ελληνική μουσική
    654 online   ·  210.830 μέλη

    Ο θρυλικός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο νέος πρόεδρος της IFPI

    jorge
    01.08.2011, 16:36

    Τώρα τι νόημα έχει να βάζουν έναν 70χρονο σε έναν τομέα που έχει να κάνει πρωτίστως με τις νέες τεχνολογίες, μόνο αυτοί που τον επέλεξαν μπορούν να εξηγήσουν...

    Ακολουθεί η είδηση από το ΒΗΜΑ:

    Να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο προκειμένου να «κατεβάσουν» την αγαπημένη τους μουσική κάλεσε τους ακροατές, και ιδιαιτέρως τους νέους, ο Πλάθιντο Ντομίνγκο. Ο 70χρονος Ντομίνγκο είπε συγκεκριμένα ότι «πολλοί νέοι άνθρωποι αποδέχονται την πειρατεία και κάποιος πρέπει να τους συμβουλεύσει να μην συμμετέχουν σε αυτήν»

    Τα παραπάνω δήλωσε ο σούπερ σταρ τενόρος στη διάρκεια εκδήλωσης στο Λονδίνο όπου ανακοινώθηκε η από μέρους του ανάληψη της θέσης του προέδρου του διεθνούς συνδέσμου δισκογραφικών εταιρειών (IFPI): ένας ακόμη ρόλος στη ζωή του δίπλα σ΄αυτόν του ερμηνευτή, του διευθυντή ορχήστρας, του μάνατζερ, του συγγραφέα αλλά και του ιδιοκτήτη εστιατορίου.
    Ο Ντομίνγκο συνέχισε λέγοντας ότι θέλει να προστατεύσει «όλους όσοι δουλεύουν στην δισκογραφία» και ότι η παγκόσμια πειρατία απειλεί όχι μόνο τους καλλιτέχνες αλλά και τους μηχανικούς, τους παραγωγούς και οποιαδήποτε άλλη σχετική ειδικότητα.
    Ο θρυλικός τενόρος υποστήριξε ότι στη διάρκεια της 50χρονης καριέρας του έχει παρατηρήσει τη φθίνουσα πορεία της μουσικής βιομηχανίας. «Λίγο λίγο θα χάσουμε τις εταιρείες. Ο κόσμος της δισκογραφίας εξαφανίζεται...»



    επισυναπτόμενα: placido-domingo.jpg 
    Hastaroth
    01.08.2011, 20:40

    Το θέμα δέν είναι η ηλικία τού νέου προέδρου τής IFPI,αλλά οι απόψεις του.Αντί να προτρέψη τίς δισκογραφικές εταιρίες να προσαρμοστούν στίς νέες τεχνολογίες και να τίς εκμεταλλευτούν,προτρέπει τους ακροατές-και ιδιαίτερα τους νέους,που είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τίς τεχνολογίες αυτές-να..πάψουν να τίς χρησιμοποιούν..... 


    DoctorWho
    09.08.2011, 10:22

    Να μην ξεχνάμε πως το αντίστοιχο περίπου "παράρτημα" της IFPI στην Ελλάδα ειναι η ΑΕΠΙ  (δεν βγάζει βέβαια επίσημα charts πωλήσεων αλλά έχει να κάνει με την πειρατεία κτλ) η οποία εταιρεία όποιος τη γνωρίζει καλά, παίζει το ρόλο του "νταβατζή" -παρά το μη κερδοσκοπικό της χαρακτήρα.

    Πρόεδρος της αυτήν τη στιγμή είναι ο Κώστας Τριπολίτης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ειναι και οι : Διονύσης Τσακνής, Κώστας Τουρνάς και ο Παναγιώτης (Νότης) Μαυρουδής. Δε γνωρίζω αν ο Χριστόδουλος Νικολόπουλος είναι ο γνωστός Χρήστος Νικολόπουλος.

    'Αρα λοιπόν ειναι τακτική όλων αυτών των "οργανισμών" να έχουν γνωστούς και διάσημους για προέδρους και μέλη του Δ/Σ.

    Εδώ μπορείτε να αναγνώσετε το καταστατικό της :

    http://aepi.gr/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=4&Itemid=30&limit=4&limitstart=4

     

    Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.


    Hastaroth
    09.08.2011, 18:18

    Κατά πάσα πιθανότητα ο Χριστόδουλος Νικολόπουλος είναι ο γνωστός Χρήστος.Συνηθίζεται αυτή η "σύντμηση" τού ονόματος αυτού (όπως και τού "Χριστόφορος").

    Ωστόσο,το θέμα δέν είναι κατά πόσον γνωστοί και διάσημοι καλλιτέχνες είναι πρόεδροι και μέλη ΔΣ σε καλλιτεχνικούς συλλόγους/σωματεία κλπ.Στο κάτω-κάτω ο γνωστός καλλιτέχνης θα έχη μεγαλύτερο "κύρος" στην εκπροσώπηση τού σωματείου του ενώπιον τρίτων.Το θέμα είναι οι απόψεις και η "πολιτική" που ακολουθούν οι εν λόγω πρόεδροι και μέλη ΔΣ και κατά πόσον αυτές οι απόψεις υπηρετούν την αποστολή που εκ τού καταστατικού έχει το σωματείο.