ελληνική μουσική
    871 online   ·  210.851 μέλη
    anisixos
    21.07.2011, 12:51

    Σημερα πηγα στο δισκοπωλειο της πολης μου, το μοναδικο που εχει απομεινει πια (τα Virgin και το Metropolis εκλεισαν) για να δω αν εχει καποιο παλιο cd των 3 doors down σε καλη τιμη. Ο δισκοπωλης μου ειπε οτι βγηκε νεο cd, κατι που δεν ηξερα και χαρηκα πολυ. Ειχε και ενα αλλο παλιο, που εκανε 18 ευρω, αλλα τελικα πηρα το καινουργιο που ηταν στην ιδια τιμη. Παντως ειναι βλακεια που εχουν τα παλια cd σε τετοια τιμη, ενω και τα καινουργια θα επρεπε να κοστιζουν λιγοτερο. Τελος παντων, εμενα μου αρεσουν τα cd. Μου αρεσει να τα αγοραζω, να βλεπω το βιβλιαρακι, να διαβαζω τους στιχους, να βλεπω τις φωτογραφιες και να ανυπομονω να παω σπιτι να το ακουσω. Ειναι μια συνηθεια που δε θελω να την κοψω. Δεν αγοραζω ομως τοσα πολλα cd οσο παλια. Αλλα τα cd απο τους αγαπημενους μου καλλιτεχνες θελω να τα αγοραζω κι οχι να τα ακουω μονο στο youtube ή να τα κατεβαζω. Πολυ λιγες φορες εχω κατεβασει τραγουδια. Συγκεκριμενα δυο φορες αν θυμαμαι καλα. Μια φορα που κατεβασα κατι bonus tracks των Travis και μια φορα που κατεβασα τα τραγουδια των Good Charlotte. Αλλα τελικα μετα αγορασα τα cd των Good Charlotte. Οι 3 doors down ειναι το αγαπημενο μου ξενο γκρουπ και ειχα αγορασει ολα τα cd. Αλλα σε μια φαση τα πεταξα μαζι με τα αλλα, επειδη κατι με πιανει μερικες φορες και θελω να πεταω τα πραγματα μου. Ενω μου αρεσει να εχω υλικα αγαθα, μετα θελω να τα πεταω, ισως γιατι δε θελω να εχω παρα πολλα μαζεμενα. Με αγχωνει να εχω πολλα. Τωρα ομως μετανιωνω για καποια cd που πεταξα και θελω να τα αγορασω ξανα, κι ας εχω τη δυνατοτητα να τα κατεβασω απο το ιντερνετ. Αφου μεγαλωσα με τα cd...Βεβαια, αν στο μελλον δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα θα τα κατεβαζω. Τελος παντων, ανυπομονω να ακουσω το νεο cd των 3 doors down που εχει τιτλο "Time of my life".

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 21-07-2011 13:21 ]


    SouLRocK
    21.07.2011, 13:30

    Δεν αξίζει πια ν'αγοράζεις CD.. και καλύτερα (για εμένα τουλάχιστον) να ψάχνεις παλιότερα άλμπουμ ή συλλεκτικές εκδόσεις ή εκδόσεις που δεν υπάρχουν Ελλάδα απο το διαδίκτυο (ebay,amazon κτλ.) .. και πιο σπάνια και πιο φθηνά μπορείς να βρείς.


    aviectus
    21.07.2011, 13:37

    Παράθεση:

    Το μέλος SouLRocK στις 21-07-2011 στις 13:30 έγραψε...

    Δεν αξίζει πια ν'αγοράζεις CD.. και καλύτερα (για εμένα τουλάχιστον) να ψάχνεις παλιότερα άλμπουμ ή συλλεκτικές εκδόσεις ή εκδόσεις που δεν υπάρχουν Ελλάδα απο το διαδίκτυο (ebay,amazon κτλ.) .. και πιο σπάνια και πιο φθηνά μπορείς να βρείς.



     

    το amazon στην κεντρικη σελιδα εχει καθε βδομαδα προσφορες ( απειρες ),ο καλυτερος τροπος να αγορασεις κατι.
    εχει επίσης επιλογη να αγοράσεις και μεταχειρισμένα αντικείμενα σε πάρα πολύ καλές τιμές.

     


    entexnorokas
    21.07.2011, 22:11
    Επίσης το amazon πουλάει και έναν εξαιρετικό δίσκο του '70,Ελληνικού συγκροτήματος, που ακόμα και σήμερα έχει διεθνή αναγνώριση και κυκλοφορεί ο δίσκος τους ακόμη και σήμερα σε κάποια δισκοπωλεία του εξωτερικου.Το όνομα του συγκροτήματος είναι "Τα τέσσερα επίπεδα της ύπαρξης".Στίχος ελληνικός, ψυχεδελικό ροκ!Υπέροχο!
    mitsi87
    22.07.2011, 22:09
    Φίλε, συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις...άλλη αίσθηση να κρατάς το cd και αλλη απλα να ακούς τα τραγούδια...και εγώ παίρνω μία φορά το χρόνο συγκεκριμένα cd αλλά ξέρω ότι δεν θα το μετανιώσω...και δεν πρόκειται να αλλάξω...εγώ πάντα cd θα αγοράζω ο κόσμος να χαλάσει...
    Nicma
    23.07.2011, 08:32

    Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου.  Το να έχεις στα χέρια σου το cd είναι πολύ διαφορετικό.  Τότε που αγόραζα cd, γιατί τώρα το κάνω πια σπάνια και συνήθως για συλλεκτικά ή αγαπημένα που δεν έτυχε να τα έχω, είχε μια διαδικασία το όλο ζήτημα κι ένα ενθουσιασμό.  Άκουγα τα τραγούδια, έψαχνα το βιβλιαράκι να δω καλύτερα τους στίχους, ποιοι έπαιξαν τα όργανα, ποιοι ενορχήστρωσαν...  Κι όλη αυτή η διαδικασία δημιουργούσε άλλη αίσθηση και άλλες εικόνες.  Έδινε διαφορετική ταυτότητα στα τραγούδια.

    Όταν ακούω ένα τραγούδι από εκείνη την περίοδο, το φέρνω στο μυαλό μου με άλλο τρόπο:  "... Α ναι... Ήτανε σε εκείνο τον δίσκο, που είχε στο εξώφυλλο...  ήτανε το δεύτερο ή το τρίτο νομίζω...  Και πρέπει να κυκλοφόρησε γύρω στο... γιατί θυμάμαι όταν τον είχα αγοράσει... '.

    Τώρα, που η ηλεκτρονική μορφή κυριαρχεί, όλα είναι 'στον σκληρό δίσκο'.  Μιλάμε τώρα και για άλλες ποσότητες.  Δεν μπαίνει κανεις στην διαδικασία να αγοράσει ένα cd αλλά 'κατεβάζει' ηλεκτρονικά πολλά πράγματα μαζί ή συχνά.  Έτσι το καινούριο, δεν έχει την αποκλειστικότητα μα ούτε και την πολυτέλεια του χρόνου να παλιώσει στα χέρια σου, να καταγραφεί καλυτερα στη μνήμη.  Δεν ξέρω κι εγώ πόσα τραγούδια έχω σ' αυτό τον έρμο τον σκληρό δίσκο.  Τραγούδια που μπορεί να τα ακούσω μόνο μια φορά κι ύστερα να ξεχαστούν.  Τραγούδια δίχως πρόσωπο, που δεν σου φέρνουν στο μυαλό την εικόνα κανενός εξωφύλλου, που ανήκουν σε ένα ηλεκτρονικό φάκελλο μαζί με πολλά άλλα.

    Ναι λοιπόν.  Άλλη είναι η αίσθηση του να αγοράζεις ένα cd κι άλλο να το αγοράζεις ηλεκτρονικά.  Κι αν πάμε σε ακόμα πιο ρετρό καταστάσεις, άλλη είναι και η αίσθηση και η ζεστασιά του δίσκου, ακόμη και στον ήχο του... αλλά αυτό είναι μια αλλη ιστορία


    byss
    15.08.2011, 11:51

    Είναι πολύ όμορφη η ''ιεροτελεστία'' του να βγάλεις το βυνίλιο από τη θήκη του να το τοποθετήσεις στο Πικ απ και μετά να... αφεθείς! κάτι ανάλογο ισχύει και για το CD να ανοίξεις το κουτί να δεις το βιβλιαράκι μέσα και μετα να το απολαύσεις




    -----------------
    “Let there be strat...”- Leo Fender

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 16-08-2011 21:21 ]


    PanGuitar
    16.08.2011, 21:15

    Παράθεση:

    Το μέλος anisixos στις 21-07-2011 στις 12:51 έγραψε...

    Τελος παντων, εμενα μου αρεσουν τα cd. Μου αρεσει να τα αγοραζω, να βλεπω το βιβλιαρακι, να διαβαζω τους στιχους, να βλεπω τις φωτογραφιες και να ανυπομονω να παω σπιτι να το ακουσω. Ειναι μια συνηθεια που δε θελω να την κοψω.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 21-07-2011 13:21 ]



     

    Πόσο σε καταλαμβαίνω :)

    Με ρωτάνε όλοι γιατί χαλάς τόσα λεφτά πάνω σε cds αφού μπορείς να τα κατεβάσεις;

    Τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες τουλάχιστον θέλω να τα αγοράζω. Πχ πήγα να δω ένα cd του Αλκίνοου κι είχε μέσα Παράκληση, Με τόσα ψέματα, Στην αγορά του κόσμου, Όνειρο ήτανε, Θα'μαι κοντά σου, Αδιέξοδος. Δεν αξίζει να δώσω 15€ για μια τέτοια δισκάρα; Προσωπικά έχω όλη τη δισκογραφία του Αλκίνοου εχτός το τελευταίο που δεν το βρήκα (Ενα με ζωντανη ηχογραφηση πιο νεο απο το Νεροποντη). Λατρεύω τον Αλκίνοο και όταν θέλω να ακούσω Αλκίνοο θα πάρω το δίσκο να τον ακούσω και να βλέπω και το βιβλιαράκι, πολύ διαφορετικό συναίσθημα από το να τα ακούσω από το youtube.


    mary_omikron
    16.08.2011, 21:30

    Παράθεση:

    Το μέλος entexnorokas στις 21-07-2011 στις 22:11 έγραψε...

    Επίσης το amazon πουλάει και έναν εξαιρετικό δίσκο του '70,Ελληνικού συγκροτήματος, που ακόμα και σήμερα έχει διεθνή αναγνώριση και κυκλοφορεί ο δίσκος τους ακόμη και σήμερα σε κάποια δισκοπωλεία του εξωτερικου.Το όνομα του συγκροτήματος είναι "Τα τέσσερα επίπεδα της ύπαρξης".Στίχος ελληνικός, ψυχεδελικό ροκ!Υπέροχο!

    Με ευκαιρία την αναφορά σου στα "4 επίπεδα της ύπαρξης" παραθέτω ένα σχετικό άρθρο που αναρτήθηκε στο  e-περιοδικό μας, εξαιρετικά κατατοπιστικό για το συγκρότημα και με πολύ ενδιαφέροντα σχόλια που αξίζει να διαβαστεί !

    http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=2497


    entexnorokas
    19.08.2011, 14:35
    Σ' ευχαριστώ πολύ Μary.
    Peace4Us
    21.08.2011, 10:56
    :)