ελληνική μουσική
    698 online   ·  210.832 μέλη

    Μαρία Φαραντούρη - Αλκίνοος Ιωαννίδης (Φεστιβάλ Φιλίππων)

    postyourevent
    09.08.2011, 20:01

    Farantouri - IoannidisΣάββατο 20 Αυγούστου 2011, Ώρα: 9.00 μ.μ.
    Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (στην Καβάλα)

    Με μια ξεχωριστή συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου.

    Στη συναυλία αυτή, οι δυο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα, με τραγούδια βασισμένα στην ποίηση του κορυφαίου ποιητή και στιχουργού Νίκου Γκάτσου, που ενέπνευσε τους σημαντικότερους συνθέτες μας - Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο αλλά και πολλούς από τη νεότερη γενιά που ακολούθησαν το παράδειγμά τους - να γεννήσουν τραγούδια που επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη της έντεχνης, ελληνικής μεταπολεμικής μουσικής.

    Το πρόγραμμα της συναυλίας τους – «ένας χαιρετισμός στο δάσκαλο κι ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους του» όπως σημειώνει η μεγάλη μας ερμηνεύτρια – περιλαμβάνει κομμάτια από περίφημους Κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη, χαρακτηριστικά του ποιητικού μεγαλείου του Γκάτσου.

    Ανάμεσα στους στίχους του που γράφτηκαν κυρίως πάνω στις μελωδίες, περιλαμβάνονται και κείνοι που αναδύθηκαν από έργα του παγκόσμιου δραματολογίου (βλ. «Λεωφορείον ο πόθος» του Τ. Ουίλιαμς και «Ματωμένος γάμος» του Φ. Γ. Λόρκα) αλλά και της διεθνούς κινηματογραφίας («Αμέρικα-Αμέρικα» του Ελία Καζάν ή «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη).

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει το αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, που έχει ετοιμάσει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και θα το ερμηνεύσουν μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη.

    ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

    Πληροφορίες & προπώληση εισιτηρίων: Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου

    • ΚΑΒΑΛΑ (Τηλ.: 2510-620566)
    Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ)
    Κεντρική Πλατεία

    • ΦΙΛΙΠΠΟΙ
    Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, την ημέρα της  παράστασης

    • ΔΡΑΜΑ (Τηλ.: 25210-33474)
    Βιβλιοπωλείο ΣΟΝΕΤΟ

    • ΞΑΝΘΗ (Τηλ.: 25410-27544)
    Βιβλιοπωλείο Μιχάλη Σπανίδη

    • ΘΑΣΟΣ  
    ΛΙΜΕΝΑΣ
    Δημοτικό Κτίριο «Καλογερικό», Billias Travel Service, Cafι  – Bar  «Mood»

    ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ
    Βιβλιοπωλείο «Ο Δαίμων»

    ΣΚΑΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ
    Οpen Sea Cafι – Bar

    ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20 €, 15 € ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ

    πηγή: postyourevent.gr