράβια" με τραγούδια του Σταμάτη Μεσημέρη και τη φωνή του Στέλιου Γαλανού.
    Μήπως γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω?
    Εαν ακούσει κάποιος το δίσκο, θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τη γνώμη του.



    vouliakis
    13.03.2005, 18:16
    Είχα την τύχη να συνεργασθώ πριν από αρκετά χρόνια με τον Σταμάτη, όταν ετοίμαζε το "Άγριο Πλήθος". Συμμετείχα στην ενορχήστρωση, παίζοντας κιθάρες στον δίσκο - αλλά και σε αρκετά live - τότε με τις "Ρωγμές". Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία όλη εκείνη η κατάσταση...

    Περιμένω να ακούσω κι εγώ τα "Πέτρινα Καράβια"...


    vouliakis
    21.04.2005, 12:02
    Ποιος θα το περίμενε… Ένα (πολύ καλό) “λαϊκό” cd, από τον Σταμάτη Μεσημέρη – δημιουργό του “Ελλάς”, του “Όχι σε όλα”, κτλ.


    geordan
    21.04.2005, 13:31
    Έχω ακούσει καναδυό κομμάτια που παίζονται αρκετά σε ορισμένα ραδιόφωνα.
    Το ένα μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση, ειδικά στιχουργικά.
    Όσο για τη φωνή του Στέλιου Γαλανού, η γνωστή πονεμένη ιστορία. Αν και είναι πολύ δυνατός και γνήσιος λαΙκός τραγουδιστής, η χροιά του ή σου αρέσει πολύ ή καθόλου, όπως εμένα.
    mmm
    21.04.2005, 14:55
    Όντως πολύ καλό το cd, αξίζει να το ακούσετε ! Προσωπικά ξεχωρίζω το "Ολα ή τίποτα" και το "Κρυφό νησί".
    SWEETHOPE
    13.01.2006, 16:02
    Ακουσα το φθινόπωρο δύο τραγούδια από τα Πέτρινα Καράβια στο Βο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και μου έκαναν τόση μεγάλη εντύπωση ώστε πήρα το CD και ειλικρινά το απόλαυσα.Πάρα πολύ καλή αξιόλογη δημιουργία.Κυρίως όμως με εξέπληξε το πρωτοποριακό άνοιγμα του Σταμάτη Μεσημέρη και στο χώρο αυτό της λαϊκής μπαλάντας μετά τα εξαίσια διαχρονικά του ροκ τραγούδια με ερμηνευτές όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου,ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας αλλά και σαν ερμηνευτής ο ίδιος ο Σταμάτης.
    Υπέροχη η φωνή του Γαλανού και όνειρο οι ενορχηστρώσεις.Μπράβο σε όλους τους συντελεστές και χαίρομαι ιδιαίτερα που ακούγεται συχνά από τα ραδιόφωνα.
    Πέρισυ παρακολύθησα στο ΣΥΡΜΟ τη κοινή συναυλία Σταμάτη-Γαλανού και επιβεβαίωσα αυτό που χρόνια έχω κατασταλάξει:ελάχιστοι Ελληνες ερμηνευτές-τραγουδοποιοί έχουν τη σκηνική λάμψη του Μεσημέρη που πάντα έχει μιά πρόταση σημαντική να προσφέρει σε κάθε μιά από τις λιγοστές[και καλά κάνει]μά και τόσο αξιοπρόσεχτες εμφανίσεις του που είναι αληθινό κάλλιτέχνημα.
    maroulaki_321
    31.05.2006, 17:55
    Μπορεί κάποιος να μου πεί την πλήρη δισκογραφία του Σ.Μεσημέρη?
    Τους τίτλους των δίσκων του.
    Thanx

    No one can make you feel inferior without your consent


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : maroulaki_321 στις 31-05-2006 17:56 ]
    apostathero-poiisi
    04.07.2006, 15:57
    Σήμερα που έχω ρεπό είπα να το εκμεταλευτώ λιγάκι.Και σας γράφω.
    Από αυτό το ρημάδι το topic ξεκίνησε όλη η στημένη σκεωρία και η επιχείρηση ενάντια σε κάθε τί που ακούει στο όνομα Μεσημέρης Σταμάτης[είμαι τωρινός του συνεργάτης αλλά αν διαπιστώσει αυτά που κάνω εγώ σήμερα και από αύριο άλλες και άλλοι θα μας φάει το σκοτάδι-απόλυση μου βρωμάει-ας είναι.
    Γιατί η παλιά συνεργάτιδα από τη μιά το απέκρυψε τελείως παρ'ότι της έδωσε πάσα ακριβείας ο Παναγιώτης Vouliakis[ χωρίς να το ξέρει ο άνθρωπος] την ίδια μόλις ημέρα.Εκείνη τη πάπια.Γράψανε ότι γράψανε κάποιοι άλλοι.Τίποτα.Τη πάπια.
    Είχε ρίξει το γάντι και ήθελε να το σηκώσουν κάποιοι συγκεκριμένοι.Κάποιοι το σφύριξαν στη καλλιτεχνική μας ομάδα μετά από 6-7μήνες.Ο Σταμάτης τίποτα[ούτε απασχολείται με το τί γράφεται ούτε εμείς τον απασχολούμε με κουταμάρες[θετικές ή αρνητικές]αφού είναι στο κόσμο του και συνεχώς φτιάχνει πράγματα.Το γάντι το σήκωσε κάποια από τη καλλιτεχνική παρέα.Και μάλιστα είχαμε πρόβα θυμάμαι εκείνη τη μέρα στις 13.Εμείς κάναμε πρόβα κι εκείνη πήγε και το σήκωσε το γάντι. Τίποτε όμως.Πάλι καμμιά απάντηση.Τότε πήραμε χαμπάρι ότι θα γινόταν πιά μεγάλη επίθεση.Αλλού.Σε άλλα θέματα σε άλλα περιοδικά.Οπως κι'έγινε.Από εδώ ξεκίνησε η χυδαία σκευωρία.Από αυτό το topic.Ιδού ο άνθρωπο:stipiothliptis.
    Τη πήρε ο πόνος.Εριξε άδεια να πιάσει γεμάτα.Κρυφά.Υπόγεια.Αγνωστη.Τυχαία.
    Απέκρυψε τη σχέση της με κάθε φροντίδα.Αγνωστη μεταξύ αγνώστων[έτσι παρουσιάστηκε].Αγνωστη ρε παιδί μου πώς λέμε μιά ακροάτρια.Σκέψου το Βελιώτη δηλαδή να κάνει κάτι παρόμοιο[φτού]στον Αγγελάκα ή ο Μπαντουκ [φτου φτου]στον Θανάση Παπακωνσταντίνου.Δε γίνονται αυτά ρε παιδιά.Πρέπει να έχεις πάρα πολλά μέσα σου.Συμφέροντα-προσωπικά-καταπιεσμένα.Μίσος.Μένος.Θράσος.
    Αν το κάνανε αυτό σε λαικό θα τους ξεβρακώνανε οι μάγγες.Εμείς τα κρατάμε όσο γίνεται μακρυιά απ τον δικό μας γιατί στενοχωριέται όταν ακούει κάτι άσχημο για έναν πρώην συνεργάτη του[ακόμα θυμάται και πίνει απίστευτες ποσότητες όταν αναφέρεται το όνομα του συγχωρεμένου Βασιλάκη του ντράμερ στις Ρωγμές].Για τον Vouliakis λοιώνει.Τέτοιος είναι.Τρομακτικά σκληρός για το άδικο και τρομακτικά ευαίσθητος για ατομικά δικαιώματα ελευθερίες αγώνες και νοήματα ζωής[μήπως τον γλείφω τώρα αν δεν είμαι αυτός που θα έλεγε και μιά ψυχή;].Μπορεί.Τώρα πιά μετά και από αυτό όλα μπορεί.Ολα.Δυστυχώς



    petropouliotis
    09.07.2006, 13:42
    maroulaki_321 αυτά που ξέρω για τη δισκογραφία του Μεσημέρη είναι
    3 προσωπικοί δίσκοι με ΡΩΓΜΕΣ[Μεθάω στις Ρωγμές του Ονείρου,Απόδραση.Αγριο Πλήθος].
    τετραπλό σιντι [Πού ταξιδεύει ο Καπνός του Ινδιάνου]από live συναυλιακές βραδυές με Βάγια Παπαποστόλου και Μαρία Καμινάρη.
    Στο Χορεύω του Παπακωνσταντίνου [Ελλάς,Πόσες φορές,Οχι σε Ολα]
    Στο Αττικόν με Νταλάρα Παπακωνσταντίνου 4 εκτελέσεις
    Στο Σφεντόνα με Μικρούτσικο Βασίλη 3 εκτελέσεις
    Στο Δε σηκώνει του Παπακωνσταντίνου[Δε σηκώνει Πόρτο Ρίκο σε στίχο Αλκη Αλκαίου].
    Στο Πες μου ένα ψέμμα να αποκοιμηθώ του Παπακωνσταντίνου[Δε πάει Αλλο].
    Το μαγιό και τη χελώνα με Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
    Τραγούδια με Βασίλη Παπκωνσταντίνου και Μαρία Δημητριάδη στο Αύριο[Για σένα]
    Τραγούδια με Γλυκερία και Γεράσιμο Ανδρεάτο στο Φτερούγισμα του γλάρου
    Το δίσκο Το στοίχημα με το Γεράσιμο Ανδρεάτο.
    Το δίσκο Του δρόμου οι αγάπες με Γιάννη Γιοκααρίνη και Κατσιμίχαα[Πλατεία].
    Το δίσκο Θα πάρω το τραίνο μουσική Δεσύπρη ενορχήστρωση Κροκίδη με Γρηγόρη Δεσύπρη.
    Το δίσκο Πέτρινα Καράβια με τον Στέλιο Γαλάνό[Βαγγέλης Κορακάακης].
    Γερμανικό συγκρότημα Grave Digger Ελλάς στο άλμπουν Valley
    Tα μονοπάτια με την Αρετή Κετιμέ-Ζωή Τηγανούρια στο δίσκο το φετεινό των Εστουδιαντίνα.
    Και τη πρώτη δισκογραφία του Βασίλη Μπαμπούνη που κυκλοφορεί με παραγωγό το Ζουγανέλη το Φθινόπωρο[το είπε στον ΣΚΑΙ].Πολλά άλλα θα τα βρείς σε συλλογές[Από καρδιάς-Νταλάρας,Παντός Καιρού -Οι φίλοι μου κι εγώ-Βασίλης Παπακωνσταντίνου-Οι μπαλάντες του Βασίλη κλπ]Αυτά ξέρουμε εμείς στη Πετρούπολη.
    Σε χαιρετώ.Θα τα βρείς όλα στο Μοναστηράκι.Και τα λογοκριμένα του.